Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Szívesen mondanék valami okosat, de a jelentés után mind -20%, mind a +20%-ot el tudom képzelni. Talán a mai záró utáni Google jelentés adhat valami képet arról, hogy az online hirdetési volumen merre ment/megy, de a biztos döntéshez az is kevés.
Én múlt hét pénteken vettem az első adagot 183-184 között (a trvezett pakk 1/4-ét), de most látva a piacot gondolkodom rajta , hogy pici veszteséggel eladom ma, még a holnapi jelentés előtt. A mások opció meghagyom és bővítek 150 alatt.
Jegyzem meg, a nyugdíjasok nagy része nagyon nagy bajban van már most is. Reggel egy néni a bolt szalámispultnál végigkérdezgette az összes kolbász árát, és a végén a boltos néni azt ajánlotta, hogy vág pár karikát néhány deka súlyban... Megsajnáltam szerencsétlent.
Tennap egy pék bácsi az ATV-n az őszre 1.500-ra saccolta a kenyér kilóját. Teccettek volna kevesebb pénzt nyomtatni, és kevesebbet kellet volna a commoditiket machinálni. Most vissaznyallit a fagyika. Ingyen fogják 2-3 év múlva szórni a jobbnál jobb cégek részvényeit. CSorog a nyálam. Ilyen lehetőség egy életben egyszer fog adódni.
Nehéz megmondani. Bedőlni klasszikus értelemben nem fog, de ősszel nagyon komoly kormányellenes tüntetésekre készülök. (már rakom az ismerős páncélbuszába a macskaköveket :)) Nagy nyomor, emelkedő adók, különadók, sarcok (inagtlanadó), rengeteg eladó ingatlan, zuhanó ingatlanárak. Nem lesz pénzük sokaknak kajára.
Felmegyek Twitterre kicsit szétnézni, erre szembejön egy 46%-os spanyol PPI, meg egy elkeserítő 16 éve nem látott minimumon levő búzás chart, ami azt mutatja baj van. El is vette kicsit a kedvem a vásárlástól. K*va életbe
Mondjuk ebben nem hazudnak. Már 1,5 hónapja mondjuk itt páran, hogy ez USA-orosz háború Európa ellen megvívva, csak az európai politikusok nem képesek ezt belátni, vagy sokat fizettek nekik, hogy ne vegyék észre.
A mindentől független bitcoin is szépen esik. Igazi menekülő eszközként működik, ha baj van, ebből is menekül mindenki. Tesla is -10%. Persze ez csakis az oroszok bűne.
Ha összeadod azt amiket Laci írt, hozzáadod amit én írtam, akkor az idei költségvetés hiánya mennyi is lezsz? 15%? Hogy alakul az államháztartás egyenlege? 90% lesz év végére? És ebben nincs benne az ingatlanpiac állapota, meg a gazdaság rendkívül kedvezőtlen helyzete. Sőt a folyó fizetési mérleg egyre rosszabb helyzete. Minekutána orbánék csak és kizárólag olyan intézkedést hozhatnak, ami a széles választói tömegek számára nem adja az az üzenetet, hogy át lettek b@szva, ezeket a lyukakat lehetetlen megszüntetni. Innentől orbán és újdonsült csapata az életével és a családja életével játszik. Ennek egyenes ági következménye, hogy orbán hozzá fogja csapni az országot a falhoz. Ma lényegesen rosszabbul áll az ország és a világgazdaság is, mint 2007-ben.
$400 körül igen. Sőt bevallom, hogy az első $280-as vásárlásom is túl optimista volt. Viszont a $240-től lefele vett csomagokkal nyugodtan ülök 🙂 Ami nagy kérdés nekem egyelőre, hogy mire fogják használni azt a brutál szuperszámítógépet, amit egy ideje építenek. Pletykák szerint az iOS és Android "szigorítások" miatt kieső pénzt próbálják meg majd kompenzálni, és ezzel távolabb kerülni szándékosan a hardvertől/OS-től. Illetve GOOGL-t várom már nagyon $2200-ra, hogy elkezdjem venni. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor szokott extrém jót jelenteni és gap-pel +5-10%-ban nyitni másnap 😀 Hányszor lemaradtam már így jó vételről...
Mondjuk már nem vagyunk messze a 165 dollártól. 2 éve volt annyi. Tehát a helikopter pénz hatás volt nincs, mint ahogy a sok másik részvényben is már visszatérünk oda vagy már visszatért mintha nem lett volna az elmúlt 2 év. Kérdés, hogy még jobban beverik-e ezeket.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen