Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én is bírom. Mióta a twitter mizéria elkezdődőtt kb 6 millió új követője lett, újabb emberek akiket manipulálhat :D De tényleg a legjobb PR szakember a Földön :) Kíváncsi vagyok mennyi idő mire elindul az USA elnöki székért, illetve remélem a Tilray-t is felvásárolja egyszer mert beragadtam :D
Osmerek 1-2 nyuggert az utcabol. Meselnek. Ezek is meg nezik,hogy mire adnak ki penzt. De sokszor a nyugdijukbol tamogatjak a dominikara meno h.lye gyerekekiket, akik sokszor kuncsorognak penzert naluk, mikor elromlik az auto, nem maradt penz a szamlan a lakastorlesztore, stb. Es csori szuleik segitik ki oket,es sokszor ezert veszik 5 dkg kolbaszt csak, mert a gyerekeik meg le is húzzák a megtakaritasaikat. Mert ugye mutatni kell az uj hazat, meg az autot, meg a Dominikat az instan. Ha meg coresz van, akkor futnak a marha szüleikhez.
Nem mindegy, hogy vak, vagy vakmerő - mármint hogy szembe megy. :) Más: NDX tart a tegnapi forgatókönyv. Nincs mit hozzátenni. Shortolni kell, ameddig megy lefele. (Ma nem leszek egész nap, így nem fogom látni, hogy mi történik.)
Nem lettem Musk hívő. De tetszik a tökössege. Ennyi vajjal a fule mögött, hogy szembe meg a hatalommal. Az nem semmi. Ja meg ahogy ezt a farizesus Gatest is kiosztotta, az valami gyonyoru volt. Es hogy még keresunk is az egészen. Az csak hab a tortán. :)
Kuszaszem mögött van egy neoliberális iskolán nevelkedett külföldi PhD-kkel rendelkező elemzőstáb. Legalább azoknak némi -még ha téves is, de van valamiféle fogalmuk a gazdaságról, és látják, hogy falhoz csapás jön. És visítanak, hogy tenni kéne valamit. Kár, hogy a pénzpiacokat azok sem ismerik a gyakorlatban... És nem látják mennyire tragikus ami jön...
Najo, de volt 1260 is a tesla, meg rosszabb PE rataval. Szoval akkor minden media 2000 $ra varta. Ha hozza Musk a formajat, akkor buntibe teszik a cegenek az arfolyamat. Mint a Kinai cegek arfolyamat, akik mar a par covid eset előtt is zuhanorepulesben voltak, a machinaciok es a toke kivonasok miatt. Ez a nagytoke egyik eszkoze. Ugyan az a sema mint a multban. Szinte ordít. En 1060$ rol shortolom. Es ezt humanoidnak is mondtam. Szoval nem most talaltam ki Es azert mert Musk, szerintem elkezd kellemetlen tuskeve valni a nagytokenek. Ezert van ambivalens erzes bennem, hogy ilyen tökös gyerek ellen fogadok, aki szembe megy a neoilberalis nagytoke halozattal,aki a twittert ujra szabad szolas szabadság eszközévé teszi, es ezaltal keresztbe tesz a neoliberalis media totalis uralmanak.
Najó, de azért azt nézd hozzá, hogy még 400-as árfolyammal is 100 körüli lenne a PE-je, szal még onnan is nyugodtan 3-adolhatna, hogy mondjuk a simán túlértékelt MS, Google meg Apple szintjére essen. Ahonnan azok is bőven esni fognak még.
Banki finaszirozas lesz az. Szerintem sokan aggódnak a Twitter helyzete miatt,hogy mar nem a liberalis kontrol alatt marad. Hanem egy aspergeres, ontorvenyu ,de tenyleg a szabadsagszereto,egyenlo palyak engyenlo eselyekben hivo emberhez kerul,ez a media csucsfegyver. Ha nem tudja majd musk hol a helye a neoliberalis halozatban ,akkor rovid uton lesz a Tesla 400$ is :). Csak figyeljetek.
Azért arra kíváncsi leszek, hogy mi lesz itt később. Ha már most nem jók a jelentéseik, miközben ugye az elmúlt 3 hónapot nézik, amikor még nagy szarnak nem kellett volna lenni a palacsintába, a következő még szarabb lesz, ha beüt a válság már az emberek körében, akkor meg kampó.
Szepet zakozott ma a Tesla! Ezert mondtam, hogy szegyelem a shortot, mert tevesen iteltem meg a szemelyisegét Musknak.Varhato volt, a Twitter vetele utan. 🤣
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen