Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
ÉS akkor még nincs benne a nemteljesítő vállalkozási hitelek és az állami garanciák, amit a bankok lehívnak majd. MEg az emelkedő forrásköltségek az állampapíroknál. Gyakorlatilag államcsőd.
Haha. Ha csak a rezsicsokkentes 1300 mrdja lenne az maga lenne a menyorszag. Van meg egy par tetel,ami az even mar jelentkezik . Peldaul. Az nhp nhp hajra a szechenyi hitel, a szecshenyi hitel go. Kb 1500 mrd hazai tozsdei cegeknek adott fix nkp. Es a babavaro, es fix kamatozasu lakossagi egyeb tarsait ne is szamoljuk. Szoval a jegybanki kamat "swap" különbség, es a rezsicsokkentes koltsege evi ,kb 2500-2800 mrd. koltseg,es akkor 0 as hianyt feltetelezunk ezen kivul!
Ma sajnos nem voltam benne. Reggel Dax és NDX shortot egyszerre akartam nyitni, a Dax viszonylag ok volt, de az NDX-ből is kimaradtam, pedig szép hajrá lett volna.
"Placi82 hétfő, 21:15Előzmény: #1598 HumaNOIDGyanus. Szerintem megint nyersz. Holnap kiderul" . Na nyertunk:). Jolvan:) . Hianyoltam tegnap az ndx ben egy -2.3%os esest. Na csak meghallgattak ! Csak atcsuszott a mai napra 😀
Nem csak most jön rá hogy a Fidesz kivel akarja majd kifizettetni azt. Emlékszik ő még 2012-re és a "ne az emberekkel fizettessék meg"-re. Fél hogy 1300 milliárdos hiányt ugyanekkora extra adóval kéne ellensúlyozni és hát ennyit fidesz nem emelhet csak a szokéásos ellenségeken. Az pedig megint a multik és a bankok lesznek.
És milyen rossz lesz az, amikor az OTP tulajokkal fogják megfizettetni. Fájni fog Sanyi bácsi. Nem kicsit, nagyon :) De nézzük a jó oldalát, legalább én jól járok az OTP shortommal :)
Törölt felhasználó2022. 04. 26. 14:17
Csányi Sándor: A rezsicsökkentés nem jó . Sanyi bácsi, baszodalássan, erre csak most jöttél rá?!
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen