Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én a magam részéről élek a gyanúperrel, hogy megvolt a korrekció teteje. De ezt most igen nehéz megmondani. Ha ez így van, akkor nagyon-nagyon gyenge minden. Már csak azért is shortba álltam most, mert ha minden jól megy, akkor most jön a leghevesebb esés.
Ok. Nekem is van elmeletem. De en mar nem ezeket nézem. Strategiai olajtartalek, es tarsai. Kinai lezarasok se ok ezekre az il-logikatlan mozgasokra. Most nezem, hogy a RIG is hol van. 500 db ot hagytam meg konyvjelzonek :). Mert azert erdekel. De hat ha a csodas jovot mutatja, amit amugy tenyleg tukroznie kellene. Mert 7 eve bizony nem furnak se tengeren es masok szarazfoldon se. Akkor itt valami eroszak van. Es az van. En jatszom a magam modjan. Igen is kell kalkulani a nagytoke erdekeivel, es az akarataval.
Persze, mindenkinek meglehet a véleménye, és én sem akarlak minden áron meggyőzni, de még 2+1 dolog jutott eszembe: Kína+ strategic reserve release, és még jön az orosz olaj is. Még nem érződik a hiány igazán, talán ezért...
Orosz olajra vamot vetnek ki ehy bizomyos arszint felett. Es kulonbseget tesznek a szallitas modjai kozott. Amugy jozan esz szerint a CPE nek mind fundasan, mind logikusan. Nem 20%ot kellett volna esnie, hanem 20%ot emelkednie. Es 1 honapja csak emelkedni es emelkedni. Mar 130$on lenne a helye minden jozan szamitas szerint.Nem furcsa? De inkabb nem mondok semmit se mert nem akarok alusisakos lenni:))
Törölt felhasználó2022. 04. 25. 18:21
Most viszont óvatosan a shortokkal, mert tényleg felpattanás lehet.
Csak erzesre.= Csak megerzesre jatszom. Sokszor az is olyan jo mint a vonal huzogatas. 😀Ha meg raérzek a nagytoke celjaira, az meg a tuti. Mert itt k.rva elet, hogy itt nincs piac kedves uram. Fundamentumnak se sok jelentosege, ez mar nyilvanvalo, a tenyek, es a mult alapjan. Es ertekalapu kereskedes ,es vizsgalatnak sincs jelentosege. Nagyon megeroszakolt a piac. Az ő (neoliberalis toke) agyukkal probalok gondolkodni. Ugy van eselyunk. Itt nem kinatol esik az olaj:)
Bár én nem vagyok szakértő, de a két kategória nem ugyanott jár. Olajosok csúcsról jönnek vissza, úgy, hogy az underlying commodity is esik, NDX eddig is jót esett, annak a fundamentuma a héten eshet össze a jelentéssel.
Valami nem kóser. Az NDX alig esett. Vartam egy -2.2%ot minimum. Pedig az olajosokban, amik nem is oly rosszak fundamentumilag verengzes van ma is. Varhato volt.
Kína a zéró toleranciát tolja az eleje óta. Ez működött is az eredeti vírusnál, de a nyugati világ elengedte a vírust. Aztán most Kína visszakapta virulensebb formában. Fel fogják előbb utóbb adni a policyt. Nem hiszem, hogy ezt eszközként használnák bármire is, szerintem ez egyszerűbb. De meglehet én vagyok naiv.
Tényleg, akartam már kérdezni. Mi a véleményed a hirtelen nagy kínai COVID hullámról? Nekem büdös a sztori egy kicsit, olyan mintha így akarnák magukat kivonni a háborúból, de a határozott állásfoglalás alól mindenképp. Nem lepődnék még, ha a háború után pár héttel hirtelen véget érne az új hullám.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen