Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Usa gazdasagaban,es a nagytoke korul most valami nagy zavar van az eroben. Érezni hogy kapalodznak. De ez csak erzes. Lehet visszamaszok egy ket nyersanyag reszvenybe meg, de csak ovatosan:)
Azt erzem gyengul az usa toke gazdasagi ereje. Gondolkozok, ma ,hogy tetet teszek a DQ, BABA ra ugy probakent, ujra. Mit szolsz hozza?. Mintha az usa se tokekivonasokkal,se a SEC-el mar nem tudja viz ala nyomni oket.
Premarketben lezártam a longot, @13302. Szép profit egy éjszaka alatt, most nem leszek mohó. Abszolút kivárok, rossz most a szubjektív profit/kockázat arány. . KEreskedési szempontból nem nézem, hosszú távon viszont nagy baj. Főleg az USD-ben eladósodott szereplőknek. Tipikus előjele a pénzügyi válságnak. Vagy közvetlen okozója. Vagy együtt a kettő.
Index várakozások: A tegnap előrejelzett felpattanás aftermarketre tolódott, a szikra, ami berobbantotta a FB jelentés volt. Volt egy sejtésem, hogy tök mindegy mi lesz benne, ez fog történni. Még ha nagyon gyenge is a piac, akkor is az NDX-nek 13.250-ig fel kellene szúrnia nyitás után. Valószínűbbnek tartom, hogy elevickélünk - ha nem is ma, de 13.460-ig. Utána fel kell lelkiekben készülni egy igen éles esésre. (piros verzió) Lényegesen kisebb eséllyel, de működhet a zöld is. (naponta újraértékelem majd) A magam részéről tegnap zárásra longba álltam. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220428v00x5ox7p.png
https://finviz.com/screener.ashx?v=171&o=-marketcap Market cap alapján csökkenő sorrendben top 20 cég, az 52W High oszlopokat érdemes nézni. Az eddigi drawdown valahol 10 és 30% között van. Erre már simán rá lehetne mondani a medvét, mert ahogy lapozunk a kisebb cégek fele ott már egyre nagyobb az eddigi esés. A problémám az, hogy sentiment indikátorok alapján vásárolni kéne már most. Reggel két dolog jutott eszebe, ami piaci szárnyalást hozhat: - FED meghátrál a gyenge GDP adat miatt - Putin tényleg május 9-én(ig) csökkenti a háborús kockázatokat
Egyikre sem látok most esélyt, de bármi megtörténhet ugye...
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen