Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Aszittem, hogy még üt egy lokális csúcsot. De már nagyon gyenge 13430-ig futotta. Valahogy inkomplett az egész felfele, nem teszik. Innen is pattanhat még fel, meg 13000-->13550-ig elmehet. De már nem fogadnék rá. És nem is teszek rá egy pennyt sem.
Mai várakozás: NDX még mehet a tegnapi csúcs fölé, de utána a nap további részében esni kellene neki. Bár félve mondok bármit, mert eléggé hisztérikus a hangulat mindegyik irányba, és még ha az ember eltalálja az irányt, a csapkodás miatt meg lehet szívni. Vagy ha tévedsz az iránnyal, akkor is lehet nyerni :)
Ja, gyorsak. Ez tény. Mondjuk inkább rászámolnak a biztos érkezésre, mert a pszichológia így működik: elégedettebb vagy, ha túlteljesítik az amúgy konzervatív ígéretet. Régi trükk. :) Majdnem olyan gyorsak, mint ahogy a profitjuk zuhan :))))
Az kehet,hogy az usa jobban jon ki majd,mint az ön sorsronto europa. De, hogy az usa is szivni fog az biztos. Recesszio inflacioval. Igy inflaljak el az adossagot, mert novekedes az biztos nem lesz. A megtakaritok meg vakarhatjak a fejuket,hogy mibe tegyék egy minden buborekban. Nem lesz konnyu palya a kereskedes, de a partvonalon allas meg kirabol a (hiper) inflacio miatt. :)
Olvastam egy cikket az európai és az amerikai infláció összetételéről. Teljesen más a kettő. Nálunk főleg az energia nyomja a magasba, kint meg a ciklikus (nem sticky) termékek (pl: használt autó). Én azt látom, hogy a következő recesszióból megint jobban fognak kijönni, mint mi. Csak úgy, mint 2008 után volt. Van kínai részvényem, szerintem is kell ma már egy portfólióba. Viszont látva az erős dollárt és amit az előbb írtam, szerintem még mindig nem érdemes ellenük fogadni.
Törölt felhasználó2022. 04. 28. 15:33
Nem bírok ellenállni ennek a gapnek NDX-ben, muszáj megshortolni... Pedig jó eséllyel bukta lesz... :)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen