Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Az olajat csak messziről figyelem, de három sacc/kb. számítás is ~66-ra mutat! Ettől még emelkedhet egy kicsit és a rést is betöltheti, a ~66 nem változik tőle egy jó darabig!
Itt igazából ami problémás hogy lesz 2 nyugodt / papíron/ nap utána adat hegyek illetve a legfontosabb mozgásoknál BÉT szünnap… Gázb én sokat már nem láttam ebbe a pár napra . Olajért se ugrálok még
Köszi Ff. a munkát. Szerintem én kiszállok a gázból, ha kicsit feljebb megy. Így, hogy nem tudunk csak korlátozottan kereskedni, teljes életveszély. Az olajjal is mit csináltak. 4 dolláros rés, még jó hogy abban nem vagyok érintett, de aki longban ült benne az most nagyon megszívta. A mínuszolónak üzenem, hogy húzzon innen a francba.
Megint a francos pingvin nyert! Ez nem annyira jó, mert most mélyebbre jött, vagyis nem emelkedett előtte eléggé már! A csatin még tudtam módosítani, de sokáig nem tudom benne tartani! Most elindul e fel és meddig?? 14-15 órára kiderül! Gáz/m30 https://ibb.co/bb6M4Jg
Azt hiszem mára be is fejeztem a kereskedést. Day- trade nekem ennyi volt. Szép hasznot hozott de nem leszek mohó. Visszaállok a kis pozíciók és meglévők tartására. Itt kell némi sakkozás….. Veszedelem mi megy ma! Arany mai napos chartot nézzétek meg! 0.7% mozgás hajnalban! Arany, olaj, jen, gáz mind nagyon szokatlan mozgásban volt, van, lesz! (Kedvenc nem vállalati eszközeim.) De a részvénypiac emelkedik keleten! :)
Shanghai pár perc piros után +0.071%- on indul. Hang Seng is optimista még. Elmondhatjuk a fő ázsiai részvénypiacok szép zöldben kezdik a napot és a hetet! Árupiaci kép az más….
Arany -0.82%- on Ezüst - 1,14%- on . Ez ilyen DXY mellett akció gyanús ár lehet. Picit érdemes venni! Hihetetlen mi folyik ma hajnalban a piacokon. Pont a nyugis órákért szeretek hajnalban kereskedni de ma annak nyoma sincs. …. És még Shanghai ki sem nyitott!
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/japans-government-in-flux-after-election-gives-no-party-majority-yen-hit-53954084 . A Japánok nem tudnak kormányt alakítani. Esik a jen. Ennek a részvény piac örülhet, meg mi Forexesek a hajnali ajándéknak. Stratégiám: USD/JPY long day-trade 0.4 lot pozícióval ez jó a reggeli étkezés mellé! Stop = belépési ár mínusz ATR- szer 1.5 H1- ben ( vagy H4 időkeretben de ekkor már több napig is nyitott pozícióban gondolkodom) Belépési pont + ATR érték árfolyam után csúszóstoppot kapcsolok be, ami ATR - szer 1.5 majd csökkentem ATR-re. Tp = belépési ár + belépési ár stop értékének legalább a duplája. De óvatosan mert ha az USD gyengül és a jen magára talál az trendfordulót hozhat. A következő két hét mozgalmas lesz e tekintettben is!
Hétfő és bekanyarodtunk a Q3 jelentések “rallijába” . Továbbá az USA választások előtti utolsó teljes hetébe. Mindezt a múlt heti BRICS+ erőfitogtatás és érdekes háborús helyzetek után. Összetett bonyolult hetünk lesz, amit már a ma hajnali indulás is előre vetít. A nemesfémek jelenleg csökkenek a DXY 104 felett, JPY gyengül. Vajon újra jő lesz egy USD/JPY long vagy GBP/JPY? A stopom majd megmondja! :) Viszonylag adatszegény napunk lesz. De ez a hét teljesen kiszámíthatatlan. Kézeljétek, még a hónap zárás is most lesz! . Ázsia Nikkei és ASX200 jó hangulatban indult. Új- Zéland ünnepel. A vasárnapi kínai ipari adat jelentős visszaesése ezeken a piacokon nem okozott gondot. 9:30 Hong Kong export import - egy bővülés jót tenne a Hang Sengnek és az ipari fémeknek. . Európa Nemesfémekre nagy hatású adat nem lesz. Itt inkább Észak- Korea ukrajnai művelete lehet érdekes. . Amerika Nemesfémekre várunk érdeke adatot de ez is kimerül a kötvény aukciókban. Nemesfém, kötvény, dollár, műkincs, stb . de talán a kriptó is már mind egyfajta menedék a viharos kiszámíthatatlan következő kettő hétre. Így egymás konkurenciái is lehetnek. . Próbálok mozizni ma a piacon. Bár csábító egy- egy forex devizapár. Ha látok jó akciókat aranyban akkor esetleg kicsi pozíciókat veszek. Meglátjuk! Türelem és a visszafogottság a héten elkellhet! . Érdekes, hogy már az energiapiac is furcsán indult. -4% WTI így hajnalban a hétvégi közel-keleti eseményekre, finoman szólva is elgondolkodtat. Miközben írok újra és újra ránézek az olajra mert nem hiszek a szememnek. De ez bizony beszakadt.
Gratulálok ez emberes lett! Én a NGAS Cash árfolyamot figyelem. Ott a ma hajnal enyhe 0.38% plusszal indult, de nagyon oldalazik az árfolyam. Igaz még csak pár perce nyitott. (Pár perces időkeretben nézem a piacot.) ATR szinte “kimutathatatlan” 0.003 , tick volume is nagyon alacsony. Nekem ez azt mutatja nem merik még venni. Általában ez nem a kirobbanó vásárlási szándékot jelzi :) bár lehet az óraátállítás megzavarta a vevőket. . Henry HUB Louisiana államban működő elosztó. Az árakat a NYMEX határidős piacon jegyzik. Amit megfigyeltél napon belüli reggel alacsony délután magas ár lehet a véletlen műve, de egybeesik az USA “élet” beindulásával - zárásával. Szerintem úgy működik mint az elektromos áram ára. Reggel megnő a fogyasztás és éjszaka csökken. Ez elvileg egybeesne a megfigyelt magyar idővel. - de ez csak az én elméletem. . Míg leírtam gondolatom emelkedett a forgalom és vele az árfolyam +0.43%-ra:) Jó lett a chart elemzés! Bár 3x is meg kellett néznem :) . Kőolaj viszont csúnya eséssel indít! WTI - 4% Brent -3% Tehát az energiahordozóknál változatos a kép! Ha kitart ez hatalmas olajár esés az meglepő a hétvégi háborús fordulatra, de az inflációra pozitív lesz.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)