Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ja a “szokásos” ANY ajánlás. Idén tényleg sokan többet vártak tőle. Nekem idén a Masterpast és a Wallis a nagy meglepetés a közepeseknél. Köszi a “tippet”:)
Sziasztok! Én úgy gondolom, hogy az ezüstnél most jön egy kisebb konszolidációs időszak. Utána pedig beindul az év végi hajrá. Nem várok nagy szakadást, de 1-2 dolcsit visszajöhet. Aztán majd a “ffiboék” megmondják! 😁
CAD/JPY H1 kb RSI 90 - meddig mehet ez?! , mikor kapjam el a le irányt?! Ebből gyors lesz a rövid de figyelni kell! Óriási a mozgás! Hosszú távon kis pozícióval ha meglesz az általam várt korrekció egy szép hetekig fialó long trend is lehet.
Vigyázat! Ma jelentős kamatvágást várunk Kanadától! Ez trendfordulókat okozhat több eszkóznél. Ez a DXY erősödését fogja okozni! - ez hatással lesz az árupiacra is. CAD pozíciókat zárjátok! - ki tudja mi lesz alapon. Esetleg CAD/JPY sell pozíció kicsiben jó lehet. TA alapon több indikátorom több időkeretben erős túlvettséget mutat. (0.2 lot mérettel megkockáztatom day- trade ben ) . Lényegében Kanada vágásával a dollár már olyan erőssé válhat, hogy érdekes lesz az árupiaci helyzet. Ha Tump, akkor erős is maradhat, ha Harris akkor jobban gyengülhet. Nagy a kérdőjel!
Gázzal az a baj, hogy nincs jó certifikát. Illetve biztonságos. Ezért azt is brókernél kereskedem le. NGas cash - ben. . Napi , heti forex tipp GBP/JPY long nagyon megy! De jó az USD/JPY is főleg, hogy ma hajnalban DXY 104- re pattant! 0.8 lot pozícióm, amíg aludtam pár órát, termelt 400USD hasznot. De már szűkítem a csúszóstopot mert nem mehet a végtelenségig ez a trend. . XM brókereseknek! : van XAU/EUR pár is. Szintén nincs swap (napi tartási díj) így a kereskedés kimondottan swing vagy még hosszabb távra ajánlott. Spekuláció lényege: Ha Trump győz jelentős EUR leértékelődést várnak, hogy kompenzálják a majd az EU- ra is kivetett vámokat. Min 10%. (Erre külföldi elemzők hívták fel a figyelmet)——> most érdemes venni erre játszva. De az erős dollár sem maradhat örök, mert az USA inflációt fűtené. Még ha újra be is áll az EUR- USD egál vagy erősebb lenne megint az USD mint az EUR az nem tarthat sokáig. De ha mégis valaki dollárosítani akarja a hasznát az egy EUR/USD sell vagy long pozícióval megteheti. . Harris győzelmére a spekulációm a realizálás, kisebb korrekció és vissza longba. Lényegében folytatódik a jelenlegi felállás.
Ezüst chart- ra vagy az olaj prognózisra gondolsz? Ezüst (talán kisebb korrekció ) után fel. Olaj le. Én jobban szeretem az aranyat és a gázt. ( nekem kiszámíthatóbb)
Figyeljétek meg egy érték marad! Az ami tízen évezredek óta érték. A mai BRICS esemény mutatja a dollár hegemóniáját meg akarják törni. Így ha az ember nem akar a két szék közé esni oda teszi a pénzét ami örök érték, likvid, mozgatható olyan mint a pénz de időtálló. . Egyébként a műtárgypiac is szerintem beindulóban van, amire láttam még itt a héten is topikot.
Gratulálok hozzá! Ha a fizikai aranyat viszik mint a cukrot az azért jó, mert ők, mi, nem zárjuk jövő héten vagy hónapban mint egy papír aranyas long certis/forexes. Nem lesz akkora visszaesés mint amekkora emelkedés volt/lesz.
https://ibb.co/cL6R106 Csak elmentem még ezért is. Azt mondták a bávos eladók hogy viszik az aranyat mint a cukrot. 10 darabot hozott az ürge , és már ötöt elvittek ma. Enyém volt a hatodik. De nekem lekötött áram volt még 2 héttel ezelőttről, úgyhogy néztem már konkrétan 61 ezerrel drágább ez. Valaki megvett ma egy 100 grammosat is, valami kiscsaj, csak néztek az eladók mikor mondta hogy egy 100 grammosat szeretne :-O
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)