Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Jó reggelt! Nedden köszönjük szépen! :) Ezüst tartja magát, olaj zakózott egy szépet... A BUX TL-em vajon szép hasznot termel ma? :) Ricsi nagyot ment, OTP is szépen megindult, MOL-ban meg ott a lehetőség... hmmm 🤔
Csütörtök és ma igazán izgalmas napunk lesz! USA felemásan zárt. Növekszik a bizonytalanság. A geopolitikai helyzet egyre rosszabb, a háborús konfliktusok is úgy néz ki eszkalálódnak. . Ázsia: 1:50 Japán monetáris megbeszélés- eredményéről még nem tudok semmit.De a Nikkei zöldben indult. 7:00 Szingapúri ipari termelés- növekedés kimondottan jó lenne 10:30 Hong Kong export import - az import növekedése kedvezne a fémeknek . Európa: 9:30 Svájc egyik főműsor mára a kamatdöntés! -egy könyvet lehetne írni arról ez miért fontos és mekkora a hatása. Svájc Japán mellett a másik ország aki képes negatív alapkamatba átbilleni. Ez ma még nem fog megtörténni ! 1% a várakozás. Hatása lesz a Euró indexre, a Dollár indexre, a svájci hitelekre, kötvényekre, más országok pénzére, aranyra. Egy mai vágás elvileg erősíti a DXY árat, de ez erősíti a novemberi nagyobb USA vágás esélyét. Illetve megindulhat a svájci arany befektetés. 10:00 Euró mennyiség - jő lenne egy csökkenés de a növekedés az aranynak szerintem nem rossz. 11:30 Dél-Afrikai PPI- növekedés az aranynak kedvezhet . Amerika: Olyan sok adat ömlik a nyakunkba, hogy azt mondom minden jó ami gyengíti a dollárt, és növekvő munkanélküliséget mutat. 14:30 kezdeti és folyamatos állásnélküliek száma 14:30 GDP - csökkenés jó az aranynak de a rv. piac pánikba eshet 14:30 ma már lesznek PCE adatok de az fő adat holnap jön! Fontosabb lesz mint a GDP 15:10- től megindulnak a FOMC, FED ,BUBA beszédek. Sok beszéd lesz! Szerintem párhuzamban is. 15:20 Powell beszéd - talán a legérdekesebb, de szerintem újra csak az adatvezérelt módra hivatkozó elterelő szöveg lesz. Ha mégis mondana valami konkrétumot az egyelőre kiszámíthatatlan reakciót okozna. . Holnap hajnalban pedig Tokyo infláció illetve kínai ipari bevételek….. . No! Hát mint látjátok a mai nap nagyon összetett hatású lesz. Rengeteg adat, beszéd és még egy svájci kamatdöntés is lesz. Legjobb hosszú hétvégére menni, vagy kisebb pozíciókkal operálni. Ma a TA csak minimum napos időkeretben adhat támpontot. Nagy volatilitásra számítok így tartásra ítélt pozícionál tág stoppal megyek. Óriási tőkefedezettel, hogy legyen helye a mozgásnak. A mai nehéz napért cserébe holnap csak egy fontos adat lesz de az a FED egyik legfontosabbja. Éljük túl ezt a napot minél kisebb mínusszal! Kitartást, mert elemezni is fárasztó lesz a sok eseményt.
Én ma vettem TS 24-et zárás előtt. Szerintem már nem sok szufla van benne, max 100-150 Ft. Ha elmegy odáig akkor bõvîtek, ha visszanéz akkor meg realizálok.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)