Reuters (július 3.) Mivel a szóbeli megnyugtatásoknak nem sikerült eloszlatniuk a befektetők kételyeit, és a gazdasági adatok csalódást keltettek Kínában, a PBOC-nak szavak helyett tettekre van szüksége. Ha a PBOC-nak sikerül lehűteni a kötvényárakat, ez más, viszonylag biztonságos eszközök, például osztalékhozamú részvények felé terelheti a befektetőket, amelyek így szélesebb körben támogatják a kínai részvények útján a gazdaságot. A jüan mostani megemelése mozgásteret adna a PBOC-nak, hogy a leértékelésből adódó gyengeség később tompítsa a potenciálisan szigorúbb amerikai kereskedelmi vámok hatását.
.
Kína most emelné a kamatot, hogy legyen tere később kamatcsökkentéssel úgy gyengíteni a jüant, hogy kijátszák a vámokat. Plusz majd a későbbi kamatvágástól azt reméli a befektetők dobják a kötvényeket és inkább a megtorpant gazdaságba fektetnek be.
Mit sugall ez nekem:
1, most felnyomhatják a dollár árát azzal, hogy a leértékelés előtt a Kínaiak dollárt vesznek.- nem jó az árupiacnak, de ez a hatás rövid lesz érdemes tartalékolni hátha lesz lentebbi akciós ár vásárlásra. ( ez nem biztos, mert az ezüst arany nemesfem)
2, most kellene beszállni a kínai tőzsdére mert megindítják oda a tőkét
Hazai Kínai befektetési jegyek is jók lehetnek. “Ha ló nincs elég a szamár is” alapon.
3, közép és hosszabb távon a nemesfém mint stabil eszköz fontos lesz
4, EU autóipara nagy bajba kerül, ha minden így marad.
.
A Kínaiak nagy trükkje a július 15-én tartandó kommunista párti konferencia előtt esedékes.
.
Kína most emelné a kamatot, hogy legyen tere később kamatcsökkentéssel úgy gyengíteni a jüant, hogy kijátszák a vámokat. Plusz majd a későbbi kamatvágástól azt reméli a befektetők dobják a kötvényeket és inkább a megtorpant gazdaságba fektetnek be.
Mit sugall ez nekem:
1, most felnyomhatják a dollár árát azzal, hogy a leértékelés előtt a Kínaiak dollárt vesznek.- nem jó az árupiacnak, de ez a hatás rövid lesz érdemes tartalékolni hátha lesz lentebbi akciós ár vásárlásra. ( ez nem biztos, mert az ezüst arany nemesfem)
2, most kellene beszállni a kínai tőzsdére mert megindítják oda a tőkét
Hazai Kínai befektetési jegyek is jók lehetnek. “Ha ló nincs elég a szamár is” alapon.
3, közép és hosszabb távon a nemesfém mint stabil eszköz fontos lesz
4, EU autóipara nagy bajba kerül, ha minden így marad.
.
A Kínaiak nagy trükkje a július 15-én tartandó kommunista párti konferencia előtt esedékes.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)