Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Nekem is az a véleményem , vagy meglépi most a FED a kamat csökkentést , mert ha Trump esetleg újra megválasztásra kerül aminek azért elég nagy az esélye szerintem , nehéz lesz kamatot csökkenteni. Kiváncsi vagyok a piaci reakciókra , ez csak egy vita volt de Amerikában ezek komoly jelentossegel bírnak.
Ilyenkor az jut eszembe mekkora "okosság" volt Orbánéktól , hogy Dollárban vették fel tavaly is idén is a hiteleket..Mindezt úgy hogy tudatosan gyengítik a Forintot..Világszinten az EUro arnya csökkent, a klf elszámolsoknál. A dolláré , Jüané nőtt.Ja és Trump kormányzat még erősebb dollárt akar...vagy igy vagy ugy..Mr előre fenyegette azokat akik elakarják hagyni..Plusz Ő eleve az USA gazdaságot helyezi előtérbe...Hm...ha lesz kamatcsökkentés Trump előtt van a legnagyobb esélye:_) Egyébként a nagy szmok törvénye eddig mindig rosszul alakult a péntek, hátha most nem..:_)
Június 28. (Reuters) – A réz ára pénteken erősödött Londonban, de 2023 májusa óta a legnagyobb havi csökkenést érte el. A legnagyobb fogyasztó Kínában tapasztalt törékeny gazdasági növekedés és a magasabb készletek miatt. “A piacok átértékelték a helyzetet és a valóság az, hogy gyenge a kereslet, különösen Kínában. Eközben Egyesült Államok jobban teljesít, de Európa továbbra is gyártási recesszióban van” – mondta Natalie Scott-Gray, a StoneX elemzője. “Úgy gondolom, hogy a réz átlagosan 9500 dollár/tonna körül lesz az év során, de az árak valószínűleg 10 500 dollár fölé fognak menni az év végére, amikor azt gyanítom, hogy megtörténik az első amerikai kamatcsökkentés." A Shanghai Futures Exchange által felügyelt raktárakban a CU-STX-SGH rézkészletek a múlt héten 322 910 tonnát tettek ki, szemben a januári körülbelül 30 000 tonnával, ami a kínai bőséges kínálatot tükrözi. A piacon a dollár havi erősödése a fémeket drágábbá tette a többi valuta tulajdonosai számára.
Érdekes nap után megérkeztünk a hét legfontosabb napjához. Az eddigi adatok inkább érdekesek voltak mint meghatározóak. Ma ez másként lesz és előre szólok hétfő hajnal illetve a jövő hét is ilyen lesz. A dollár nagyon erős. Tegnapi adatok csak-csak felerősítették most reggel 105.77. Ez az arupiacot nehéz helyzetbe is hozta. Továbbra is figyelni kell a dollárra. Nézzük mi jön ma: Ázsia: Japánban is nőtt az infláció (Kanada és Ausztrália után) ez nem jó előjel. Le is fordult az árfolyam ezt a Japán teremés növekedés se tudta ellensúlyozni. Kína úgy látom kivár. . Európa: 8:00 Angol GDP -itt egy csökkenés nem ártana . 8:00 Német kisker. értékesítés - növekedés lenne szebb eredmény 8:45 Francia infláció - csökkenés erősítené a fémeket 9:00 Spanyol CPI (infláció) 11:00 Olasz infláció . USA 3:00 volt egy Biden beszéd ami reggel jól megmozgatta az árakat (tartalmát még nem ismerem) - ez az elnökválasztás nagyon kaotikus. Nem certifikátosok ezzel a mozgással kaptak egy jó kiszálló lehetőséget. . 12:40 FOMC beszéd- ha újra megemlítik a kamatemelés lehetségét az alaposan elrontja a hangulatot. 14:30 Főműsor. Alap PCE éves távon.- csak a csökkenés lehet a fémpiacra erősítő hatású 15:45 Chicagói PMI ami indikátora lehet a következő PMI -hez 16:00 Michigan Egyetem előrejelzései ami szintén csak indikátor 18:00 Bowman beszéd - ő mondta a héten, hogy ha kell meglépnék a kamatemelést, miatta is volt a heti zuhanás 21:30 Végre a COT számok- amik a külföldi spekuláns kollegák hangulatát jelzi e hét keddig . Ma zárást preferálom. Egyszerűn ez nem az a nap amikor kereskedni kell. Figyeljük a grafikont az egyenlőbbek miatt. Ha gyanúsan megindul függőlegesen a chart akkor valamit sejtenek. Figyelem ma van hónap zárás, negyedév és félév zárás! Árupiacon ez is fontos, de más részvények is érzékenyek erre. (Lehet itt megtorpan a BÉT is) . Bányákba se ma kell beszállni, de keresni nézni érdemes. . Adatközlés tapasztalatom szerint hirtelen +/- 0.5% mozgást is okozhat másodperc alatt. Szintén megfigyelésem a fémpiacon a napi 7% változás nagyon ritka. Tartás esetén érdemes a pozíciókat átvizsgálni, méretezni a stopokat. . Aggaszt, hogy a fejlett országok sorra jelentenek emelkedő inflációt, ma ezért fontosak az EU adatok is.
A büdösqrvaélet! A 300 ezer darab shortot majdnem megtriplázták! Mégpedig tudom is mikor. Június elején a vágás előtt volt az a nagy kövér zöld nap 9700 körüli csúccsal, na ott aznap hagyták felmenni és aznap meg másnap nyitották is rá a kis buzik. Most valamennyit tán zárhattak a héten, de ez rengeteg short, és védik a seggüket nagyon! A Maginot-vonal a 9700-9900 sávhoz képest kismiska. Nem tudom hogy fogjuk áttörni. Valaki nagyon de nagyon nem akarja ezt a papírt 10000 fölött látni. Ha valahogy mégis elérné, csúzli lesz viszont, és szerintem ezer forintot megy majd még pluszban nagyon rövid idő alatt. De nem tudom hogy a fenébe fog sikerülni, amint közeledünk a sávhoz, újakat nyitnak. Valszeg ma is ez történt. Az a gond hogy ilyen 1-2 milliárddal semmire se megyünk. Egy olyan nap kéne, vagyis 2 olyan nap, mikor 2x6 milliárd lenne a forgalom, és beszaratni őket.
Nálunk mindkettő pontosan 1 évvel idősebb, mint nálatok. :) Örülök hogy részese lehettem a topic létrejöttének. Sokkal jobban szeretem ezt, mint bármelyik másikat.
Huhh látom volt téma bőven! 😊 Igen, van két kisgyerekem! 😉 Egy lassan 3 éves gyönyörű kislány és egy holnap 7 hetes kisfiú. Ezért is tűnök el rendszeresen sokszor már kora délután és jövök vissza este/éjszaka. Örülök ennek a topiknak. Érdekes, hogy alig voltunk az elején néhányan, mára pedig meghaladtuk a 6666. posztot is! Egyre színesebb a topik, egyre több fórumozó látogat ide és osztja meg a véleményét, mindezt pedig sehol máshol nem tapasztalható segítőkész, és normális stílusban! Engem nem zavar, ha beszélünk minden másról is, szeretek új dolgokkal megismerkedni, új kihívásokat keresni. Nekem ilyen amúgy az ezüst is. Az én Elenorom! 😁
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)