Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Hát akkor lehet, hogy ezért vásárolta szét magát az arany mellett pl. még rézből is, ha jól emlékszem? Gyűjtötte a készleteket a leértékelés előtt? Számíthatunk egyáltalán valami jóra, ha tényleg leértékelik?
EU CPI legalább nem okozott csalódást. A várt adat érkezett, ami nem túl acélos de legalább picit csökkent az infláció. Piacot nem is hatotta meg a hír. . Tanú film jutott a fentiről az eszembe:
"Bástya elvtárs: Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!"
Több fórumon is olvastam tartanak attól, hogy Kína leértékeli a jüant. Eddig is drága volt nekik a dollár és az azon vásárolt áru ezután még jobban azzá válik. Utánajártam, találok e róla megerősítést eddig nem. Elvileg július 5-re teszik ezt a lépést. De nem zörög a haraszt ha nem zörgetik. . https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/if-yuan-drops-many-other-currencies-may-follow-53872187 . Kína ezzel üzenne hadat és erősítené saját gazdaságát. Sajnos Kína nem hozza a várt mutatókat. Egy ilyen leértékelés a saját nemzeti valutával rendelkező országokat nagy bajba hozza. Magyarországot is a cikkben felsoroltakon kívül.
valszeg én vagyok a legunalmasabb speki, de én az ezüst pozimat és a RICSI pozimat is tartom - nem ugrálok - RICSI egyébként is úgy szokott elindulni felfelé, hogy csak integetni tudok utána :-)
sziasztok! külföldön vagyok, azért sem vagyok aktív 😎 épp csak beleolvastam itt a zuhanasos dologba.. mi a javaslat? sajnos nincs időm visszanezni es elemezni. OTP-t pénteken dobtam maxon. Ricsiből tegnap 1500 felett ment el pakk de még sok van. meghat 1500 tl29 ezüst. További szép napot nektek!
DXY 105.7 ez sok. De tartaja magát. Mindjárt EU CPI. Ez érdekes lesz az európai részvénypiacra is. . Utána a 15:30 -16:00 ig jön a műsor amit nem Hollywoodból sugároznak.
Látszik valami nem ok a tőzsdéken. Nem feltétlenül a fémpiacon úgy általában. Remélem a fém lesz a nyerő menekülőeszköz! Átálltam ma gyakorolni a skalpolást mert ez egy külön műfaj. Munkás módszer de megéri. Oldalazásban az arany , ezüst a nagy volatilitás miatt jól skalpolható.
Már külföldön is olvasnak minket?? :D Nedden erről beszél hetek óta... :) Ijesztő előrejelzés érkezett, nagy esés jöhet a tőzsdéken! A BCA Research szerint az amerikai gazdaság recesszióba sodródik, vagy már idén, vagy 2025 elején, ez pedig hatással lesz a részvénypiacokra is.Az elemzőcég arra számít, hogy egy amerikai recessziós forgatókönyv mellett az S&P 500 részvényindex értéke 3750 pontig eshet, ez pedig figyelembe véve az index tegnapi, 5475 pontos záróértékét, a mostani szintről közel 32 százalékos zuhanást jelentene.A BCA abból indul ki, hogy a következő hónapokban negatív folyamatok jönnek majd az amerikai munkaerőpiacon, ez pedig nyomás alá helyezi a gazdasági növekedés egyik motorját, a lakossági fogyasztást.Az S&P 500 index idén közel 15 százalékot emelkedett, és történelmi csúcsa közelében áll.
A legnépesebb demokráciában jócskán 50 feletti PMI adat született. Óriási hogyan növekednek, miközben az időjárás nagy bajokat okoz. India lesz a következő Kína?! Ezzel szemben az EU sorozatban mutatta be, hogy hanyatlik a termelése. Németek is csalódást keltően szerepeltek. A mai matiné előadásban az EU adatokban gyönyörködhetünk, utána a főműsor USA. Programunk mára: Ázsia: Némi emelkedéssel indít. Ez biztató! 15:00 Szingapúri PMI - 50 feletti érték erősíti a fémeket. . Európa: 11:00 EU CPI - itt csak a csökkenés erősítheti a fémeket, a tagállami inflációs adatok adnak is erre esélyt. . USA: 15:30 Powell beszéd valami jelzés már lassan érkezhetne a monetáris politikai tervekről. 15:30 Kanadai PMI - 50 feletti érték erősíti a fémeket 16:00 JOlT álláshirdetések ezt tekinthetjük főműsornak. - csökkenés erősíti a fémeket . Mint látható rövid a mai műsor, de fontosak az adatok. . Bánya: véleményem szerint amíg a PMI és más termelési számok nem mutatnak erősebb növekedést és a dollár erős 105 feletti addig nem várható nagy felfutás. Bár a bányászati szektor élénkülése legtöbbször megelőzi a konjunktúrát. Hiszen kell valami alapanyag ami majd fel lehet dolgozni. . Erste Arany alapok alapjai oldalazik. OTP Föld kincsei befektetési alap ismét esik ( továbbra se értem a portfólió kezelőket) . Ma kisebb pozícióval és tág stoppal lehet eséseknél szép fémdarabokat beszerezni. De ezekkel hosszabb távra kalkuláljunk ezért a tágabb stophoz a certifikát is feleljen meg egy messzibb KO árral. . Ma kiváló lehetőséget látok a skalpolásra. Mivel napi százas mennyiségű pozíció számot is lezavarok így Bollinger sáv és RSI, Alligátor eszközöm, valamint SMA 10 , 20, 100 lesznek a segítő indikátoraim M1 max M5 időkeretben. Egyszerű TA jelzések kellenek mert nincs idő hosszú elemzésekre. Skalpolásnál szűk stoppal megyek megtérûlesi arány 1,5:1 , de 1:1 is elfér.
100-200 között voltam 1400 db al,480 on álltam,elvitték mint a cukrot.Soha többet.Ahogy gondolod.Én még mindig a Akkoban hiszek.A dupla Axel szerintem ott reál.Időtávot nem tudok.
Szerintem nem romlott el a hangulat, csak a szokásos aktivitás ma még nem ütötte fel a fejét a topikban az írásod előtt. De látod, amint írtál, hirtelen eszünkbe jutott, hogy ez az ezüst piac mintha nem zárt volna be mára! :))))) ps.: A magam részéről ez egy lazy monday… A múlt héten szinte minden pozícióm zártam. Ezüstben vagyok még érdekelt, de bevallom rá se néztem még ma. Elfáradtam. Nyár van, meleg van…. :D
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)