Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Péntek ami mostanában gyakran végződött eséssel. De higgyétek el ez nem általános és törvényszerű. Csak zsinórban volt most 5 vagy 6 ilyen eset….:) A DXY kedvező a fémet már inkább támogató szintre esett. Most hajnalban 104.78!!! Ez fokozott veszély mert sokat gyengült. Figyelni kell! Aranyban várunk még, a még kedvezőbb beszállásra, ezüstön már 30.40 alatt jó vétel lehet még akkor is ha ma esetleg csökkenést tapasztalunk. . Ázsia: Japan TOPIX nagy emelkedő lendülettel nyitott. Ez átterjedt a fémárakra is. Majd Kína a nyitással okozott egy negatív korrelációt az arany kissé csökkent de az ezüst kilőtt amiből próbál visszakorrigálni. Érthetetlen mi történt! (Hiába az ezüst a megvadult csikó, de az arany a főnök.) . Európa: Angliában nyert a munkáspárt, ez higgadtabb politikát sugall. Nem zárom ki majd az Angol visszalépést az EU- ba, de ez odébb van….. Franciáknál Le Pen vezette siker oda vezetett, hogy zavargásoktól tartanak. 8:00 Német ipari termelés - jó lenne egy növekedés de aligha lesz 11:00 Német autó regisztráció - csak az diverzifikálók kedvéért említem (hamarosan Q2 jelentések a gyártóktól) . USA: Sokan szabadságon lesznek. De ma igazán fontos adat érkezik így megmozgatja a piacot. 11:40 Williams FOMC beszéd - ő mostanában pesszimista az infláció kapcsán 14:30 Főműsor NFP és munkanélküliségi ráta - csak a várt vagy a vártnál kisebb adat erősíti a nemeseket. Nagy az elvárás az előző és a várt adat között, magyarul nagy csökkenést várnak amit szerintem nehéz lesz megugrani. De ha sikerül…. 17:00 FED politikájába nyerünk betekintést 21:30 szokásos hétzáró spekulatív pozíciók arányait ismerhetjük meg (COT) . Lentebb írtam sajnos a palládiumra nem figyeltem. De ez jellemző most másra is, nyár ellenére fokozott a hangulat több piacon és eszközön. (Kivéve az Mtelekom :( ) Nehéz figyelni ha diverzifikált a pozíciónk, de miért ne lenne az! Így a hibázás lehetősege is magas. Legbiztosabb az adatközlésre zárás, vagy nagyon biztonságos eszközben a tartás. Érdemes megbízásos pozíciókat berakni így előre meg tudjuk tervezni nem kell kapkodni. TA, ma nem lesz rövid távon használható. De persze mutatja a fő irányokat, szinteket. Használjunk stopot! Legyünk türelmesek próbáljuk megtervezni előre mi lesz ha… Mostanában új jelenség, hogy mintha kitudódna előre a várt adat, ezért ha az oldalazás helyett “függőleges” chartot látunk 14:29 előtt akkor gyanakodjunk.
Persze a lényeg: Az egyik legmegbízhatóbb alakzat,a csésze alsószélétől /talpától/ mért távolság a felső széléig mérve,ugyanakkora emelkedés az elvárható a felső szélétől indulva.
Számolgattam,vonalaztam,hullámelméletet alkalmaztam,oscilláltam,indikátorokat leskelődtem,szóval amit csak a tárházam engedett.Következtetésem: max.kb. 30,30 ig lejöhet,de már nem nagyon akar.Ha nagyon rossz hír nem érkezik,én 70% ra tenném már a kitörés esélyét.Az pedig jelentős.Rövid tf en a füles teljesülése komoly jel lenne az emelkedés nagyobb méretére akár.Azért a sok feltételes mód,mert nagyon jól tudjátok…… Én a TL 26 ot már nem venném,pedig fostos vagyok,féltem a kis pénzem.Most így látom.Persze 30,30 alatt veszélyes zónába kerül a a csésze füle.Vélemény,senki ne vegye ösztönzésnek vagy vételi tanácsnak.Nedden biztos tudja,hogy van valamiféle embargó a fémek kereskedésében kelet-nyugat között,szerintem az is bef. tényező lehet.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)