Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Én meg köszönöm a visszajelzést! i-igazság szerint tudtam ezt, de ma reggel úgy lefoglalt a BMW esés meg az eső miatti elmaradt kocogásom, hogy elfelejtettem megemlíteni a reggeli piaci előre jelzésemben. Próbálok gondolni a certifikátosokra is, ezért tettem közzé aláhúzott bejegyzést de még BÉT időben. -Remélem szépítettem "feledékenységemen" :) -nem vagyok ám annyira fémkereskedő kocka! :)
Május 19. azaz vasárnap minden kereskedési időn kívül mond beszédet Powell. - Ilyen esemény akkor van ha nem akarja megzavarni a piacokat. Tehát egy nem kereskedési időszakban fogja tartani a beszédet. - Mit várhatunk? Szerintem a szokásos célozgató beszéde most, kicsit részletesebb, temperamentusabb lehet. Végre elmondja a véleményét félig nyíltan, de ez összhangban lesz a korábbi beszédek fő irányával. Nem várok világégés bejelentést!
A hétvége nem aktív kereskedési szempontból. De vannak GMT eltérések a piaci nyitásban. Illetve bármikor lehet politikai vagy akár globális helyzet változás, amit ez a piac lekezel és érzékeny rá. Ha certifikátozol vedd figyelembe, hogy a fémkereskedés veleje nem mindig esik egybe a BÉT kereskedési idővel! Sőt! -Javaslom, figyelj, szerezz rálátást arra mi mozgatja ezt a piacot! Ne hidd el, az ilyen közhelyeket mint például, hogy "Ha háború van akkor aranyat kell venni! Vagy ha nő az infláció akkor a nemesfém majd megóv! " -ezek igazak, de inkább nem! Mert más ez a piac nem csak fekete és fehér. Próbálkozz, de ne told bele egyből a teljes vagyonodat! Ja és létező betegség az aranyláz! Ez ellen védekezz vagy készülj fel rá! Sok sikert, türelmet kívánok!
Igaz! Igazság az, hogy az ezüst esetén még nagyon messze nem beszélhetünk ATH-ról! Még mindig csak a járvány utáni visszaesést dolgozzuk le. De ez már nagyon fontos volt. 30 egy lélektani határ. Illetve technikai is amit utóbbi években ritkán és csak kanócokkal értük el.
Én tegnapra vártam a realizálást. Tévedtem! Egyszerűen gyorsan átrobogtunk a 29-es szinten. De az elmaradt hirtelen korrekció erősítetti a bázist. -Nofene! Ez legyen a legnagyobb bajunk! Viszont már többször is megtörtént az úgy nevezett pénteki ralli. (Sokáig nem is étettem miért van.) Ennek oka amit lejjebb írtam, hogy sokan elvből és tapasztalatból nem kereskednek adatközlés idején. Ami legtöbbször kedd-csütörtök időszakban van. Egyébként én is csak visszafogottan. Egy intézményi befektető vagy jegybank, akik mások pénzéért is felelnek főleg nem fognak kockáztatni. . Viszont úgy látom, hogy a nagyok visszaszállnak a felemás adatok után is! Azt mondom higgyünk nekik hiszen nem véletlenül teszik! - Ez is erősíti bizony, hogy több éves szintekről megyünk fel. . EU CPI alacsony, kínai ipar nő ingatlan szektor nem tud kilábalni, FED ködösít és felemás az adat! -FA összkép kedvező.
Annyira bánom hogy nem jöttem ide a Ricsi pénzekkel... El se hiszem ... Sírni tudnék a Ricsi miatt. Ott volt 3 napja eladhattuk volna a jelentésre jó magasan. Ehelyett megint csak a szopás van vele. Most az esésben meg minden nap a következő nap akarom eladni és mindig azt hiszem hogy most fordul ....
Mondanám hogy jöjjön a Ricsi.... De már eret vágok. Az ezüsttel annyit nyertem az elmúlt 1-2 hétben hogy nem változott vagy még nőtt is a héten a pf-om, hiába a Ricsit verik lefele és hiába nagy pozival vagyok. De mostmár szinte csak Ricsi van és baromi nagy cash mennyiség
azert usatol kicsit komolyabb realizalast vartam volna.. :D nembaj, lehet eu a vegen kicsit lenyomja. jobb a szamlan tudni inkább. jo kis futam volt ez a par het :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)