Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
"31.5$ Sose áll meg Kedd reggelre 50$ lesz" - azert csak ovatosan szerintem azzal a hazzal :) 35-nel ellenallas, majd 37,5-nel (ez talan gyengebb) es a vegsö akadaly, ami talan a legkemenyebb lehet, az a 41-44 sav. Fibo szint alapjan, elliottilag is ez a szint igen brutal ellenallas lehet, amit szerintem inkabb majd akkor fog megugrani, ha valoban lenne (nagyobb) kamatcsökkentes. En - egyelöre - 35-40 savba varom maximum - de inkabb 35 környeke. Erdemes megnezni a hetes/honapos charton az RSI csucsokat. ezüst nem az a fajta, ami kepes sokaig fenntartani a tulvett allapotot. Gyorsan felszalad siman 70-80 RSI savba, aztan össze is omlik. Hetesen mar most 70 felett van, havin sem kell neki mar sok, hogy tulvette valljon. Ehhez pont jo lehetne egy relativ gyors felhuzas 35-ig vagy esetleg valamivel föle, majusbol is mar csak 10 kereskedesi nap van (havi gyertya is zarni fog tehat). Bar a havi gyertya egyelöre nagyon szep, szinte semmi kanoc lent, fent, majdnem full gyertya, ami igen bullos jel, de azert csak ovatosan szerintem.
Szerintem ezek a cégek nem spekulánsok. Ha ma kötnek szerződést a ma esti fix záróáron és pont egy év múlva kell szállítaniuk, akkor a szerződés aláírásakor határidős kotraktusokat nyitnak jövő májusra. Fedezeti ügylet. Enélkül tömegével mennének csődbe az ilyen cégek.
Nyugodtan tedd fel kérdésedet! Mellesleg IMDS-ben is tudok segíteni. Ez az autóipari beszállítókra vonatkozó fémpiaci beszerzések visszakövethetőségére van. Pl. nem lehet Kongóból rezet venni a nemzetközi embargó miatt. Ezt egy rendszerben visszakövethetővé kell tenni. Most már Oroszok is kiestek akik nagy fém kitermelők. Ezzel is csökkentik a kínálati piacot. . Érdekes téma ez is! . Mindegy, ezt inkább csak egyelőre érdekességként válaszoltam.
Gondolkodom hangosan. Ha nekem öntödém lenne és le lennék szerződve egy nagyobb vállalattal mint beszállító adott időszakra (általában átlag fél év), hogy a szerződésben szereplő áron szállítok baromira nem örülnék ennek az alapanyag ár megugrásnak. Vagy visszaveszem a termelést, kiszállítást, vagy nem teljesítem a szerződést, vagy akár lehet veszteséggel termelek az új időszakos szerződésig. Szó-szó. hirtelen ugrottunk. Nagy kérdés, hogy a kereskedelem, ipar mennyire volt erre felkészülve? Ha nem akkor ez lesz az oka a bázis építésnek. Egyszerűen meg kell várni míg végigfut ez az áremelés az értékesítési láncokon. . Lesz vevő? Elfogadják? Bővül az ipai termelés? -fontos kérdések! Figyeljük!
Köszönöm ,a meglátásaidat!Az ezüst nélkülözhetetlen az energia tárolásában. miután is szankcionálták az orosz piacot és annak kitettségét,most kezdi árazni a piac a felhasználói igényeket.Nem volt véletlen a sajnálatom,mert a kitörés utáni várakozásaim, amit még előtte írtam szépen érkeznek .EUR/USD ben hajkurászom az Alibabat,és kettő ETF et.Eddig bejöttek a volák.Értékes topic, ne engedjétek szétverni.Hasznos a tapasztaltságod.ÜDV.
Igen! Helyes a meglátás! Szerintem is még bőven korrigál a piac. Még se inflációs emelkedés, se kamat csökkentés, se ipari fellendülés nincs beárazva. vagy csak haloványan.
Nagyon figyeljük a kínai ingatlan szektort! Ez fontossá vált nekünk fémeseknek! Erre már a héten, korábban is felhívtam a figyelmet! Én se tulajdonítottam ennek az adatnak eddig nagy figyelmet de logikus az összefüggés. Figyeljük!
Sajnos brókerem infója zárt láncon jön. Nem tudom a nem fizetősöknek közzétenni. Így fogadjátok ezt a kb érthető fordítást de hiteles infó!: . .Harshit VermaMájus 17. (Reuters) .Az arany eddig 2%-kal emelkedett a héten Az ezüst 30 dollár/oz mérföldkő fölé emelkedett, ami 9%-os emelkedést jelent ezen a héten A platina 8%-ot erősödött ezen a héten – A kínai gazdaságélénkítő intézkedéseknek köszönhetően az arany árfolyama készen áll arra, hogy pénteken zsinórban a második heti emelkedést érje el, az amerikai kamatcsökkentési remények miatt, az ezüst pedig áttörte a 30 dolláros korlátot, és 11 éves csúcsát érte el. . Az azonnali arany XAU= unciánként 1,5%-kal 2412,83 dollárra emelkedett 1745 GMT-re, és minden idők csúcsa, 2431,29 dollár felé közeledik. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben a kínai ösztönzés segített, mivel azt látjuk, hogy más (alap)fémek is nagyon jól teljesítenek" - mondta Bart Melek, a nyersanyag-stratégiákért felelős vezető. . Kína, az ipari fémek és az arany jelentős fogyasztója, „történelmi” lépéseket jelentett be a válság sújtotta ingatlanszektor stabilizálására. Az azonnali arany ára több mint 2%-kal emelkedett eddig ezen a héten. . Eközben a londoni aranyár referenciaindex a hetet rekordmagasságon, 2402,60 dolláros troy unciánként zárta . A spot ezüst XAG= unciánként 4,8%-kal 31,02 dollárra ugrott, miután áttörte a 30 dolláros fő ellenállási szintet. Az ezüst utoljára 2021 elején érte el a 30 dolláros árszintet, de a hosszabb ideig tartó fenntartása több mint egy évtizede elkerülte az ezüstöt. . "Bármikor arról beszélünk, hogy Kína serkenti, ez a platinapiacok növekedését eredményezi" - mondta Melek.A platina XPT= 2,3%-kal 1081,37 dollárra nőtt, miután csütörtökön egyéves csúcsot ért el. A fém árfolyama a héten eddig 9%-kal emelkedett a folyamatos strukturális hiány miatt . .A Palladium XPD= 1,2%-kal 1007 dollárra emelkedett.
Nálam az van amit Nedden mond, a BÉT már annyira egy utált dolog lett nekem, hogy más után néznék tényleg. Rohadtul nem úgy történik semmi ahogy kéne. Itt jó jelentésre beverés a jutalom. Ha kijön egy jó Nvidia report alap az 4-5% vagy akár több % felfelé nyitás. Nevetséges tényleg, ha kiszállok egyszer a Richterből nem tudom mihez kéne kezdeni. Az a baj hogy nem tudom hova forduljak. Ez legalább belevisz valami hozzáadott értéket. És van értelme amit csinál. Otp még talán, de azt is meg a MOLt is megtalálják a baromságokkal. A kis szaros papírokkal meg nem foglalkozok, bár most a DH jó volt, megvettem valami 700-ért, egyszer eladtam aztán visszavettem, aztán levágták ma az osztit, és még el tudtam adni így is 830 körül. Itt se volt megjegyzem oszti rally, verték lefelé folyamatosan. Aki 1000 fölött vette jó nagy szopás. Ez a pesti tőzsde.
És képzeld USA idei évben tervezi elindítani a forex, kriptó, árupiaci kereskedelemhez hasonló 0-24 kereskedést a tőzsdéin. Azt mondják ezt már régen meg kellett volna tenni. Most csak felzárkóznak a mai piaci igényekhez.
Egészségedre! Van lehetőséged, de óvatosban! Soha ne hu...zz a szembeszélben! Tegyél be jelképes mértékű pozíciókat! Ne meggazdagodni akarjál! De tapasztalj! Nyiss mellette demó számlát külföldi brókernél. Ismerd meg! De érezni fogod a játékod súlyát 2-3 ezer forintos certifikát tétekben! . Belene ugorj ebbe a piacba felelősséged mellett!!!!! De tudd ez az idő a felkészülésre, tanulásra kiváló! Szó-szó én nem zárnám magam ki teljesen erről a piacról, csak húzzál fizikai korlátokat, hogy eddig és nem tovább! . Én 1990 óta fémezek! Sőt én öntő, majd öntő és kohóipari technikus lettem, majd metallurgiát hallgattam a kohóiparin. Igaz ez nem volt tőzsde de jó alap volt! Én azt is tudom miért és hogyan olvad ez a fém, hogyan tudom uralni a fémet fizikailag és kedvem szerint formába szorítani! Én talán tényleg ismerem! Tőzsdei kereskedésem később 2008 válság idején indult. Azóta nyeregben vagyok talán sikeres is e téren, de sok volt a kudarcom amit megspórolhattam volna. Tanulj, figyelj, ismerd meg a türelmet!
Igazabol a tokeatteteles nélküli is bőven jó lett volna Az is 6 százalék egy nap alatt. Es talán az nem ekkora para. Persze abból se vettem csak későn gondolkodok. Volt egy köröm meg a tl 25tel egy kisebb dupla 270 rol 500 fole De nem mertem tartani pedig nem is volt nagy osszeg Rá pár hétre 3000 volt. En meg csak... Vártam az osztalék állít a MOL an ami azóta se érkezett meg. Rossz amúgy ez a nem tud az ember cselekedni a pesti kereskedési időn kívüli dolgok Fémek Olaj Gaz Azert sokszor van hogy amcsi időben mozognak nagyot esetleg fordulnak. Dehat nem lehet ezt nézni egész nap 😊 😊
Törölt felhasználó2024. 05. 17. 22:02
Ugyan az Erste mikor indít új TL certit a kiütött helyett? Ha lesz, gondolom a korlát ára valahol 30 dollár felett lesz.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)