Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Szia itt is, hát nézd szerintem felmegy még 31-32-re is felszúrhat és onnan pihizik majd , de Nedden itt az ász. Én már kitáraztam jön a hosszú hétvége
nincs kizarva, en mar csak mozizok. igy is volt még 1060-as tételem is amit most eladtam. lehet, hogy korán, de a multkor sem volt lehetoseg zarni a bét miatt. majd jön még vissza.
Sajnos nem vagyok jövőbelátó! Bár nem is baj. Hova lenne az izgalom amit ez a piac és a magánélet is tud hozni. Sok lesz a kiábrándult más eszközöket kereső kolléga a jövőben. Bízom benne egyre többen vagyunk mát itt akik nem estek le a lóról és már kiismerik magukat itt is. Ennek nagyon örülök! . Amit el tudunk mondani, hogy ez nagyon nem BÉT! Ez teljesen más fajta megközelítést kíván. Egy a közös a türelem és itt azért mert ilyen sebességet más eszközöknél nehéz látni. Ez iga le-fel. Ez a piac gyorsan büntet így mindig duplán kell óvatosnak lenni. Figyelni, figyelni! . Certifikátot is szépen összefoglaltad!
2321 - volt a legmagasabb de azért ment el egy nagyobb adag 2266 on is. Amikor beesett a hónap elején csúnyán nézett ki a dolog de szép kis profit lett ezen a héten így is.
Igaz, hogy Beze-t kérdezted, de igazából Nedden tudna sokat mesélni milyen a fém piac. Itt nem áll le a kereskedés mit a Bét-en. Az megy tovább az USA-val, és a többi országgal. Az ezüst TL, és TS certivel, és pl: az SP500 kapcsolatban nem olyan mint a Bét-en vásárolható magyar vállalatokkal kapcsolatos Erste certi Itt is van bázis ár módosítás a pénteki piac zárás után, ami hétfőn élesedik, de itt még a short certi se ér többet hétfőn reggel, ha nincs árfolyam elmozdulás, hanem az is valamivel kevesebbet ér. Sőt van úgynevezett rollover 2 havonta, amikor a TL certi hatásozottabban kevesebbet ér. A TS olyankor többet, de után nap mint nap kevesebbet. A fém piacban az egész világ tőzsdéi részt vesznek.
Szerintem megkönnyebbült a piac, hogy lement a sok adatközlés ami miatt sokan nem kereskednek egyáltalán vagy csak korlátozottan ilyen időszakban. Elkezdtek visszaszállni.
Lassan a külföldiek után a hazaiak se fognak hinni a BÉT-ben. Ez nagyon elnyúlthatja a kilábalást. Gőzerővel keresem a más piacok lehetőségeit. Muszály diverzifikálni nem lehet minden fémhez kötve. Elképzelésem szerint részvényeim csak 30% alatti részével fogok BÉT-en kereskedni. Jó, persze pár napra beülök egy Richter 9000 alattiba, de csak az ilyen szintű akciókba.. Majd ha lesz kormányváltás vagy véget ér a háború akkor bővítek hazai oldalon. Csak tudjam betartani, ez lesz a nehéz!
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)