Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Valiz
Valiz 2025. 03. 19. 11:39
Munkaidő van kérem!  :-)
Kinek mi a meglátása ezüsttel kapcsolatban? 
Vételek? 
Szerintem a FED nem változtat ma a kamatokon, sokkal fontosabb lesz, mit mondanak a sajtótájékoztatón. 
Érdekes, pár elemzés szerint hivatalosan is recesszióban van már az USA. Én sem nem nagyon vennék s&p-t.
return.value
return.value 2025. 03. 19. 11:33
Előzmény: #30174  farkasfu
Jah, ha Trump és Putyin mondta, akkor rendben, akkor hiteles. Ők sosem hazudtak még. :))))))))))))))))
A "hír" 5 napos. Azóta semmi. Mennyire életszerű, hogy több ezer katonát kiiktattak vagy fogságba ejtenek az oroszok, és nincs tele a hírrel a sajtó? Még a RT-en sem jött le ilyen hír, nincs egy fotó, egy drón felvétel, semmi.
Kicsit olyan ez, mint amikor az oroszok 3x annyi Patriot rendszer kilövését jelentették le, mint amennyit Ukrajna valaha is kapott. :D 
randomly 2025. 03. 19. 11:21
Előzmény: #30176  Valiz
Nem baj ha leírják mit gondolnak, ebből is tanulunk. :-) Sokkal többen vannak akik azt mondják hogy Zelenszki(j) a hibás mint aki az Oroszokat tartja hibásnak az Én környezetemben. Én azt mondom mindig az a hibás aki átlépi a határt nem tudja emberi nyelven megbeszélni ... a következő lépések meg egyszerűen nem érdekelnek. Szóval ha valakinek egyszer elengedem a kezét az nagyon nehezen fogom meg újra.
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 11:14
Előzmény: #30176  Valiz
nekem sem ez volt, de egyből megjelentek a mindent tudok...
Sajnálom!
Valiz
Valiz 2025. 03. 19. 11:10
Elnézést mindenkitől, nem szerettem volna  ebbe a mederbe terelni a beszélgetést, főként az események piacra gyakorolt hatása lett volna a téma, ami viszont elég tág téma ebben a megőrűlt vilégban.  Ezért Ff, nem is folytatom válasszal, mert fel lettek korbácsolva az indulatok, és ez nem volt cél.
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 11:08
Előzmény: #30172  pomperj
Szokás szerint eltérsz a valóságtól! :)))
Nem mondtam, hogy szentek az Oroszok! 
Szállj le földre...
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 11:05
Előzmény: #30173  return.value

Trump is erről beszélt a médiában (2500 katona) csak hallgasd a híreket! Nem az újamból szoptam ki!
de esetleg keress rá, ha másképpen nem megy! 
https://www.google.com/search?q=beker%C3%ADtett+katon%C3%A1k&oq=beker%C3%ADtett+katon%C3%A1k&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIHCAEQIRigATIHCAIQIRigAdIBCjI3NTExajFqMTWoAgiwAgHxBWoSzvQ43OEV&sourceid=chrome&ie=UTF-8
return.value
return.value 2025. 03. 19. 10:50
Előzmény: #30163  farkasfu
Az orosz propagandán kívül van bármi más hírforrás a "bekerített" katonákra?
Én 3 éve naponta követem a front mozgását, de ilyen információ független elemzőktől nem jött. Kérlek, adj valami forrást!
Vagy esetleg ez ugyanaz a hazugság, hogy az Ukrajnában besorozzák a 16 éveseket? (Amiről is egyértelműen kiderült, hogy orosz dezinformáció)
pomperj
pomperj 2025. 03. 19. 10:40
Egyetertek.
Ezek a szemet ukranok megtamadtak Orroszorszag anyacskat.
Naprol napra tornek elore, lovek szet a varosokat,  es sorban elfogalaljak az orosz falvakat.
Naponta halnak meg a bator honvedo orosz katonak szazai.
Az a szemet Putin meg nem torodik veluk, hagyja oket meghalni.
Megtartoztatjak magukat, nem vetik be az atomfegyvert, hogy megallitsak az ukran elore nyomulast.
Slava Rosszija !

vaczak 2025. 03. 19. 10:36
Előzmény: #30170  farkasfu
Az a nagy meglátásod, hogy az ukránok és Zelenszkij veszélyesek Európára, nem az oroszok? Ez a nagy meglátásod? Ezt olvastad ki a chartodból? Meg azt olvastad ki, hogy az ukránok a hibásak, mert védekeznek? És persze hibás a gonosz EU, mert támogatja az agresszió áldozatát, támogatja a nemzetközi jog minimális tiszteletben tartását és mellesleg nem akar sem egy teljesen instabil Ukrajnát a szomszédban. Meg esetleg azt, hogy szintén az ukránok a hibásak, mert nem akarnak olyan megállapodásba belemenni, ami semmiféle garanciát nem tartalmaz arra nézve, hogy Putyin újrakezdi/folytatja néhány év múlva? 
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 10:20
Előzmény: #30167  vaczak
Biztos, hogy neked van igazad??? Fogd már vissza magad!
Én nem mondom senkinek, hogy nincs igaza és azt sem hogy nekem van, csak a saját meglátásomat vázoltam fel! 
Lehet hogy te nem vagy tisztába a dolgokkal....
Macus
Macus 2025. 03. 19. 10:18
Előzmény: #30167  vaczak
Te mint vaczak közlegény mész a frontra hogy egy orosz drón a nyakadba dobjon egy gránátot..... nem mindegy ki az agresszor? Meg nem mindegy hogy az egész a politika miatt van? Nekem mindegy lenne.... szóval az átlag ukrán katona megy meghalni a gazdagokért meg az usaért..... 
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 10:16
Előzmény: #30165  Macus
Ez egy hatalmas buli! :))
Usa adta eddig a nagy támogatásokat, aminek egy része meg is érkezett, egy része eltűnt, vissza talált a "feladókhoz"! 
Most EU is rákapott az ízére! hmm
Ellenőrizhetetlen! 
Zelenszkij meg kapja a puszikat az EU-s parlamentben...🤣🤣🤣
vaczak 2025. 03. 19. 10:14
A k életbe már, muszáj nyomnotok folyamatosan az ezerszer megcáfolt, aljas és cinikus orosz propagandát? Ha már az alapvető tényekkel nem vagytok tisztában, akkor legalább minimális empátia lehetne bennetek, vagy minimális józan ész megkülönböztetni azt hogy ki az agresszor és ki az agresszió áldozata és az sem atomfizika, hogy az oroszokat engedményekkel nem lehet megállítani. A legátlátszóbb hazugság, hogy Trumpot (vagy akár téged, ha már itt tartunk) ténylegesen érdekelné az ukrán kiskatonák (ja, és Kurszknál speciel nincsenek bekerítve) sorsa. Az agyam eldobom már tőletek, nem akarok ezekre reagálni, de egészen elképeszt és elszomorít, hogy értelmes embereket az elmúlt években mennyire át tudott fordítani a kormányzati narratíva. 
Macus
Macus 2025. 03. 19. 10:06
Előzmény: #30165  Macus
A kedvencem hogy százszor összeültek az európai vezetők meg ukrajna hogy megvitassák a békejavaslatot amit Z készített..... csak épp elfelejtették meghívni az oroszokat :D A javaslat meg kb oroszország feldarabolásán kívül mindent tartalmazott. mintha ukik nyerésre állnának
Macus
Macus 2025. 03. 19. 10:02
Farkasfű engem ilyenekért megköveznek a másik topicban :D Egyetértek veled.... minden szóval ! Zelenszkij addig nyomja a hisztit míg teljesen nem nyer putyin és egész ukrajnát foglalja el..... Hogy tartós béke .... ha százszor nem hallottam tőle egyszer se..... vagy lehetne béke most aztán putyin úgyis visszafogja magát mert mennek a békefenntartók..... de nem mondják hogy tartós béke ezért inkább háborúzik tovább :D Teljesen logikus a sima béke nem elég , ezért háborúzok mert az jobb. Sőt elkezdenie se lett volna szabad a háborút az oroszokkal megkímélve rengeteg ember életét.... persze hogy támad putyin ha behívja Z az amerikaiakat a küszöbére, (kubai rakétaválság ugye pont erről szólt, csak ott fordítva) 
randomly 2025. 03. 19. 09:50
Sajnos a hadviseléshez sem értek. De az adott pillanatban a lehető legnagyobb kárt kell okozni az ellenségnek ... és ez áldozatokba kerül. Kb. olyan ez mint az Én EURHUFTL-m elfogadtam hogy ki lesz ütve, venni kell a commerzet mert az emelkedik ...
farkasfu
farkasfu 2025. 03. 19. 09:28
Előzmény: #30149  Valiz
Tudod mi a probléma? kb.2500 ukrán katona van bekerítve, "halálra ítélve" és nem érdekli az Ukrán vezetőséget a sorsuk!! Tovább támadják Moszkvát ~300 drónnal és robbantják a hidakat stb. Azt mondták az ukránok, nem a kiskatonák,  hogy mennek tovább és ha jön az atom, akkor meghalnak! hmm 
Trump a 2500 katona sorsa miatt tárgyalt sürgősen! Nem az Oroszok a veszélyesek  Európára/világra, hanem az Ukránok!
Nem véletlenül vették el az atomfegyvereket tőlük! Ezeket akarja Európa felfegyverezni!!!???
Nyilván a fegyverkezés nagy lóvé számukra, de azt felmérték, hogy mekkora hatalmat adnak vele? 
Senki nem fogja kordában tartani őket! Lesz majd Európának is egy Észak Koreája?  hmm
Hajrá gold...:))
Valiz
Valiz 2025. 03. 19. 09:21
Tovább ömlik a pénz Európába az USA-ból. A beáramló pénzek jelentős mozgásokat fognak-tudnak okozni az európai piacon.
A tengerentúlon ismét keményen vették a részvény put és a VIX call opciókat, de nagyon népszerű volt az 5550 pontos S&P 500 index eladási kontraktus is. NVIDIA, TSLA továbbra sincs jó formában.  
A mai és a pénteki nap egyaránt fontos befektetői szempontból, az előbbi a FOMC közleménye és a friss makrogazdasági előrejelzései, az utóbbi pedig a történelmi mértékű opciós kifutás szempontjából. 
Aranyat tovább veszik, ma is ATH, illetve Kína nagyon gyűjti a rezet is.
Mai program, amiben természetesen legfontosabb a FED kamatdöntés, és a sajtótájékoztató.
14:30 US nyersolaj-készletváltozás heti adat, az előző 1,448 millió hordó
19:00 US FOMC kamatvárakozás - 2026 (Q1) , az előző 3,9%
19:00 US FOMC kamatvárakozás - 2027 (Q1) , az előző 3,4%
19:00 US FOMC kamatvárakozás - jelenlegi (Q1) , az előző 4,4%
19:00 US FOMC kamatvárakozás – hosszú távú (Q1) , az előző 3,0%
19:00 US FOMC makrogazdasági előrejelzések
19:00 US FOMC közlemény
19:00 US FED kamatdöntés, a várt 4,50%, az előző 4,50%
19:30 US FED Powell sajtótájékoztató
21:00 US külföldiek államkötvény vásárlása, január, az előző -49,70 milliárd USD
21:00 US teljes nettó külföldiek általi tőkeáramlás, január, az előző 87,10B
aetzw4zer 2025. 03. 19. 06:56
gold/silver 89,38

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek