Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A dakota közmondás úgy tartja, hogy ha megdöglött a lovad, szállj le róla. :) Én már fentebb kiszórtam mindent és átálltam shortba, lassan elolvad a veszteségem. A felpattanásokat meg arra fogom felhasználni, hogy shortot bővítsek. Itt most nem azért esünk, mert jött egy hír, ami átmenetileg odavert az árfolyamnak, hanem egy hangulatváltás történt. Ez hónapokig kitarthat még. Egyelőre viszi magával a momentum, felpattanásokra annyit lehet számítani amíg 1-2 doji erejéig megpihen kicsit a következő esés előtt. Az ezüst a korrekcióknál a korábbi csúcsról simán tud esni 30-40%-ot, bőven van neki még tér lefelé. Aranyban és ezüstben a sztori most sajnos lefelé van. Valami esemény kellene hozzá, ami a dollárt gyengítené, hogy a folyamatokban irányváltás következzen be.
nem figyeltem, megindult az otp és kikapták a tl97em 2670-en. +33% 5 nap alatt. eredetileg 980as átlaggal voltam benne, az elment penteken 1699-en, ezt 1900as atlaggal tudtam visszavenni. kösz Ff az elemzeseket :)
Az olaj tegnapi gyertyája mindenképp szebb, mint az ezüsté. Bár az ezüst is minden héten megérintette az 5 óráson a 20as mozógátlagot, ami a Bollinger közepe, így legkésőbb jövőhéten meg kell tennie ismét. 14:30 PPI és jobless.
-Jó napot! Private Banking friss:-Ezüst, napi: A csökkenés megérkezett ahhoz a támasz
zónához, amely az utolsó mentsvára lehet az emelkedő
trendnek.
Gyorsan és határozottan kellene fordulnia felfelé a
29,69 környékéről.
A piros csökkenő trendvonalat érdemes követni, amíg
nem sérül, újabb trendszerű long irányú pozíció
felvétele nem tűnik jó ötletnek.
Ellenállások: 34,38; 35,94; 37,5.
Támaszok: 29,69; 28,12; 26,56; 25,78; 25.
nem lenne jó ötlet, ha egy shortot is indítanál? Főleg éjszakára, hogy védve legyél és másnap zárod amelyik nem jó! Legjobb persze az ilyen időszakban kimaradni, ameddig nem látni, hogy fordul, vagy shortot neki!
Köszi szépen Farkasfű! A német elemző is hasonlót tett közze tegnap. A 61,8%-os korrekciót 29,65-re hozta, de ezen a 0,17 usd különbözeten már nem múlik semmi. Onnét várja a fel-t (ha már az 50%-os esés nem fogta meg). Meglátjuk. Csak nehogy az legyen, (az van, nincs mit szépíteni ezen), mint a Godot-ra várva c drámában: Folyton csak várja Vladimir, és Estagon, hogy végre történjen valami jó is, holnap biztosan eljő a jobb nap, holnap vége lesz az eleséseknek. Vladimir tehetetlenül, türelmetlenül, ingerlékenyen várakozik, EstraGo-n inkább határozottan, látszólag tettre készen, menni készen, de csak maradnak. És csak nem történik semmi jó. Közben megjelenik az okosnak tűnő, határozott, és az erőt képviselő Pozzo is, aki osztja az észt (mint a német elemző a make or brake értékekkel, stop loss-szal, take profit százalékokkal, stb. (amiket nem tettem közzé, hisz minek is), de végül, a második színre lépésénél már vakként vezeti a szolgája, maga is gyámoltalan, akiben már nem lehet bízni, hogy segítségre van. Ez jutott eszembe a német elemzőről, és a 34-re, majd a 40 usd-re mutató charjáról. Godo biztosan eljő 1x, csak kérdés mikor. Szép napot mindenkinek!
Ezt mondja az AI Trump második elnöki ciklusának várható gazdasági és piaci hatásait figyelembe véve, az alábbi befektetési területek kínálhatnak lehetőségeket:
Energia és nyersanyagok: Trump deregulációs politikája és fosszilis energiapárti álláspontja miatt az olaj- és gázipari vállalatok valószínűleg kedvező helyzetbe kerülnek. Az olyan vállalatok, mint az ExxonMobil vagy a Chevron, valamint a szén- és földgázszektor is profitálhat a lazább szabályozásból és az új kitermelési lehetőségekből. Emellett a nyersanyagpiacokon az arany és ezüst lehet érdekes, mert ezek az eszközök általában jól teljesítenek, amikor a gazdasági bizonytalanság nőMorgan StanleyThomson Reuters: Clarifying the complex.
Pénzügyi szektor: A bankok és más pénzügyi szolgáltatók előnybe kerülhetnek a csökkentett szabályozás miatt, ami növeli a hitelezési és befektetési lehetőségeket. Trump deregulációs tervei megkönnyíthetik a bankok fúzióit és felvásárlásait, ami növelheti a szektor részvényeinek értékétNortheastern Global NewsThomson Reuters: Clarifying the complex.
Gyógyszeripar és egészségügy: A gyógyszeripari cégek is profitálhatnak a lazább szabályozási környezetből, különösen a gyorsított gyógyszerjóváhagyási folyamatok miatt. Trump várhatóan megkísérli újra módosítani az Affordable Care Act-et, ami hatással lehet az egészségügyi ellátókra és gyógyszeripari vállalatokraMorgan Stanley.
Defenzív szektorok: Ha a kereskedelmi feszültségek újra fellángolnak, akkor a defenzív szektorok, mint a fogyasztási cikkek, egészségügyi szolgáltatások és közművek, stabilabb befektetések lehetnek, mivel ezek a szektorok kevésbé érzékenyek a gazdasági ciklusokra. Kereskedési háború esetén ezek a területek kevésbé lesznek kitéve az áremelkedés és a lassuló növekedés kockázatainakThomson Reuters: Clarifying the complex.
Kriptovaluták és technológia: Trump győzelmével és a republikánusok várható deregulációs politikájával a kriptovaluták és blockchain technológia is profitálhat, bár ez függ az új szabályozásoktól. Ha lazább szabályozás lép érvénybe, az kedvezhet a kriptopiacnak, különösen mivel Trump pártján belül sokan támogatják a decentralizált technológiátMorgan Stanley.
Ezek közül a szektorok közül néhány, mint az energia és nyersanyagok, különösen kedvezhetnek a rövid távú változásoknak, míg a defenzív szektorok és az arany hosszabb távon is stabilizáló hatást nyújthatnak.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)