Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A mostani 19,1% nettó után nagyon karcsúnak fogja érezni a pórnép az 5,1-et. De 6-700 mrd Ft van 2033I-ben is, ahol csak 0,25% a prémium, így nettó 4% körül lesz majd a kamat. Azt szinte senki nem tartja meg.
Nekem van a kertbe , bio, permetet messziről sem lát de senki nem eszi csak a madarak. Ezüsttől várunk ma valamit? Vagy a sok adat miatt kivárunk inkább.
OFF Igen és az 5,1-5,2% az nettó ... nincs szocho , 15% forrásadó meg az US kettős adóztatás adó ... az NVDA keresetem nem is tudom, majd fele megy OVI-nak. ON
Nem véletlen írtam be IDR sokszor amit írtam . Üzenet sokszor . Pl. Beze dicsérete ahogy a pórtfólióját kezeli . Nem csak neki szólt . BÉT véleményem főleg a Toka Clubba fejtem ki .. Mivel ez mégiscsak árupiaci topik. Oké bluekat megemlítjük.. Farkasfutől azt tanultam nem kell nekem mindenre reflektálni .. Beleolvastam ma is sok topikba — nem tudnak határozott gyors döntéseket hozni .. Ma is üzentek egy embernek .. Gondolom nem tetszett neki .. 😂 De majd az árfolyam igazol .. nem ma ..
Lehet Ausztriába meg máshol is dolgozni, de akkor ne csodálkozzunk ha nem emelkednek itthon a bérek. Miért is emeljen egy multi ,vagy egy kkv, vagy bárki, ha talál munkást a minimálbér környékéből és ugyanazt a munkát elvégzi töredékéért? Márpedig talál nyugat MO -on is.
A idei 2024-es átlagos infláció, ami alapján a jövő évi kamatot számolják a PMÁP-nál mindenképpen 3,6-3,7% körül lesz, erre jön rá 1,5% kamatprémium ami 5,1-5,2% kamatozást fog jelenteni 1 éven keresztül ami nem túl ütős. Sokan el fogják adni arra az évre, és majd esetleg 1 év múlva 2026-ban ismét vesznek ha tényleg elszáll az infláció. Én 2025-ben hatalmas pénzkiáramlásra számítok az Államkincstárból.
Hát itt sincs baj velük, tényleg aranyosak. Van azonban valami, amin jól szórakozom, amit kormányunk nem reklámoz, mert kitörne a botrány. Úgy hallottam, dolgozni nem nagyon tudnak, nem igazán felelnek meg a munkahelyeken arra, amire eredetileg fel lettek véve. Ukránok viszont igen, sokkal jobban dolgoznak, azonban balhésabbak. És ők ezerrel tanulnak németül.
nalatok is sok a filippino? nalunk is :) engem pl már nem zavarnak. megszokottak lettek, sportolnak, kirandulnak, kiveszik a reszuket a varosi rendezvenyeken is. az pl nagyon aranyos volt, amikor eloszor racsodalkoztak a hidegben a leheletre és az első hopelyhekre, messengeren live.ban nyomtak az otthoniaknak :D a munkamoralukat nem ismerem, de balherol nem hallottam. az ukranokkal sokkal tobb volt a baj / balhe
Engem nem érint a munkaerőpiac, nem szorulok rá. Az egyszeri emberek szemszögéből szoktam nézni a helyzetet, látom mit kínlódnak, és milyen bérekért dolgoznak. Főként a közepes korosztály. Húz is el mindenki Ausztriába aki kettőig tud számolni.
Meg a normális osztalékot fizető részvényekbe .. Amúgy most mindenki várja az új költségvetést , illetve az amerikai elnök választást .. Na most az OTP mindkét helyen sérülékeny . A MOLt lassan beárazzák vele együtt pl . a Waberer’s t is …👀
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)