Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Húzzák csak a 1/10 WTI a számlámnak. :-) nálam ez a legfrissebb ..https://www.investing.com/news/commodities-news/oil-prices-rise-on-optimism-over-solid-us-fuel-demand-3693232
Eltűntem. Kicsit sikerült elcsessze a napom itt a végén a direktbróker… 16:45-kor gondoltam veszek OTP TS-t fedezetnek, ha lekötnék, plusz szerettem volna eladni az ezüstöt, amit vettem, hátha 17h-ig lesz egy felkör. Beadtam a megbízást TS-re, majd azonnal kifagyott. Se telon, se gépen nem mutatott semmit. Gép újraindít, belépek, szerinte 0 Ft van a számlán…. Újra ki-be, már jó az összeg, de bármire kattintok, csak homokórázik… 17:04-kor helyreállt. Így megmaradt az OTP TL97-em, az ezüst TL33-al együtt… A TS58 meg beragadt a nyitott megbízások között, “fedezetre vár” felirattal… Remélem nem réssel lefelé nyitunk hétfőn…
Azêrt Palika, mert ma nem tudtam figyelni és gép közelében sem voltam. Shortolni meg nem akartam úgy, hogy bent hagyom.Elég, hogy beszorultam az OTP-be, meg lehet a Ricsiben is.😭
Egyébként megjegyzem Harris politikàja sem nagyon térne el Trumpétól.. Másrészt mindenki tudta előre adatok jönnek … Ott volt a chart … kényelmesen bárki tehetett be előre megbízást .. hm ? 👀
Ha Donald Trump nyerne az elnökválasztáson, az valószínűleg hatással lenne a tőzsdékre, főleg a nyersanyagok piacára, mint az arany és az ezüst. Néhány potenciális következmény:
1.
Bizonytalanság és arany/ezüst kereslet: Trump nyerése politikai feszültségeket hozhatna a piacra, ami növelné a biztonságos menedéknek számító eszközök, például az arany és ezüst iránti keresletet, és áremelkedést idézhetne elő. Az arany és ezüst hagyományosan a geopolitikai bizonytalanságokból és inflációs félelmekből profitál.
2.
Fiskális ösztönzők és infláció: Trump politikája korábban nagy hangsúlyt fektetett az adócsökkentésre és a gazdaságösztönző lépésekre, amelyek akár magasabb inflációhoz is vezethetnek. Az infláció növekedése pedig további emelkedést hozhat az arany és ezüst iránti keresletben.
3.
Kína és globális kereskedelem: Trump kereskedelmi politikája Kínával szemben szigorúbb volt, ami további vámok vagy korlátozások bevezetéséhez vezethet. Ez globálisan növelheti a keresletet a biztonságos menedékek, így az arany és az ezüst iránt.
4.
Dollár gyengülése: Ha Trump alatt további fiskális ösztönzők várhatóak, a dollár gyengülhet, ami közvetetten növelheti a nyersanyagok, így az arany és ezüst árát is, mivel ezek dollárban vannak árazva.
Összességében Trump győzelme rövid és középtávon erősíthetné az arany és ezüst árát, mivel a piacok bizonytalanságot áraznak, illetve potenciális inflációra készülnek.
Körbeért a fonal, én addig nem gondolkodnék longban amíg az 1H macd nem adja be a zöldet….napos csak ma lett eladásin. Aranyban legutóbb a zöldnél közel +200 dodó lett. Most elkezdhet oldalazni és vagy aláfordul, vagy pattan.
Egyszer lehetne már egy olyan hogy egy nap nem tudunk kereskedni és felmegy minden Pl kedden reggel a gáz lenne 3 dollár az ezüst meg 35 Olyan nagy kérés ez?
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)