A Borealis érdekeltség még benne van? Csomó minden másban is benne van a kezük Ausztriában, de nyilván ha az olaj esik, az OMV is esni fog. És van másfél olyan háborúnk, ami olajkitermelőkkel folyik. Ha ezek megszűnnek, 5-össel fog kezdődni a WTI. Viszont ha az arab helyzet eldurvul, háromszámjegyű lesz. Tudom, a Brentet kéne nézni ha OMV-ről beszélek. Mindenesetre novemberig az amerikai diplomácia bármit megtesz hogy alacsonyan tartsa az inflációt (akár azon az áron is, hogy utána az egekbe szökjön). Mindenesetre figyelem az OMV-t.
Most pihi van, Rafit nézem továbbra is, érdekes lehet az esti duma, de szerintem megint csak a szokásos szöveg lesz, hogy "közelről figyeljük az eseményeket".
Tavaly az osztalék leesés után vettem 39,51-ért június elején, és szeptember elején 44,81-ért eladtam. Jó kör volt, de azóta az olajos cégek eredményessége sajnos visszaesett.
Ahogy hétfőn említettem, az OMV volt a múlt hét ötlete, és most: €5,05 lesz a 2023-as osztalék, 2,95 + 2,1 rendkívüli Sapurát eladják a Totalnak $903M-ért OMV €41,31, majdnem 10%-ot emelkedett múlt hétfő óta
Eurós részvények vitasarok