Valami holdkóros (Baader) felminősítette tegnap a Polytec-et €7 célárral, természetesen semmi hatása. Igaz, ők €11-es árfolyamnál bemondták a €16-ot, amit sosem ért el.
A DAX-ot fogja az 50MA. Ami ma tetszik: Lenzing, nemrég jelentett és sikerült veszteségessé válnia. Holnap Közgyűlés, 15.-étől válságmenedzserük van (aki német), osztalékfizetés felfüggesztve. Bennfentesek veszik, de nem eléggé. UBM Development, szintén osztrák, ingatlanfejlesztő, szintén sikerült veszteségessé válnia, de mintha kitört volna felfelé a rossz eredmény utáni bear flagből. Mit gondoltok ezekről?
Egy olyan elektromos autógyártó, akinek a modelljei az egész világon elterjedtek és profitábilis = Tesla, -36%-ban van idén Egy olyan -"- amelyik működő, tesztek szerint jó autókat ad el, de nem profitábilis = NIO, -58%-ban van idén Ezektől fényévekre lemaradva van a Nikola, ha a fundamentumokat nézzük. Adósság növekszik, FCF negatív. Market sentiment alapján az elektromos autókat pump&dumpnak látja mindenki, amit 2021-ben hypeoltak, és nehéz az esés alját meglátni. Egyszerre repült minden gyártó az égbe, nem mindegyik fog túlélni. Technikailag csinált egy double bottomot, és fel is pattant a Nikola. A bevételével kapcsolatos elvárások emelkedőek, kérdés, meg tud-e ennek felelni (május 7. jelentés). Elképzelhető, hogy ez az 53-60 centes szint megfogja és megindul felfelé, vagy lesz egy short squeeze, bár nem nagy a short interest (persze nem látom percre pontosan). Sőt, biztos lesz egy felpattanás, de az lehet akár 10 centes szintről 55-re. Én nem tudok mibe kapaszkoni mint long tézis. Ha be kellene szállnom a szektorba ma, 80% Teslát és 20% Nio-t vennék. Akik rövid távú felpattanásokat trédelnek, azoknak van előfizetéses opciós szkennerük, amivel szokatlan nagy call opciókat szúrnak ki, és figyelik a gamma alakulását real time-ban (call/put premium és volume), ezenfelül a short interestet is frissen követik (Interactive brokersnél látod a borrowing costot, és az naprakész), és 5-15 másodperces (!) chartokon végeznek technikai elemzést. Nem lehetetlen így pénzt keresni, de én lassú és öreg vagyok hozzá. Másik probléma, a célár, a kiszálló meghatározása, tévedj 2 centet, és visszaesik, és csak esik, esik, esik... Szóval lehet, hogy felpattan egy hatalmasat, de azt nem innen fogod megtudni.
Előre bocsátom nem értek hozzá. Azért merek felszólalni, mert néha engem is csábítanak ezek a kb "penny stock-ok". Eddig sikerült ellenállni. Nagyjából kizártnak tartom, hogy itt lenne legjobb helyen a pénzünk. Persze bejöhet, de a ruletten is kipöröghet a fekete 13. Szóval szerintem közelebb áll ez a gambling-hez, mintsem az investment-hez.
Szevasztok! Elkezdtem figyelni a Nikola mozgását,sajnos keveset tudok a cégről,ha vki ismerős e tárgykörben,megköszönöm ha megosztja.Ilyen árazás mellett egy felhúzás is többszörös profitot jelenthet.
Igen, egészen pontosan azt mondták tegnap be, hogy a sztrájkok miatt a Q1 veszteség 849M lesz, és a Q2-re 20%kal kevesebb EBIT-et várnak, mint korábban. Oda a profitabilitás, és csökkennek a bevételek. Ennél rosszabb hír meg nem kell.
Csak azt nem értem, hogy tavaly Lufthansa eredménye a mindenkori harmadik volt. A most bejelentett csökkentéssel se lesz rossz a 2024. Akkor hova esik?
Európa állandóan döglődik, de sosem döglik meg. Akkor kínai részvényeket kell venni, nyitottam egy Hang Seng topicot is január végén. Ciklikus részvények valóban nem teljesítenek jól recesszióban, de nincs olyan év, amikor minden csak lefelé megy. De a Lufthansa vagy a Bayer problémáit ismerjük, a kérdés, mi van beárazva és mi nincs. :)
Nálam ma Bayer vételi jelzés kicsi naposon. Még varok. Voda már rég kiszórva 8 alá bemegy szerintem USAba. BTI usaban tartva. SP 500 short tartva, lefelezve a pozi. TLRY játék.
Az en (elorebocsatva, elofodulhat hogy vegtelenul pesszimista es negativ) velemenyem szerint az egesz europai piac egy katyvasz, no.-al a csucson, ahol az *osszes* problema 1 szep csokorba kotve vizsgalhato. A helyzet evrol-evre rosszab, ismetlem, szerintem. A Bayer, Lufi, Varta xarokat mar 2eve nem is kovetem, gondolom nem lettek jobbak (ettol meg lehet hogy daytrade-re jo de akkor mar USA reszvenyek erre is jobbak) Nekem van voda, vw, mercedes, british-american tobacco (na az utobbit pont 1 nemet orvos ajanlotta). Ezek kozul a legrosszabb *szerintem* a vw (szinte senki nem erti, ha mondom, miert). Kiszorom mindet kiveve BAT) az elso alkalommal, akar veszteseggel is. Europa doglodik (a romai birodalom is sokaig haldoklott)
4iG-vel jártam így 2020-ban, egy nappal a mélypont előtt vettem, és nagy veszteséggel ütötte meg a stoplosst másnap, az volt a mélypont. Nem mertem visszavenni.
Eurós részvények vitasarok