Csak német vagy angol nyelvűt fogad el. Nem érdekli őket a magyar. Ithon se tudsz románul szlovákul horvatul vagy szerbul ügyet intézni pedig ezek itthon elismert kisebbségek.
Szerintem az osztràkot azért is könnyű elintézni mert kisebbségi nyelv a magyar így a finanzamt nem kérhet német nyelvű igazolàst.Tehàt a magyarnyelvű NAvosat el kell fogadja.
Régen nem kellett.Elég volt egy NAV igazolàs hogy magyar adóalany vagy. Nekem egy cég csinàlta ő töltötte ki az osztràk nyomtatvànyt én csak a NAV igazolàst vittem meg az osztalék fizetés adatait.
Azért kell, mert itthon van a székhelyem, itt adózom, ezért igényelhetem vissza kintről. Miután beadtam itthon, azután tudom az E9-est kitöltetni (már elküldtem nekik, várom vissza), ezt a nyomtatványt le lehet tölteni és kinyomtatni. Amit aztán Ausztriában kell, azt "eredetiben" kell megadni, elvileg megkértem a kinti adóhatóságot, hogy küldje el. Csak német nyelvű oldal van, így nekem is mindent fordítgatni kell.
27.5 %-ot vonnak, én most fogom visszaigényelni kint a tavalyit. Elég bonyolult. Mivel ez idei levonás, csak jövőre tudod visszakérni, elvileg ez a menete. 1. Itthoni adóbevallás. 2. E9 nyomtatvány NAV-tól 3. Kinti visszaigénylés Beszéljünk mondjuk 2 hónap múlva, akkora már talán látom, hol tartok.
Mondjuk a vw nél nem volt honnan visszaesni sajnos. Nekem a chartal van bajom, megnéztem márciusban nem adott el részvényt se bennfentes se nagy invesztor, csak vettek. Ez biztató, de jó lenne már ha a chart is egy kicsit jobban nézne ki.
Sziasztok! Technikai jellegű kérdésem volna. A Saxo banknal vezetett szamlamon van némi Raiffeisen befektetesem. A heten volt osztalek fizetes, 1,25 Eur/részvény. Ennek ellenere csak kb 0,9 Eurót kaptam. Ez miert lehet? Arra gondoltam h esetleg az osztrákok levonták az ottani adokulcs szerinti adot es csak a nettót kaptam meg. De itthon jóval kevesebb lenne az adó. Mit lehet ilyenkor tenni, kihez lehet fordulni? Köszi ha vki tud ebben segíteni!
5 re lecsorogni nincs ideje.Két hét van apr 25 ig.Most hogy kiderült hogy francia "TBSZ" re lehet venni belga XFAB ot egy jó q1 esetén vissza fognak térni a befektetők. A febr. 08. i esés mögött is lehet hogy adózási mizéria állt. A VW jelentése alapján mely szerint a villanyautó eladások csak 3,3 % estek vissza ,nos eme adatok alapján nincs okunk reszketésre.(Ez továbbra is magas keresletet vizionál.)
Eurós részvények vitasarok