Fogok nyitni egy Risk Management topicot, ez talán mindenkit érdekelhet, akármibe fektet be vagy akármit tradel. Aznap, ha sikerül betartanom maradéktalanul az összes kockázatkezelési szabályt, amit ismerek, meg is nyitom.
Már meg is vették ahogy látom. Ezért nehéz tőzsdézni, kb 10 perced volt értékelni az eseményeket, mert mások felkészültebbek. Igaz, nekem nem volt elsődleges célpontom.
Az olaj letörte a 100 napos mozgóátlagot, 75 körül jön a 200 heti, ami előző év végén, ez év elején tartotta. Olajcégek fülük botját se mozgatják (OMV -0.22%), de a futures még backwardationban van (későbbi lejáratok olcsóbbak). 73-75 körül érdemes kinyitni a szemünket.
Lenzing is jelentett, csökken a veszteség. Márciusban szóban hoztam talán, némi bennfentes vásárlás miatt itt is, de nem vettem. Ma 10% pluszban van majdnem.
SMA Solar Q1 sales 361.8M (-1% y/y), EBITDA 49.9M (-17% y/y) Ipari igények nőttek, de a lakossági-céges igények visszaestek. 100 havi mozgóátlagra esett, érdemes figyelni.
Adott országbeli nyelvtudás nem árt. Német cégek finanzen.net, osztrákok aktien-portal.at, én szeretek fórumokat is olvasni. Na nem azért, hogy mások véleménye alapján döntsek, hanem olyan tényezőket is megemlíthetnek, amikről én nem tudtam.
Boerse-frankfurt.de honlapon az adott részvény alatt a news menü. Hírek és beszámolók itt vannak. Valamimt a negyedéves jelentés az adott vállalat saját honlapján
Eurós részvények vitasarok