Akkor most le kell higgadni egy kicsit. Én a 2008-09-es pénzügyi válságban sokáig tartottam az OTP-t, majd pont a forduló napján adtam el 1200 környékén -12 százalékon. Aznap +15 százalékon zárt...
Ami rosszul néz ki (de ne hallgassatok rám, mert mindenem mínuszban van):SMA Solar (H&S) Ami jól néz ki:LenzingRWE (talán MA50 megtartja) Vodafone (double bottomnál) A legérdekesebb a Bayer, visszaesett az 50 napi mozgóátlag alá, de nem törte le a márciusi mélypontot, kétesélyes.
Lufthansát jól agyoncsapták, kicsi a veszteségem rajta, a nagyobbik baj a támasz elvesztése. Csütörtökön lezártam a Nasdaq shortot 4 hónap tartás után majdnem 30% bukóval, már aznap korrigált a NQ lefelé, és azóta csak esik. De ez valóban érzelmi dolog volt, elvesztettem a reményt hogy valaha lemenjen, minden héten csak felfelé ment. Vettem helyette USA részvényeket, amik azonnal összedőltek. Mindenem piros.
A kettő nem ugyanaz.Ha tözsdei jövedelmröl van szó s nem köt semmi No.hoz Mo.on egy könyvelő,ügyintéző sem vàllalja. Munkajövedelem családi pótlék stb ügyintézésre annyian vannak hogy Dunat lehet rekeszteni.
Több könyvelő iroda foglalkozik ilyesmivel, interneten megtalálhatók. Én 3 éve érdeklődtem, Németországban kapott fizetésem után levont adó visszaigénylésének kapcsán. Akkor 300-500€ közötti ajánlatokat kaptam. A díj az irodáknál függ attól is mennyi a visszaigénylendő összeg. Végül találtam egy kint dolgozó magyar illetőt aki jóval olcsóbban elintézte. Kitöltötte a papírokat, aláíratta velem, elküldtem postán a kinti hívatalba. Ott elbírálták és kb. 4 hónap múlva kaptam értesítést, hogy elfogadták és utalták is a számlámra a pénzt. Az illetővel úgy egyeztem meg, ha megkapom a pénzt, akkor fizetek neki. Így is volt, 150€-t kért.
Eurós részvények vitasarok