Én csak technikailag nézem a Vartát. A tegnapi szint 2023 májusban egyszer már megfogta, és most magasabb az RSI, ez divergencia. A pivot point egy technikai indikátor, ami kiszámol 5 támasz és 5 ellenállás szintet a korábbi viselkedésből, jelenleg az S1 szintet érintette meg, az első támaszszintet a heti charton és megfordulni látszik.
Teljesen nem ástam bele magam, de azt olvastam, alacsony energiaárak egyenlő alacsony marzs. Földgáz pl. a padlón van most. Aki az energiaárak emelkedésével számol, az láthat benne potenciált. Az energiahordozók és az áram volatilitása meg elég nagy tud lenni ha van rá ok (jelenleg nincs). Örülök neki ha az elemzők 2025-re számolgatnak, de szerintem a jövő heti áramárakat se találnák el.
Tegnap valaki itt a fórumon foglalkozott RWE-vel. Most megnéztem az elemzői számokat az elkövetkező évekre és a legjobb indulattal sem tudom kihozni a fair értéket 24 euro fölé, sőt ha reálisan számolok akkor inkább csak 20-21 euro köré jön ki. Ráadásul az elemzők 2025-re minden tekintetben alacsonyabb eredményeket várnak 2025-ben mint 2024-ben (Forgalom, EBITDA, EBIT, EPS, FCF,). Ugyanakkor az elemzők többsége vételre ajánlja 46 euros közép célárral de még a legalacsonyabb célár is 36 euro. Azért nagyon kiváncsi lennék arra, hogy jutottak a várakozási számokból ezekre a célárakra!
Eurós részvények vitasarok