Én nagyon tisztelek mindenkit, aki átlátja a Porsche AG, Porsche Holding, Audi, Volkswagen tőkeszerkezetét, és hogy melyik melyikben tulajdonos, és melyiknek az eredménye hat ki a másikra és hogyan.
Barátom a dubenbecknél dolgozik ők az autógyárak és alkatrészgyártók egyik legnagyobb szállítmányozó cége és ő is mondja, hogy csapot meg WC papírt is visznek van fuvar bőven de a beszállítói az csökkent ezért már mást is vállalnak
Hétvégén beszéltem egy ismerősömmel aki a kecskeméti mercedesnek beszállító egyik cégnél van. Azt mondta, hogy most nincs sok munka mert nem nagyon fogynak a mercedesek. Az elektromosak sem.
A német autógyártók várható lejtmenetével én is egyetértek. De fosszilisban továbbra is erősek, és Európa júgy tűnik nem fogja mégsem teljesen szétverni a fosszilis piacot. Szerintem ez egy DAX korrekcióval párosulva jó beszállót fog majd jelenteni azok számára, akik tudnak hinni bennük :-) Mondjuk elmondom, hogy én a közelmúltban Daimler Trucks-ba invesztáltam, mondván, hogy a Rheinmetallról már lemaradtam, de a háborúzáshoz teherautók is kellenek, de ezzel a gondolatmenetemmel nem biztos, hogy megalapoztam a meggazdagodásomat, a felpattanás után, nagyjából a csúcson vettem meg, aztán jól lement, eléggé mínuszos lett nekem.
Persze a jelentésben nem véletlenül lettek gyengék a számok. A vw nek már nincs ideje követni a konkurens cégek árfolyam rallyát, sztem lassan megint lejtmenet lesz az europai autógyártóknál, ha a byd még nagyobb teret nyer. Meglájuk. A másik a vw az elmúlt 10 évben teljesen kínára építette a stratégiáját, ez most visszaüt keményen.
94 dollárról 52 centre süllyedt, nem semmi. A kedd reggeli piacnyitás előtt jelent, lehet benne meglepetés. Én nem tudok mibe kapaszkodni, ez tényleg meme stock. Kezdek leszokni az ilyenekről, miután van nekem is ilyen mértékben összedőlt pozícióm, ezért kihagyom. Dollárban a PANW, CRK, INTC, CVS, RXO, GXO, BAX, PYPL amiket figyelek.
Erős tipp,unaloműző.Nikola, tripla alj látszik a chartjan,aránylag stabilnak is tűnhet. 0,95 nél van egy gap,amit előbb-utóbb be fog zárni,az innen 45-50% ot jelenthet,tegnap csinált + 7,23% ot.Még a tilray az amivel elbohóckodom 1000,1000 eurral.Jól tud esni a lelkeknek egy +30-50% os pozi zárás.Kína hetesen ís erősnek látszik.
100 napi mozgóátlag is megérdemel némi tiszteletet (nem kiáltok hosszútávú trendfordulót, de ha most délelőtt döntenem kéne hogy long vagy short, azt mondanám, long).
Majdnem egy hónapja esik, 5 órás charton divergál, 81-82 lehetséges ma vagy hétfőn (inkább ma). A 75 is lehetséges, de a kínai indexek emelkednek, és ha Kínában beindul a fellendülés, akkor az 100 fölé lökheti szerintem hosszabb távon.
Eurós részvények vitasarok