ThePersistentTrader

Regisztráció: 2019-03-31 21:53:23

Hozzászólások száma: 135

Utolsó hozzászólás: 2020-09-30 12:51


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

23 182
szerda, 12:47
163 816
szerda, 12:51
29 066
szerda, 12:50

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts 2020. 08. 07. 13:52
Tréder Topik :o) 2020. 07. 26. 22:45
Ez a like-dislike arány annyira szépen rezonál arra a társadalmi megosztottságra ebben a kérdésben, mint amit látunk az USA-ban (és még sok helyen)...
Financial Forecasts 2020. 07. 16. 18:11
"4)Ebben a mechanizmusban donto momentum az, hogyan tekinti a potencialis invesztor a kockzatot?
Ha nem akarjak vallalni, akkor a FED hiaba ad kolcson a bankoknak, hogy adjak tovabb invesztoroknak."
Ez korábban valóban így volt, viszont 2020-ban úgy érzem megtörtént a paradigmaváltás a Fednél (is), és most már nem kizárólag a klasszikus monetáris transzmissziós csatornákon áramlik ki a likviditás (jegybank -> bankrendszer -> vállalatok -> kisember), hanem direktben is: elkezdték vásárolni a bóvli kötvényeket, tehát nincs szükség a bankok akaratára a puzzle-ben. Ezen felül a költségvetéseket is direktben finanszírozza a jegybank, a fiskális politika pedig elszállt deficitek mellett osztja szét az így kipumpált jegybanki likviditást.
Persze igazad van, ha mindemellett is tovaszáll a kockázatvállalási hajlandóság, akkor valóban nagy zuhé jönne a részvénypiacokon, csak ez a kérdés, hogy ezt mi válthatja ki, tudván, hogy ha jön vmi gond (mondjuk kiderül h mégsem lesz vakcina csak 2 év múlva), akkor a Fed úgyis nyomtat pénzt, direktben odaadja a vállalatoknak részint, részben a költségvetésnek, ami direkt cash-ben kiutalja az állampolgároknak. Recessziós környezetben ebből még infláció sem lesz (csak ktv-részvény-ingatlan piacokon).
Financial Forecasts 2020. 07. 16. 11:19
Több szentiment indikátort figyelek szorosan, a fontosabbak:
 - https://www.aaii.com/sentimentsurvey/sent_results?
 - kisbefektetői pozicionáltság az indexekben és a vixben (egy cfd szolgáltató adatai)
 - put/call arány, illetve annak 10 napos mozgóátlaga
 - https://www.investorsintelligence.com/x/free_chart.html?r=101l
 - https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
Mindenhol pesszimista/semleges hangulatot mutat, egy kivétellel, ez pedig a put/call arány, ahol valóban kirívóan optimista hangulat tükröződik. (fun fact: a 10 napos mozgója hasonlóan alacsony szinten van, mint a 2010 májusi flash crash előtt)
Egyébként az elmúlt 15+ évet vizsgálva volt több olyan alkalom, amikor kirívóan alacsony vlt ez az arány, mégsem követte komolyabb esés, ezért én csak közepes előrejelző képességűnek tartom ezt.
Financial Forecasts 2020. 07. 16. 10:34
Nagyon köszi a választ, hasznos gondolatok! Pár dologra reflektálnek, de majd csak késő délután lesz időm kifejteni. 
Financial Forecasts 2020. 07. 16. 10:25
Először is: talán rosszul fogalmaztam, kereskedés szempontjából nem érdekelnek a fundamentumok. Közgazdász vagyok, így szakmai ártalom, de szívesen olvasok róla, főleg makrórol.
Egyébként szerintem egyik sem tévhit amit írtam. 
Az ide írók is úgy látom h mind funda mellé tolnak még TA-t, de tisztán funda alapon kiemelkedő hozamot sztem csak komoly elemzői bazissal lehet elerni. (na jó lehet néhány zseni a világban rajtuk kívül is) 
"mindenki olyan módszert alkalmaz, amilyet szeretne." ebben tökéletesen egyetértünk
Financial Forecasts 2020. 07. 16. 09:10
Szia, 
Van ötleted, h mi győzheti le a Fed és a többi jegybank korlátlan(nak tűnő) penznyomtatasat? 
Kezdő vagyok, pár éve foglalkozom csak tozsdevel, de viszonylag sokat foglalkoztam a korábbi tőzsdei aljakkal és csucsokkal és a jelenlegi helyzet számomra is nagyon hasonlatosnak tűnik, de nem tudom hova tenni  Fed óriási penznyomdajat, h az miért ne kapcsolna még nagyobb fokozatba ha jönne vmi para
Financial Forecasts 2020. 07. 14. 00:01
Egyetlen igazán komoly kockázat van a tozsden: a gap kockázata. Nyilván megtortenhet az amit írtál, ezért kell megfelelő kockazatkezeles, ami nem csak a stop használatabol áll, hanem a poziciomeretezes is ide tartozik. Ritkán ugyan de elofordulhat az általad írt eset, ez a business része, ilyenkor az ember nagyobbat bukik mint szeretne, de ha jól csinálja az ember akkor nem kap léket a hajó.. ;) 
A hahotazas pedig nem arra vonatkozott, olvasd el még egyszer hogy mit írtam és mire. ;) 
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 23:22
jól teszed, legfontosabb a tőke védelme, aztán ha kitisztulnak a dolgok, akkor lehet újra - óvatosan - trédelni ;)
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 23:06
és egyébként meg: nem édes mind1, hogy a piac mit áraz? :) 
ha jól le tudod kereskedni a trendeket, és profitot termelsz, akkor minek tudni, hogy miért esik vagy emelkedik a papír? 
Végeredményben semmi más nem számít egy spekuláns teljesítményét tekintve, csak a bottomline ;)
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 23:02
Mondom, fundamentumok nem érdekelnek.
Egyrészt:
 - az tud funda alapján (kiemelkedő) hozamot elérni, akit megtámogat pár száz phd-s elemző a világ legjobb egyetemeit elvégezve
 - van bennfentes infoja
 - a piac érzelmi kilengéseit sehogy nem tudod fundamentumos elemzéssel megfogni
A fentiek miatt: a legegyszerűbb megoldás a technikai elemzés, amely ezeket a problémákat kikerüli, a jó money managment / kockázatkezelés pedig a tévedések árát csökkenti ;)
ui: az amazon 15-20 évig veszteséges volt, mégis szárnyalt az árfolyam, általában nem tudod megfejteni, hogy a piac mit áraz (akár jól vagy akár rosszul), nem érdemes okosabbnak lenni a piacnál
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 22:43
Haha, köszi, de én longban vagyok :)) 
Volt egy szép flag, 1395-n nyitottam, stop már 0-ban, bár ez a mai nap elég csúnyácska, azért mutat relatív erőt, bízom benne, hogy megy még feljebb.. legfeljebb nullán kiütődöm.
A short arányok általánosságban érdekelnek a jövő potenciális trédjeire vonatkozóan, nem elsősorban most a tesla. Bár sajna ezen az oldalon is csak előfizetéssel érhetőek el a historikus adatok.
Egyébként is: trenddel szemben általában nem érdemes játszani, ilyen klimaktikus mozgások esetén meg totál értelmetlen megpróbálni elkapni a tetejét/alját, még ha sejti is az ember hogy az már a vég, értelmes poziméretet értelmes stoppal szinte soha nem lehet felvenni.
A tőzsdén kisbefektetőként a 'fundamentumokat' meg végképp nem érdemes nézni (mondom ezt frissen végzett pénzügy mesteresként). Price&volume, market breadh, sentiment, ezek segítenek a kereskedésben ;)
Mindenesetre köszi a tanácsokat ;)
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 21:41
köszi!
Financial Forecasts 2020. 07. 13. 21:27
Szia, 
meg tudnád mondani, hogy melyik oldalon lehet követni a short arány historikus alakulását?
Köszi!
ELLI(o)TT KLUB 2020. 07. 02. 17:18
ELLI(o)TT KLUB 2020. 06. 23. 12:26
Pár hónapja volt egy ábrád az aranyra, iHS, de azóta csak oldalazott.. lehet most kezd érdekessé válni..
ELLI(o)TT KLUB 2020. 06. 21. 21:32
A mostani státuszváltás hátterében néhány napja történt események állnak. Mint arról a 24.hu beszámolt, és amint arról a hvg.hu is értesült, a lap vezetésével (Bodolai László, a lap mögött álló alapítványt létrehozó cég tulajdonosa megbízásából) új struktúratervet ismertetett Gerényi Gábor 
Úgy tudjuk, az átszervezés részeként az Index rovatait, vagy ezek egy részét kiszerveznék kisebb cégekhez. Kis túlzással, a lap vezetésével az Index maga csak a címlap lenne, amely mint beszállítóktól rendelne cikkeket a rovatokat tulajdonló cégektől.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek