Szerintem ez inkàbb méret függő.Ha dax komponens esik 15% őt akkor az Mdaxos 20-30%ot az SDAXos meg 40-50%ot. Minnél kisebb a cég annàl hektikusabb fel-le egyarànt.
Értem, köszi. Ezért kérdeztem mert csak a háború miatt 50% os esés ebben a szektorban nem volt indokolt. Tudnátok ajánlani egy euros arany követő ETF et?
Rheinmetall jelenleg a fair értéke felett forog. Éves átlagos növekedése az elkövetkező években évente kb 30%. Ha jelenlegi árán megveszed és hozza az elvárt növekedést akkor évi kb. 25-30% hozammal számolhatsz.
Is..Az ahhoz kapcsolódó kamatemelések, inflàció és az ehhez kapcsolódó fokozott hozamelvàràs. De volt egy elvesztett per is ami az XFAB ot 30 millió USD kötbér kifizetésére kötelezte az egyik beszàllitóval szemben.Ez az oka 2022 es profit visszaesésnek. Rudiék szerint a szilícium lapkàkban sok volt a zàrvàny a birósàg szerint még megfelelt az alapanyag a szabvànynak. .
Tilray:::Az utolsó hónapot figyelve 1 emelkedő csatorna rajzolódik ki.Úgysem sem engedi a rendszer, hogy 1000€ alatt vásároljak ,így már van 3x1000€ pakk.Max. megöröklik a kölykök.Rheinmetallt tart valaki?Szívesen meghallgatom a véleményeket a témában.Európa giga fegyverkezésbe kezdett,ömlenek mindenhonnan a megrendelések,nyítják mindenütt az új gyárakat,Rettenetesen túlvett,de ahogy nézem a jövőkép felülír mindent.
Az 5 euróhoz szvsz kellene egy szar q1. Arra szàmitok hogy júniusban fókuszba kerülnek ismét az eus techpapirok. Ha a FAB tartani akarja a 2026 os menetrendet az idén nem csökkenhet a forgalom 900 Milla alà.
Na kiváncsi vagyok. Van 1000 db om. Remélem az Sp esés elött felmegy kicsit. Sajnos a jelentés elött vett 8,8 as pakk jól elszarja az átlagom, így 7,5 el vagyok bent. Ha leesne 5 re az nagyon fájna. Mivel több más pózíciómon is nagyobb veszteségre számítok, ha sp, dax esésbe kapcsol. Vw remélem osztiig felmegy 130 fölé, és attól legalább el tudok búcsúzni. Eddig jól néz ki. A pár hete 113 on vett pakkal már 129 nél eladáson álltam, erre 128,6 ig ment fel. De eddig nem néz ki rosszul. Olaj rally is folytatódhatna még kicsit, mol, apa, pbr t is kidobnám.
Semperithez mit szóltok? Még egy kínlódó autóipari beszállító a Polytec mellé/helyett. A CEO vett 100 ezerért, de a Polytecből is vettek bennfentesek, és zavartalanul esik azóta is. Value trap? Osztalékfizető, profit sehol, bár mintha a margin javult volna 23Q4-ben.
Eurós részvények vitasarok