Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
folyamatosan sugallmazol aztan visszatancolsz vesebe mi? hany ilyen tortent? ja nem tortent csak ha eszkalalodott volna akkor minek irsz tenyszeruen? folenyeskedni pedig azok szoktak, akikneknincs mire egyebkenit is bolcs ember nemkerkedik
az unortodox rendszer (azaz a keynesianzmus... vagyis a milliomosok zsebének a pénzzel való kitömése... ) világtendencia... pl. az USA sokkal unortodoxabb nálunk...
Ez mar nem az elso eset ,hogy nem olvasod el vagy nem erted amit irok ,valthatunk angolra nemetre talan ugy egyszerubb lesz :-) Azt irtam HA eszkalalodott volna a problema a jangauly a HAn van .En is olyan vagyok aki prviat orvoshoz jar mert nem engedhetem meg magamnak ,hogy 5 orat varjak a rendelobe ,es az osszes privat ahol jartam szinte mindig tele volt varakozo pacienssel.
nem tudom, honnan veszed az informacioid lehet, igazad van en nem ezt tapasztalom nem tudom mi van franciroszagban de tudom mi van ausztriaban olaszorszagban es nemaz amit Te vizionalsz sajnos akkor a kulonbseg az eletszinvonalban a szolgaltatasokban ellatasokban hogy ide legfeljebb a szoc nbyugdijas jon bar akkor meg nem kap szoc nyugdijat en igy laton hogy milyen magyarok jarnap privat orvoshoz az is megerne egy miset ha igy lenne nulla lenne a sor a korhazakban
just for the record az osszes jegybank uazt a lufit fujatja ,ez van ,fiat penzzel ezt lehet csinalni arany fedezettel nem -nincs is aranyfedezetu penz sehol :-) szegeny kadhafinak is azert kellett meghalnia mert azt szeretett volna
mivel mi az eurózónához kapcsolódunk - amit végső soron a Bundesbank irányít - ezért szerintem itt nem lesz sokáig überlaza monetáris politika... inkább radikális alapkamat emelés jön, melynek révén atomjaira hullik az MNB által összeerőszakolt buborék... persze most fogadkoznak, hogy nem... de számít ez vmit?
tanulság: központi bank a bankok bankja melynek fő célja: a kereskedelmi bankok folyamatos támogatása, megmentése és szubvencionálása... kb. azt hozta az MNB tető alá az utóbbi években...
istenigazából két éve durvult el az MNB kurzus amikor leerőszakolták a negatív tartományba a reál-kamatszintet most azonban már a bankok megszabadultak a bedőlő hitelektől a kockázat átment az un. "bereketetők" (valójában inkább sucker-ek) kezébe minden adott az alapkamat felrobbantásához a bankoknak ez nem fog fájni a kockázat már nem náluk van...
legfőbb ideje annak, hogy az MNB (és a többi jegybank is...) befejezze a reálgazdaság aláaknázását... ezt a huszadrangú shitshow-t már számtalanszor végigjátszották és mindig katasztrófa lett a vége...
minél hamarabb jelentős kamatemelésre kényszerülnek annál jobb... ha pénznyomtatással és kamatmanipulálással előre lehetne jutni akkor kis hazánk már gazdagabb lenne mint Svájc...
az MNB elsősorban ménkű nagy buborékokat szeretne fújni a lakáspiacon és a tőzsdén... kb. Greenspan 2008 előtti forgatókönyvét követik még radikálisabb formában... és ezért jóformán alig kapnak kritikát...
Most ugy tunik europa eszbekapott de ha a menekultvalsag eszkalalodott volna gb/fr/it/de akkor egy ido utan elindult volna a nepvandorlas ,mert igaz ,hogy a marineni oreg viszont feher es nem nyom tort a vesedbe.orvoshoz meg a magyarok is mar privathoz jarnak . justmy$0.02
egyáltalán nem... már lassan két éve tart a betétek tudatos elinflálása és a megtakarítók értelmetlen befektetésekre való ösztönzése azaz az MNB tudatosan buborékokat fújt és mindez két éve teljesen nyíltan megy... és alig kap ezért bírálatot az un. "ellenzéktől" ők általában csak értelmetlen hülyeségek fölött köszörülik a nyelvüket...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)