Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Épp ezt néztem. A hónapos bollinger tető 402.5 és 402.36-ról fordult. Ha fals kitörés, és nem tartja meg a 399-398, akkor simán visszajöhetne 395/392-ig.
397.5-398.5 között erős már a támasz... ezt teszteli vissza... A trendcsatorna tetejéről fordult vissza, ez 402-404 között van, ha ezt áttöri, akkor nagyobb forint gyengülés is jöhet... Amit most látunk az csak egy korrekció a további emelkedés előtt....
Hááát, az izraeli védelmi miniszter épp lemondta a holnapra tervezett amerikai útját (a nagy félelem az volt, hogy amíg kint van indítják meg a támadást). Közben próbálnak egy telefonbeszélgetést szervezni Biden és Netanyahu között. Sokkal inkább tűnik úgy, hogy az amerikaiak most építik fel a "mi mindent megtettünk" narratívát és viszonylag hamar beindulnak az izraeli csapások. Túl mondjuk én nem aggódnám, azért évente 1-2 alkalommal helyzet van arra felé. FX-et azért biztos megmozgatja majd az első pár becsapódás.
Ma jött ki a hír Izrael még sem fog olyan nagyon bombázni majd Iránt, de azért valamit csinálnia kell ha vége annak akkor majd szép lassan erősödik újra a HUF. Hétfőn kijött pozítiv a külker mérleg augusztusra majdnem 680 millió EURO-val.
Alapesetben azt mondanám, hogy csak korrekció, RSI alapon nagyon érett már, az ár sem tudott feljebb menni pár napja és olyankor nincs más mint esni. Picit élesebb volt az erősödés mint amit vártam, illetve itt jön be, hogy a Ft valahogy mindig hirtelen fordul, nincsenek dupla tetők meg kitartó csúcstámadások. Erősen gondolkodtam a Ft shortok zárásán és átállni longba de ki akartam még sajtolni pár egységet (405-406 nekem elérhetőnek tűnik) úgyhogy a kezemre ültem reggel. Lehet, hogy hiba volt, ha most ránézek a chartra ezen a szinten én már nem kergetném tovább, inkább Ft mellett nyitnék új pozíciót.
Nem biztos. Nagyon éles a vissza. A hetes és a hónapos kritikus szinten van. Könnyen jöhet forint erő az év végéig. Jól láthatóan a tőzsdéket is tartani akarják. Komoly esést inkább jövőre várnék. Majd az éves gyertya mutatja talán, hogy mi várható jövőre.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)