Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Bármi lehet,nem lehet szigorúan egy stratégiát felhúzni egy chartra. Eleve nem mindegy,h a trend felfelé vagy lefelé van. Mindig van korrekció,kicsi nagy. Ez egy szutyok játékpénz,semmi több,szórakoznak vele a nagyok,érdekek szerint.
Értem a logikát, de amikor voltak nagy rakéták, utána hetekig szórakozott lefele jövet, próbálta bizonygatni, hogy "forint erő" van, aztán lófityiszt volt. 1 nap ugrott 2%-ot a "semmire". Hetesen ez jelenthetné a magasabb aljat, a fordulót, 380.5, ha nem viszik 378 alá.
A szenvedést úgy hívják,korrekció. A lendületet pedig úgy,hogy trend. Látható, hogy ha sikerült beazonosítani, (kulcskérdés), akkor melyikben van nagyobb pénz.
teljesen logikátlan mozgások vannak. sztem inkább az eur huf lufi durran ki, 380.5-ig megint. máskor ilyen usa gdp adatokra, kilőtt a dollár 100 pippel, most meg eur usd UP van. érdemes összehasonlítani az eur huf felfele mozgást a lefelével. felfele küzdöttünk még kamatemeléssel is, lefele meg...mintha kirántották volna alóla a talajt.
A cikkek alapján, idővel nem lehet túl sok a kamatelőnyünk, főleg negatív előjelű GDP növekedéssel, szemben az USA-val. Bár azt is írták,h bődületes adósságuk van, nagy hiány az USA-ban, akkor hogy lehet mégis GDP növekedés?
Hosszú távon gyengülni fog a HUF, az nem kérdés. A kérdés csak a mérték. Mindenkinek van egy referencia pénzneme, amiben számol, ha életvitelszerűen EUR a referencia pénznem, akkor nemcsak lehet, hanem kötelező is abban tartani a megtakarítást. Ha HUF, akkor nehezebb a döntés.
tartom, bár lehet már nincs sok értelme. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231026/milyen-recesszio-ezerrel-hasit-az-amerikai-gazdasag-648019 Monetáris politikai szempontból a bivalyerős növekedési adat
kellemetlen, mert azt mutatja, hogy a kamatszigor nem tudja fékezni a
gazdaságot, ez pedig rontja az infláció letörésének esélyeit. Ma szinte
minden elemző azt gondolja, hogy ilyen erős munkaerőpiac és kereslet
mellett nem lehet az inflációt a cél közelébe navigálni. Ha ez valóban
igaz, akkor a Fed akár további kamatemelésre is kényszerülhet. Dollár erőt várok, ha elillan az örömködés füstje az eur usd-nél.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)