Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A forint egy hónap alatt közel 3%-ot gyengült az euróval szemben, ezzel közel kétéves mélypontjára ért. Bár más feltörekvő piaci devizákhoz képest az árfolyammozgás nem mondható jelentősnek, a mozgás hatására a kurzus kilépett az utóbbi hónapokban bemozgott sávjából, így a nagyon stabil árfolyam képe megingott. A hosszabb kötvénypiaci hozamok 40-50 bázisponttal emelkedtek egy hónap alatt, a tízéves kötvény újra 3% felett hoz, ami utoljára tavaly ősszel, az MNB agresszív lazítási lépéseinek bejelentése előtt volt jellemző.
Cifra a helyzet Olaszországban: egy volt alkotmánybírónak kell most államfőként döntenie arról, hogy a koalícióra készülő kormánypártok összességében alkotmányellenesnek tűnő költségvetési terveire rábólint-e és kinevez-e egy politikai tapasztalatokkal nem rendelkező jogászprofesszort, Giuseppe Contét, kormányfőnek. Sergio Mattarella államfő tegnap még elodázta a döntést, inkább a költségvetési aggodalmait hangsúlyozta és ma még további egyeztetéseket tart. Ez érthető, hiszen alapító tagállamként Olaszországnak tényleg nagy a befolyása az uniós ügyekre, és ha felelőtlen költségvetési pályára lépne az ország - márpedig ilyenre készülnek a koalíciós pártok - , akkor a kormányalakítás az eurózóna adósságválságát is kiújíthatja. Összetákolt kormányprogram miatt aggódik mindenki Amikor kiszivárgott múlt héten a kormánykoalíciós tervezet egyik változata (benne az EKB felé a részleges államcsőd és az euróból kilépés tervével), már jól látszott, hogy mennyire nehéz összerakni hitelesen egy olyan kormányprogramot, ami egyszerre elégítené kia dél-olasz szegényebb régiók lakosságát képviselő Ötcsillag Mozgalom elképzeléseit, az észak-olasz gazdagabb régiókat képviselő Liga terveit és közben a piac, illetve az Európai Bizottság fegyelmezett költségvetési gazdálkodásra épülő elvárásait. Uniós és piaci frontról máris jöttek a figyelmeztetések:
A Fitch Ratings, illetve a DBRS hitelminősítők arra figyelmeztettek a napokban, hogy az olasz koalíciós pártok elképzelései alááshatják a fiskális fegyelmet és így az adósságráta a GDP 130%-a felettről tovább emelkedhet. A Bloomberg tegnap a Brexitnél is nagyobb veszélyre figyelmeztetett az olasz kormánytervek láttán, mivel az olaszok belülről tervezik feszegetni az uniós szabályokat, azaz belülről bomlasztják az EU egységét.
Van erstes saxos számlám is, azon semmit nem kötök, 35 a spread + 0,15% a számlák közötti oda-vissza díj. Komolytalan díjak vannak. A béten is lehet devizát kötni, 1 kontraktus 300 forint oda és ugyanannyi vissza, 100 ezer euró alatt szóba se áll a bróker.
Próbálom lekövetni a szűkebb mozgásokat, de aki nem akar ugrálni annak elég a heti grafikont néznie.Sajnos nem adtam még 319,30 körül ,jó lett volna. Egy szintre ne merek beállni nagy téttel, mindig be kell kötnöm hármat-négyet is. Van még két eur/huf short és két dax shortom is, bux most nincs.
Olyan jó tanácsokat adtak a BC-nél is,hogy csak na. Mire hazaértem félmillió mínuszban voltam. Ha van egy kötésen 30-40 ezer forint lezárom, nem vagyok telhetetlen.spread max.8-10 fillér.
Napi 38,2-es fibo szint 315,72 környékén van, ha tovább mennénk. Ha északra fordulunk akkor az esés 1H 23,6-os fibo szint 317.02 környéke,utána 317,48.
A piac jelenleg teszteli, hogy a jegybank verbális intervenciója blöff vagy sem - véli az elemző. A török jegybankárok ugyanis egyelőre óvakodnak kamatot emelni a növekvő politikai nyomás miatt.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)