Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nagyobb erősödés májusban nem hiszem,hogy lesz. Tovább adják a török lírát,mindenáron kamatemelést akarnak kicsikarni. Gyenge az egész régió. EURHUF 318,90 EURPLN 4,30 EURTRY 5,3630 EURZAR 15,0350 EURARS 28,6652
Mivel a fogyasztás erőteljesen nő majd itthon, a fizetési mérleg többlete kezd csökkenni, így kevesebb felértékelő erő hat majd rá. A dollár már évek óta emelkedő trendben van, TA alapon most végzett a korrekcióval. Így fordulhat paritás felé.
azert ezekre nem vennek merget , szigoruan szvsz a bika usd erot egy 1.35-1.40 kovetheti a huf pedig siman visszajohet 300ra ,6-12honapos idotavrol beszelek.
MNB-nek nem érdeke az erősebb forint, így sokáig ki fog tartani a lazasággal. Mivel sok éve a Ft eső trendben van, jó elinflálása lesz ez a jövőben. Főleg, ha egyszer átváltunk euróra, szép veszteség éri a forintban megtakarítókat. Én már több éve csak euróban és dollárban tartom a pénzem, ez a jövőben is - főleg a dollár - jó befektetés lesz.
320 ft-nál nem fognak hazajönni a külföldön élő és dolgozó magyarok.Ez lehet nem is cél,csak beszélnek róla. Az idei infláció elszalad,plusz a fed is emel nem egyet a cél kb. 3 %-ig.( ebben nem hiszek) Kamatemelés nélkül nem fog visszatalálni a forint, nincs kizárva,hogy 320 körül már lépnének valamit. 310 már siker lenne,ha odáig lemenne az árfolyam.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)