Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Gyurinak nincs mit vesztenie. Talan csak az eletet. Ha mar a putyini modszereknel jarunk esetleg. De ezt ketlem. Az EU kozepen ilyet meg nem lehet tenni. Gyuri nyiltan szembeszallt a Gedvaval, bukni fog. Tudja, hogy nincs hosszabbitas. Mit tesz? Beirja magat a tortenelembe: kamatot emel, kamatot csokkent, a lenyeg, hogy fajjon. Kinek faj? Nekunk, magyaroknak.
Az emlitett traktorosoknak igazuk van. Az osotba EU szabalyok ellen tuntetni kell. Hol vannak a magyarok, amikor a sajat erdekukben kene tuntetni? A belga gazdak ertunk is tuntetnek. Mit akartal mondani?
Amúgy meg a "migránsok elveszik a magyarok munkáját" gyorsan átfordult "fél millió ember kell, ha úgy van gazdagsági migráció" narratívába. Ezek már orwelli magasságok, akarom mondani mélységek.
új a jelszónk a Béke után, Öccáeze migráncs! csak Marinéninek ezt hogy adják el, amikor a vietnamiakra is ráhívta már a rendőrt párszor, h itt a migráncs neee a fűben! :D
Szerintem is kéne ide félmillió ember, de nem "munkás", ha nem mérnök, informatikus, orvos, tanár, tudós. F.szom se akarja, hogy az ország egy gigantikus autó / akku gyár legyen, közel nulla K+F mellett. Azt értem, hogy ők miért akarják. A kiszolgáltatott, szarért-hugyért alkalmazott, minimális jogkörrel rendelkező, alacsonyan képzett munkaerőből lehet kevés ráfordítással (propaganda) szavazógépet csinálni.
Nekem is ez a vas és acél országa jutott eszembe, meg a gyapotföldek, és a magyar narancs a Tanúból. Iparosítunk, miközben se nyersanyagunk, se energiánk nincs. Egyszer már nem jött be 70 évvel ezelőtt, de most újra próbáljuk, mert a főnök ezt álmodta meg. Panaszkodik, hogy 100% haszonkulccsal dolgozik a külföldi vállalat, de nem mondja, hogy azért, mert a támogatásokat mi adjuk neki, hogy idejöjjön, aztán a saját tőkéjére vetített 100%-ért nem lesz hülye idejönni.
380 alatt kötelezö , most ecsetli orbàn a jegybank vétkességét magas kamat miatt . normalizálodik a gázár , elkezkezdenek kamatot vágni , huf megy vissza helyére, évtizedes gyengülö trendbe
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)