Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
semmi más nem érdekli, csak hogy a tulajnak tudjon felmutatni infla közeli profitot, az hogy ez honnan miként jön a mérlegfőösszegbe, most nem lényeg. túlélés van.
A szöveg betalált. Oldaltól függetlenül mindig kifogtuk a moslék, élősködő, saját érdekeiket az Ország érdekei eléh helyező politikusokat, azért tartunk itt.https://www.youtube.com/watch?v=p9Rw1udYN1A
Berak 100 Ft-ot, 18% ON kamat mellett masnap megkapja a kamatot. Mit kezd a bank a kamattal? Beteszi megint napira, vagy kihitelezi, vesz belole akarmi ingatlant, mutargyat? Ha visszateszi kamatra, akkor a kamatos kamattal kozeledik a vegtelen. 0,0005% kamat naponta, kamatos kamattal egy evben 20% tisztan.
A saját kútjaik ellátás biztonsága érdekében. Aztán akinek jut jut akinek nem az úgy járt.... Amúgy a hiánykeltés a terep előkészítés az árstop kivezetéshez, mert a birka eddig annak örült hogy "olcsóbb" volt holnaptól meg majd annak örül hogy kap mert vitya megvédte :)
Hosszú távon a magas kamat = magas infláció.. Ezt próbáljuk megfékezni ha jól sejtem.. Tehát hosszú távon nem lesz ilyen kamat, az is biztos, és ugye ugy meg 400->483 se lesz amit elérsz a megtakarításodon.. Egyébként meg az emelkedő kötvényhozamok a közelgő csődöt ha nem is mindig jelentik de az emelkedő kockázatát igen.. Ugyanúgy lesz jövőre is mint most szerintem, ha nem lesz csak részmegegyezés, aki jurót ad vesz, meg jurós alompapirt jól jár, aki alompapirt az nem annyira rosszul, aki semmit az meg rá**szik..
A kamatot az MNB fizeti a bankoknak. Az MNB mögött sosincs gazdasági tevékenység, ő a pénzmennyiséget és a kamatot kívánja szbaályozni, elsősorban az infláció kordában tartása érdekében. A kamatemeléssel - ahogy lent is írtam - likviditást von ki a a bankrendszerből -> visszaesik a hitelezés ->csökken a fogyasztói és beruházási kereslet, nő a megtakarítási szánsdék ->szintén nő a fogyasztói és beruházási kereslet. Mindezek együtt az árak további nöekedésének gátat szabnak, és az infla visszatér egy normális szintre. Amint látják a csökkenés jeleit, majd eljezdik visszacsökkenteni a kamatokat.
nem fűti, éppen kivon onnan, a pénzintézetek a piac helyett az mnb-hez teszik. nem shortolnak hufot többe között, mert ne tagadjuk a bankok voltak jórészt akik shortoltak, a különadót így vették vissza. na de ha kúrmány folytatja a 0-1-3%os szar hitelek kidobását a másik kézből akkor nagyon pénzégetés ez.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)