Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
KÜlönben a forint kezd az agyamra menni. 29 fillérre voltam tőle, hogy kistoppoljon a poziból. Lehet, hogy bezárom a francba, most pont nullán áll, aztán majd meglátjuk, hova ráng tovább, ennek így nem sok értelme van, legalábbis nem jó pozíciból szenvedni végig.
Olyan deal lesz, amit mindenki eladhat győzelemként. Valóban az olcsó munkaerő miatt kellünk, de Orbán faszságai miatt már rajtunk a nyugati választók szeme, ők nem tolerálják, ha a pénzüket a kárpátok zsebnapoleonja és tsai lenyúlják. Külön rossz pont a ruszkiseggnyalás és a demagóg szélsőjobboldali populista retorika. Lassan már fényképezkedni sem mernek a zsírdisznóval, mert a választóik büntetik érte. Szóval nem lehet csak úgy adni. De adni fognak, majd azt mondják, hogy megvédték a demokráciát, és állandón monitorolnak, ha letér az útról a kishitler, akkor nem utalják a következő részletet. Itthon ezt majd Rogán-Göbbels is el tudja adni győzelemként: megvédték az olcsó csirkefarhátat, családi kedvezményeket és ócsó gázt, és közben elérték, hogy a gyerekeket sem veti alá az EJU kötelező nemátalakításnak, és kiharcolták, hogy nem kell minden magyar családnak egy muszlim fundamentalista törzseg befogadnia, győzelem!
Ez főleg az üzemanyag árstoppnak köszönhető, az élelmiszer forgalom meg például csökkent. Bár azért ezek is érdekesek: "Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 21, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 15, az iparcikkjellegű vegyes üzletekben 8,4, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 3,4, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 1,0 százalékkal nőtt." Lehet, hogy mindenki nagykabátot vett az iskolába meg a munkahelyre.
Ja, azzal én szkeptikus vagyok...😕 Én látszat intézkedésnem tartom. És tudom, hogy tervek szerint a piac szempontjából elismert figura(k) fogjám vezetni, de egyelőre nem látom, hogy Polt vádat emelne bármelyik NER-nagyhal ellen, max. ha megindul a sakktáblán a mészárlás. Mondjuk az meg egy teljesen más szitu lenne.🤔
Látszat intézkedés az lesz ;). A kérdés hogy ezzel a TÉNNYel mit fog kezdeni az EU. Ha tényleg csak az olcsó munkabér miatt kellünk akkor ha nem is az egészet, de adnak pénzt. (ezzel kábé deklarálja hogy leszarja valójában mi történik itt az emberekkel.). De tény hogy a nép vezetőit a népnek kellene első sorban leváltani-lőni-akasztani-elszámoltatni (preferálandó aláhúzadni). Ha nem ad pénzt akkor meg Orbán nyíltan támadhatja mert csúnya gonosz eu nem adja a segélyt... Mintha deajvüm lenne egy csoportra aki dolgozni nem szeret, de segélyből élni igen. (itt most tényleg olyanra gondolok aki tudna dolgozni, de tudatosan nem dolgozik!)
amúgy nekem sem áll össze a kép. Leginkább az zavarja az aurám, hogy OV is mondta nemrég, "mindig lesznek kérdéseik"... nekem akkor nagyon úgy tűnt, hogy igazán már Ők sem számítanak rá. Bár tényleg van egy-két látványos változás.
A "biztos lesz még követelésük"-jellegű nyilatkozatokból és se erre következtetek. Továbbra se történik semmisem érdemben. 😕 én a korrupcióellenes hivatal eredményeit megvárnám. Ha nagy halakat is buktatnak, akkor oké, de ha Bivalyb@sznád polgármesterét fogják meghurcolni, mert a rugós hintalovakat 10%-kal túl árazva adták be egy 2019-es pályázatban, akkor hiteltelen lesz az egész...
várjuk az elképzelést! most fogalmam sincs, hogy merre kéne menni, nagyon beállt 399-401 közé, de innen mehet le is, meg fel 410 környékére.. én beleszaladtam a pofonba már most a nagy csökkenéssel, úgyhogy nem nagyon merek ugrálni... :D EU-s kess hírre erősödhet a HUF decemberben, illetve a november 22 helyreállítási alap híre is lökhet rajta, most elég risky sztem, de persze kitudja már........ technikához meg hülye vagyok :(
Látva azt, hogy a 18% bejelentése óta 1 hónapban az árfolyam csendben leért a 400-ra, én azt gondolom, hogy a kivánt hatást az MNB elérte. Az egy más kérdés, hogy a kormány miféle piacmegkúró döntéseket hozott, és még fog hozni( vállalati kamatstop, újabb árstopok, lakossági max új kamatláb?), de ezek közvetve már befolyásolják az árfolyamot, mert a 18% akkora "ajándék" az intézményieknek, hogy nekik nettó faszság lenne a jelenlegi tuti aranybányát kockáztatni. Ha az MNB akárcsak 1-2%-ot csökkentene az EU-s bejelentésig, azzal megint kinyírnák saját magukat. Addig szerintem nincs monetáris mozgástér a csökkentésre.
Egy vmiről megfeledkeztek ha a hazai fogyasztást nézitek: júniusi adat: 101 ezren külföldön dolgoznak, de elméletben itthon élnek. Az ő fizujuk kapcsiból 10-20%-kal többet ér. Hozzávesszük a közel fél millió kivándoroltat (ők azok akik ténylegesen ki is költöztek), azok egy része támogathatja az itt maradt szülőt/nagyszülőt. Szerintem mindenkinek van legalább 1 olyan ismerőse, aki kint melózik "németbe" vagy "osztrákba". Sok esetben fizikai melósok, itthon asszony, gyerek, na ők felélik/elköltik csutkára ezt a pénzt, hogy tartsák a korábbi életszínvonalat. Szerintem ez is dob azon, hogy "látszólag" mindenki költ.
Ez egy racionális forgatókönyv, de nem hiszek benne. Egyelőre mert nem látok jeleket arra hogy a Nagy Marci-féle klikk letett volna róla hogy nyomást gyakoroljon az MNB-re, hogy kezdje csökkenteni a kamatot. Abban sem vagyok biztos, hogy a 18% marad a megállapodásig.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)