Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nemzeti toalettpapírunknak nem hiszem h kedves lesz egy vártnál magasabb infla. Márpedig sztem bőven várt feletti lesz...21% a konszenzus, de októbertől nagyon jelentős áremelések voltak...
Értem hogy a 2 szép szemünk meg a 18% tartja jelenleg a Ft ot a kérdés nekem csak az hogy meddig ?! Szerintem a héten jelentenek be ársapit is, aminek a befeketőt kétlem hogy örülnének. Emellé még negatív inflációs kilátás, és ez szerintem elég lesz hogy az a 18% ne maradhasson annyi... szerintem jövő héten emelniük kell.
Ez azt jelentené, hogy a piac a fundamentumok alapján reagálná le az adatot. De elnézve, hol vannak a hazai rövid lejáratú kötvényhozamok az inflához képest, illetve milyen a gazdaság egyensúlyi helyzete, itt nem sok mindennek van ésszerű magyarázata. Elnézve a piac mostani "racionalitását", simán lehet, hogy 22,5%-os inflára erősdöni fog a forint, mert "az MNB biztosan tovább tartja majd magasan a kamatokat emiatt és az jó". Nem sok kapaszkodó van most a forintban, bátor, aki most nagy tétet mer tenni bármelyik irányba.
Az a baj h megint áltatjuk magunkat azzal, hogy na most aztán már válság van. Nem, egyelőre nincs válság. Majd ha csökken a reálbér a nagy tömegeknek (persze van akinek már csökken, nem mondom, hogy nem, de a kritikus tömegnek még nem)...
Onnan van pénzük, hogy még csak "elvileg" a szétosztogatott 1600 MRD 60%-át költötték el szeptemberig, tehát van még ebből a lóvéból kb 500MRD. Nyilván akinek nem a havi megélhetésre kell, az ezt befektette, tehát ennek az 500-nak csak egy része lesz majd elköltve az elkövetkező hónapokban. Nyilván a másik tétel az, hogy a fővárosban, meg a nagyobb vidéki városokban, megyeszékhelyeken nem a közmunkást meg a mediánbér környékén keresőt látod egy bevásárlóközpontban vásárolni. Zabálni meg kell, tehát akinek kevés pénze van, annak is mennie kell a boltba valamit venni.
de ki veszi meg Kollega? komolyan, nekem még telne rá, de már szarok rá megvenni, ahogy sem hotel, sem étterem, sem semmi úri hóbelebanc. nálunk nincs bérspirál. és akinek nem telik? gondolom még ők vannak többen.
A tegnapi EU-s eszmecseréhez kiegészítés (hvg alapján): Úgy tűnik, nem volt elég az eddigi 17 vállalás, a magyar kormány kénytelen volt újabb engedményeket tenni az Európai Bizottságnak, hogy megérkezzenek az uniós pénzek, ezúttal a helyreállítási alap forrásai. A kiszivárgott részletek szerint éppen azoknak a szabályoknak a módosítását vállalná, melyeket a NER korábban azért vezetett be, hogy uralma alá hajtsa a bíróságokat. A kormánymédiában hetek óta támadott Országos Bírói Tanács erősödhet, és még jobban ellenőrizheti a kormányhoz lojális Varga Zs. András kúriai elnök hatalmát. Ez ha valóban megvalósul, mindenképp dicséretes, ugyanakkor remélem megmarad még a "Colombo-politika", 1-2 dolog eszébe jut majd még a Bizottságnak az ajtóból visszafordulva.
Biztosan jobban értesz sok pénzügyi területhez nálam, de pl amit írtál, az sületlenség. A napokban is ment az észosztás kereskedelmi témában, az se volt egyszerű.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)