A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
A lefele csorgas is gyenge. Meglatjuk,lehet h ez mar valami ev vegi piszmogas. Trumptol en is gyenge dollart varnek,ez valid,meglatjuk,elotte a nagyok lehuzzak e a csuzlit,vagy sem. Egyik verziom szerint amugy a 1.050 leszuras egy C hullam volt,es akkor mar nem lesz lejjebb.
Ezek közül én eddig csak az INTC, NIKE párost figyelem. Eddig egyiket sem piszkaltam bottal sem. Különben is az idei tőzsdei veszteségeket, csak a sikeres deviza tradek fedik be (mondjuk elég jol) ezért ott én már valószínűleg túl óvatos és csalódott vagyok. Valószínűleg jövőre nem is nagyon foglalkozok vele. Ideje vagyon egy kis Carpe Diemnek.
Ezt figyelem, hogy ebből lesz-e valami. https://imgur.com/2XShr6r - Várom a megerősítést, mert ha besül, akkor könnyen lehet tényleg új alj, és az 1.12 környékéről indult esés nem diagonál, hanem klasszikus impulzus. Meglátjuk mi lesz. Türelmesen várom az irányt. 2008-tól indult mozgással kapcsolatban megvan a 80-20 meggyőződésem.
Lehet. Ezert is varom a megerositest. - Mindket esetben impulzus a mozgas. Azt hiszem a jovo heten lesz a Fed. Ha nem vagnak, akkor a kemeny dio lesz. A piac nagyon szamit a vagasra, de a dollarban nem ez latszik egyelore. Fed cme watch 96% a vagas mellett. 1 honapja 58% volt. - En meg mindig valoszinubbnek tartom az ld+flat format. De nagy kepbe az 1.033 ala bejovetel is ok. Fundasan szerintem Trumpek el akarjak majd gyengiteni a dollart. TA alapon pedig azt latom a 2008-tol indult mozgas egy kesz DZZ lehet. Aztan majd kiderul.
Innen már nem futok az árfolyam után. Miközben mindjárt 10 forint és azért nagyon nem mindegy, hogy honnan indít az ember. Főleg annak tükrében, hogy alapvetően a forint kilátásai számomra is kétségesek. Úgyhogy kapufa, elbasztam hogy vártam.
Elkezdtem eldobálni a pmápot, hogy 2024-es TBSZ-t nyithassak Amit vennék rá: INTC $18 körül CVS ha letöri az $50et BAX ha lemegy $29-re NKE ha a jelentésre leverik DG $63-66 közt Mi a véleményed?
https://imgur.com/piUoZc1 Ha 1.0536 fölé megy, akkor szerintem kész lehet flat C diagonál lefelé. Ha fordul, akkor a setup elsődleges célára 1.063 lenne. Nagyobb Tf alapján, ha eszerint alakulna a PA, akkor szerintem 3. hullám indulhat meg felelé 1.12 felé. Meglátjuk mi lesz.
Ahhoz képest ez még nem is olyan durva, hogy a 2023-as 17%-os inflációt meg lehoztuk egy combos erősödéssel. Szerintem teljesen nyilvánvaló volt, hogy vissza fog lengeni az inga, mert de facto jobban éltünk (euroban mint) 4 éve attól, hogy az infláció és bérnövekedés mellett még erősödött is a HUF a nagyokhoz képest. Most kicsit túllendűltünk az egyensúlyi állapoton, majd korrigál.
Icipicit túl van azért aggódva ez a "jajjelmegyMatolcsy, a monetárisFEGYELEM maga". Ott tartunk, hogy globálisan csökken az infláció, viszik le a kamatokat a nagy jegybankok. Egyedül a FED lehetne kérdés tényleg közgazdasági szempontból, de nem lesz kérdés mert vágnak tovább, muszáj nekik. Ebben a helyzetben valószínűleg nyugodtan levihetik jövőre Vargáék 5%-ra a kamatot, de én a 4-4,5%-on se lepődnék meg. Nem mintha egyébként bármi jelentősége lenne, amikor a nulla százalékos támogatott hitelekkel meg majd ingatlanalapokkal pörgetik amit lehet, akkor senkit sem érdekel a jegybanki alapkamat. A nagy probléma, hogy segíteni se nagyon tud a gazdaságon emiatt egy kamatcsökkentés. Egyszerűen túl sok párhuzamos pénzügyi struktúra jött létre, a monetáris transzmissziós folyamatok nem tudnak végbemenni. Ha másnak nem, annak pl. lehet örülni, hogy Varga Mihály esetében nem a "hopika elvesztette közpénzjellegét" attitűd fog érvényesülni.
YTD 7,15% forintromlás. Vissza kellett volna nyomni az optika miatt év végére 400 alá, de erre minimális esélyt látok, szépen eloldalazza magát, és ez az oldalazás már jónak számít. Ma vettem eurós részvényt, asszony is épp válogatja, hogy mibe menjen. Ami egyszer kimegy euróba, azt nagyon drágán lehet majd visszacsábítani. Úgy érzem, hogy a jövő heti kamatdöntőn szinten tartás lesz.
Tudom és ezért is vagyok rendkívül csalódott, hogy képtelen voltam beleülni a CHFHUF shortba pénteken. Majd aztán hétfő hajnalban sem vettem a bátorságot. Túlvártam, túlgondoltam, lemaradtam. Pedig hetek óta vártam türelmesen a pillanatra.
Én éhes vagyok, a fiúk év végi záróbeállításában bízom és 400 Ft vidékében. Nem szeretném megvárni Varga Mihály KISZ titkárt, amikor beül az MNB elnöki székébe és idióta Marcival elkezdik a magyar gazdasági csodát Kádár Viktor utasításai alapján.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!