A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Jelenleg még mindig eufória van. En sem vagyok túl optimista, de a Fitch beszolasa az, ami igazán elgondokodtat. Ettől függetlenül inkább a havi savozasra gondolok a következő hónapokban.
Volt ott egy hetes gyertya,ott nem csak en,talan Snake is mondta,hogy fordito gyanús. Ha ez a mostani lokalis csúcs lefordulast és divergenciat dob,akkor onnan lentről ez a mostani csúcs egy minimum TP szint lenne nálam. Vagyis mondjuk hogy 348bol 371 környéke. Az egy szép menet lenne.
Bessent rááadásul azt mondta egy interjúban (2023-ban), hogy egy "slow-motion de-dollarization is going on, but could the initial stages be a dollar rally, because companies, countires are paying back their dollar debt. So there is a dollar-thirst before there is a dollar boycott."
Azért mielőtt a dodót lehúznák a retyón,bőven benne van a pakliban a FED kamat emelése is,ami viszont nem gyengülő,hanem erősödő dollárt fog hozni...., legalábbis átmenetileg.
Deviza és kötvénypiaci roncs derbi zajlik. Szerintem lehet a dollár charton egy 1,225 körüli szint az Eurohoz. Ha meg atviszi, akkor komoly átrendezés valószínűleg. A negyedéves gyertya nagyon fontos mindenhol szerintem. A yield curve controll valószínűleg nagy dollár gyengulest hozna. Hold szerint nincs más megoldás. Az a kérdés, hogy lesz e annyi ideje, mint a JPYnek a gyengulesre. Szerintem kezdünk nagyon veszélyes vizekre evezni . Mondjuk ezt mondom már legalább 2 éve, azt semmi nem történt....egyszer persze lehet, hogy eltalalom.
Ha a tőzsdéken tényleg egy atmenetileg utolsó csúcs jön,aztan komolyabb korrekció várható,akkor egy új aljat ismet meg kell venni. Ha dobja a divergenciat,az nekem a korábbinál komolyabb vétel lesz.
A Bloomberg cikke köpött bele a levesbe, mely szerint az MNB megáll a kamatcsökkentési ciklussal és 2,5%-ra csökkenti az inflációs célt. Érthetetlen, hogy Varga Misi korábban miért nem tartotta gondnak a gyenge Forintot és most mi történt vele az elmúlt 1 évben?! 🤡
" nagyobb tud lenni a vola, ha jön egy gyengülés,de ez mindkét irányba igaz " De mint írtam,én emelkedő hullámzást várok(tévedhetek). Nem várom vissza a közeljövőben a 350 környéki eurhuf-ot.
USDHUF=EURHUF/EURUSD, itt nagyobb tud lenni a vola, ha jön egy gyengülés,de ez mindkét irányba igaz természetesen. Egyelőre még nem írok ide célárakat, hogy nem-ideális esetben mi jöhet,kell rá a megerősítés.
A világban zajló kötvénypiaci és nyersanyagpiaci problémák miatt,én nem 345-375 közötti sávra számítok, hanem sokkal inkább egy magasabb árfolyam melletti új egyensúly kialakulását várom. Mi a magasabb árfolyam? Én nem tudok,nem is szoktam pontos számokat írni,de mindenképpen valahol 370 feletti szintekben gondolkodom.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!