A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
A sztori annyi, hogy nem voltam megelégedve a support-tal a jelenlegi helyen,és most már igyekszem fedezékbe húzódni. Kb ennyi, a spread ugyanennyi volt kb. Illetve nem tudak válaszolni arra, hogy adózásban milyen lehetőségek vannak. Ez meg nem tetszett. Admirals amúgy. MInden más rendben volt velük egyébként.(Legalábbis nekem)
Duplán írtam a szembe szót,jogos. Simán csak szembe állíthatóság a kérdés. Illetve a kérdésem, hogy ez mennyivel adózik? 15% vagy 15+a különadó,amit most toltak be Viktorék?
trading.com.uk. : 1:30 tá, szembeállítható, EUR/HUF spread 25fillér. Közben lett magyar kapcsolattartó tavaly, 7 éve vagyok itt. Engem is érdekelne, honnan nyergelnél át.
“Online broker váltásban gondolkodom,olyan kéne, aki lehetőleg nem valami offshore paradicsomban van,ügyintéző nem kell magyar,de a support legyen azért használható, és az ügyletek lehetőleg legyenek szembeállíthatóak egymással (bukó,nyerő). ” ——— Megkérdezhettem mi történt? “Az ügyletek lehetőleg legyenek szembe szembeállíthatóak”… Ezt meg így nem is értem…
Ugyanitt kérdezem a tisztelt nagyérdeműt: Online broker váltásban gondolkodom,olyan kéne, aki lehetőleg nem valami offshore paradicsomban van,ügyintéző nem kell magyar,de a support legyen azért használható, és az ügyletek lehetőleg legyenek szembeállíthatóak egymással (bukó,nyerő). Kinek mi a tapasztalata? Nem akarom szét offolni a topicot,elég,ha röviden válaszoltok,előre is köszi. 1:30as tőkeáttét érdekelne.
A sok év tradelés megtanított arra,hogy mindig tegyem fel magamban a kérdést: - milyen Timeframen vár valaki EUR erőt? - mit jelent valakinek az,hogy EUR erő( 20 pip,200 pip,2000 pip?) - korrekciónak gondoljuk az EUR erőt, vagy impulzusnak? Ha ezek le vannak tisztázva,onnantól beszélünk egy nyelvet,egyéb esetben lehet h a te USD erőd és az én EUR erőm lehetséges, csak eltérő dimenziókban. BTW, én is átmenetileg EUR erőt várok (1.07 kb), van is erre pozim 1.0550től,stop pluszban,freeride van. Amikor viszont fordul,akkor USDben várok még egy komolyabb lefele menetet. Paritás simán fogható lesz. Funda meg nem érdekel mögötte. A chat többet mond.
napos és hónapos boli közép szinte azonos szinten 1.0589 & 1.0590 EUR erőt vártok (vagy dollár gyengülést), nekem meg úgy tűnik, hogy kezdi összef@sni magát az EUR ereje:D. 1.049-ről összehúzom az órás aljakat, sávaljon van. "soft landing"
EUR PLN napok óta tolja a napos boliszalagot lefele, bika erősek. ma is -0,25% (mire leírtam, már -0,35%), majd -0,24% ismét*, erre reagált a forint is: 386.2>386.8. a 4h RSIjük 18, napos 36 Az alsó kék "trendvonalat" törte , ami visszatesztelésre került és délnek vette az irányt. https://kephost.net/p/OTk4ODU5.png *Ahol jelenleg van, 2013, 2016, 2017-ban elég komoly ellenállások volt (4.50-4.51 környéke), most "akár" támaszként is működhet. Bár, amilyen erőben van, akár a sárga trendvonal is lehet a cél.
Még én sem, aztán már chartot rajzolok:D. eur usd 4h rsi közelít a 70-hez, bár tudom, hogy ez még lófitty, de legutóbb 1.06-ról visszabillent 1.052-re. A napos boli középen átment: 1.0589, a napos boli tető 1.0721. (az utolsó hullám 1.074-ről jött le) közben figyelgetem az eur huf-ot: 1h-n két háromszög volt, tegnap és ma is, mindkettő lefele tört ki, vagyis erősödni próbál a forint: https://kephost.net/p/OTk4ODM2.png 389-387 (2 egység) || 387.5-2 = 385.5, ha zászló alakzatot csinál, ha az utóbbi néhány aljat összekötöm, kb. az alsó rózsaszín szint jön ki célárnak. (az más kérdés, hogy ezen a szinten: 385.7 környékén van az MA50W és MA50D) Lényegében a két rózsaszín között szűkül, semmi extra. USD HUF 365 az érdekes még, amiből gyorsan lehetne 361, na de hogyan? Eur usd segítségével, vagy az EUR HUF segítségével? 361*1,07= 386.2 361*1,065=384,46
24. percnél elmondja, hogy az mnb veszteség 50-60% az mnbhez tartozik a többi pénzügy minisztérium sara. Vagy 500 milliárd át lett pakolva az mnb mérlegére. Az mnb minuszát pedig a törvénymódosítással nem 8nap alatt, hanem 5 év alatt kell rendezni a kormánynak. mnb 21-22 ben kipumpált 7000 milliárdot a bankrendszerbe 1-1,5% kamaton, majd emelkednek a kamatok világszerte malopcsy visszahozatta a bankokból betétbe a kiadott pénzt, majd 16%ot fizetett érte... Malopcsy szerves része volt a gazdaság pörgetésének, de nem ez a dolga. Fo$rintról is esik szó Róna Péter: kétharmados törvényt sértene Orbán, ha átvenné az infláció kezelését https://www.youtube.com/watch?v=oI4IrFxPJhQ
Holnap csinálok egy statisztikát arról, hogy az eur USD hullámok tetején és alján hogy állt az eur HUF. A másik topicban inkább gyengülést várnak:) 2 irányba nem mehet tartósan.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!