A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
EUR USD napos MACD fordulat van, a halálkereszt levitte 1.06 -ról 1.045-re, szerintem ennyi, rövidtávon. Vissza kellene néznie 1.075-ig, legalább. Mi van akkor, ha sorra jönnek a jó gyorsjelentések? Magas kamatok ide vagy oda, növekvő profit.. nem lesz további S&P esés, erős a gazdaság. Ennyi. Ez lehet a fordulat.
USDHUF hetes és hónapos továbbra is forint erőt vetít előre és kezd megérkezni naposon is lassan a jel. Nem tudom, hogy mi lesz az ok, ha lesz. -néhez elhinni...Nincs pozi. Csak hosszabb távon játszom. Szó szerint.
Egyébként elvárható lenne egy nagyobb esés, ugyanis a "soft-landing" számomra továbbra is elképzelhetetlen. Nem lehet egyszerre a gáz és a féket is nyomni (illetve lehet, de a repülő esetén is zuhanást okozhat, az autónál meg lefullad a motor)
Én a többiekét köszönöm, mert valószínűleg jobban értenek hozzá, mint én. Persze lehet igazság az én grafikonjaimban is, de sokszor nem jött be az, amit én vártam. Pl. én egy 389.2-es kilövést vártam ma reggel ez alapján: https://kephost.net/p/OTk4MDkw.png De "bálnák hiányában" a pozi nyitást elnapoltam, és lássuk be, jól tettem. 387.0-t ütjük.... Ez a napos, amit október 4-én készítettem, tehát az utolsó néhány nap gyertyája nincs rajta. https://kephost.net/p/OTk0MzYz.png Amit érdemes lesz figyelni. EUR PLN napos boli aljon csücsül napok óta, tolja tolja lefele már 5. napja....kicsi korrekció talán jöhet (ami lökhet egy picit vissza az EUR HUF--on is), de! a hónapos boli középről durván lepattantak (lefele), tehát erősödtek onnan, HUF-nál és fennáll ennek a "veszélye" TL pozi szempontból. 1% és 383-nál vagyunk. Valaki múlthéten beírta, hogy 384-re várja. Figyelem a bálnákat, kivárok, amíg legalább 10000-20000-50000db certis nem jön be a képbe. "Mozi".
EUR/USD továbbra is short magasabb TF-n és fundas okokból is. Ha ez változna ahhoz hónapok kellenek(Black Swan nélkül). Személy szerint alacsonyabb TF-n és idősíkokon tradelek, így érdekes mindkét irány.
Egy dolog miatt vagyok óvatos. Elég furán fog hangozni, de az Nvidia chartja fejvakarásra ad okot. Ez vezette fel a piacokat és egy elég nagy fej-váll van kialakulóban, ahol a jobb váll épülhet. Ha ez a verzió lenne, az -30 %, ez viszont elég kemény piaci esést jelentene. Szóval ezért is inkább csak nézelődök.
Még annyit szerettem volna írni, hogy az utóbbi néhány kereskedésemnél figyeltem a certifikát kötéseket, hogy kik-milyen számban melyik irányba fogadnak. Ez főleg az EUR és USD-nél még csak csak megfigyelhető, míg DAX-nál, S&P-nél kevésbé. A 10000db-osokat elneveztem "bálnáknak". pl. EUR HUF 382-nél 300.000 db certi gyűlt össze TL irányba (ami 3 millió EUR pozinak felel meg), míg TS irányba közel 0. Bár jött egy 378-as lefele kör, de utána 392-et ütötte az árfolyam pár nap múlva, akkor dobták a legtöbben. Most nagyon el vannak bújva, szinte 0 kötés napok óta.
Értem, köszönöm. Nem vagyok szakértő, bár valamennyire értek a chartokhoz (rajz szinten), de az igazán speckó dolgokhoz kevésbé. Általában próbálok "megerősítést" kapni a többiektől (pl. itt a fórumon), hogy jó/vagy rossz az elképzelésem.
Semmi ilyesmi. én főleg EURHUF vagy USDHUF-vel kereskedem. (néha OTP, DAX certik) "Több szem többet lát". Nem vagyok poziban jelenleg. Keresem a jó beszállót. Jelenleg inkább kivárok. Pár nap (talán 1 hét?) és DAX Death Cross, ami talán megfordíthatja az eur usd-t.
Korai még erről beszélni, Egyébként, nincs jelentősége, h meddig mehet, hacsak nem jóslással foglalkozol és/vagy blogot írsz és ott adod el az “előrejelzést” pénzért. Úgy látom egyre kevesebben vannak itt azok, akik tradelnek is és/vagy hozzászólónak. Set-upokat keresünk. Peace
brent 87>88.2 (bár eur usd is emelkedik, ez is húzhatja) eur usd 4h RSI: 63 augusztus óta 1x ment e fölé (70-ig) 1.095-nél, de utána pár nap múlva jött 200 pip lefele. napos rsi 46,6 ,itt az 50-51 lesz az érdekes, hogy fordul-e. Napos MACD fordulást mutat. Így vagy úgy, de 1.075-ig mehet esetleg? onnan lefordulás? (ez pont a napos ma50 most) ,ma200: 1.08 hetes MA50 is 1.075.
Ahogy mondod. Miközben irogatunk le is játszák. Tegnap írtam, h 1.0540-1.0510 között bull beszálló háború nélkül. Úgy látszik csak én voltam beszarva háború miatt, mert nem léptem meg. A piac meg tojik az egészre. A háború annyit jelentett a kereszten, h egy gapes nyitással érte el a korrekciós zónát/támaszt. Arról már réges-régen letettem, bármit is megpróbálják érteni abból mi történik, a miértre pedig pláne nem keresek választ. Ettől függetlenül tud bosszantani mikor ennyire nincs set-upom… Egy kockázatos kicsi short 1.06-ról szűk SL mellett megpróbálható lenne(semmi nem támogatja), akinek kedve, pénze van hozzá.
Nálam sincs semmi jó beszálló, se eurusd-ben, se sp-ben. Mindkettőnél játszanék egy fordított fej-vállra, még benne lehet a pakliban egy rövidke c hullám le (jobb váll). Ha meg nem lesz, akkor néző leszek...
EUR/USD technikailag nézve set-uphoz. Bullish a kép H4-n viszont hiába, mert itt rossz R/R miatt nem érdemes belépni. Kitörésre is lehet(ne) játszani, de ott is szar R/R +közeli is az TP1(1.0672 kb)… Esetleges visszahúzódásra várva fordított H&S játszva szűkebb SL(valahol 1.0480-H1ATR)… Ami most megy max robotoknak játék még alacsonyabb TF-n nézve(M5-M15) is baszakodás. Lehet, USA piac majd elküldi innen felfelé minden cécó nélkül, de konzervatív megközelítésben nem tűnik megjátszhatónak.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!