A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Szerintem is most már hónapos chartokat kell nézni minimum. De lassan lehet, hogy negyed éves sőt éves charton is képbe jönnek. Sokszor elmondtam, hogy a dollár éves támasz alá zárt tavaly.
Jelenleg az 50 hetes és a 20 hetes között mozog a forint többé- kevésbé egy csatornában. Én is inkább a dollárt nézem, illetve a , hogy a Russell2000 a hónapos támasz alá tud e zárni. MDAX már régen alatta van. Továbbra is pengeélen táncolnak a piacok hosszú távra. Most már az év vége lesz a meghatározó. Ha most elindul egy crash, azt a jó Isten sem fogja megfogni jövőre. A bankok brutal veszteségeken csücsülnek. Meg lehet nézni az XLF ETF chartjat. Hol is van az a hatalmas rés?
Ezzel én is kiegyeznék. Bár vannak vészjósló dolgok a főbb chartokon. Pont most láttam, hogy a Nasdaq chart kísértetiesen hajaz a dotcom időszakra. Abból pedig nagy gond jöhet.
Bizony benne van az is, de valahol nekem mégse ez a forgatókönyv az első. Továbbra is nagyon komoly tőzsdei esést várok jövőre. Ebben az esetben nehéz elhinni egy komoly forint erőt. Én továbbra is tartok komoly forint pozikat , amik jelenleg évi 14-16% ot hoznak. Jövőre az Alompapir közel 20% ot fizet. Nyitott vagyok a forint erőre is, de inkább rövid távon. Kamatok mennek devizába. Továbbra sem gondolom tovább. Kevés részvény, agyonvert nagyok, de mehetnek le tovább simán. Egy titkos favorit.
eur huf 4h: https://kephost.net/p/MTAwNDUyMQ.png úgy nézz erre a chartha, hogy én longra fogadtam 386.2-nél:D, aztán jól beszívtam. Ennek tudatában vonj le következtetéseket a chartból. :D A többiek írták, hogy "forint erő jön", én meg a gyengülésre fogadtam....
Nagyon jól látod. Én ma vettem egy kis dollárt. Tálaltam egy kockázat mentesnek tűnő évi 5-6% hozó TBSZt. Oda raktam. Ha ma emelnek, akkor a többi is megy oda. Kb 50% továbbra is a deviza.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!