A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nvidia elérte a bal váll (?) szintjét. Dax is megcsinálta a kötelező korrekciót, ebben nyitottam is egy kis shortot. Sokminden eldől ezeken a szinteken.
Meglátjuk,két helyen vártam a fordulót fibó 23 vagy fibo 38. Ami most fontos,hogy ez most csak hír mozgás volt e, vagy lesz folytatása új aljjal,mert ha kiveszi,akkor csak átmenetileg sütött ki a nap.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy 1.06 felett zár. Péntek 13-ra ki kell sütnie a napnak. Szombaton meg valamilyen napfogyatkozás van náluk, csak nem telhet borúsan a nap!:D
EUR HUF 1H: https://kephost.net/p/OTk5MzYy.png A legutóbbi FED döntésnél a végletekig kivárt a HUF, 383-ig (szakadási pont), utána indult el felfele. Most is várnék egy 386.0-385.6 környéki beállást 14:30-ra. (USA infla adatra) Pont olyan szintre, ahol 50-50% az irány. Valaki bevállalja, hogy TL-t nyit? longot? (gyengülésre fogad?)
Még egy kérdés, mint nem szakértő, nem látom, hogy mitől annyira fontos szint ez a 386.0-386.2? Értem, és mutattad, hogy trendvonal, de 4 napja is járt már itt, akkor még nem volt trendvonalon. Mi van itt, mitől ennyire fontos szint, ami miatt nem tud alá menni? Vagy szimplán a 2db MA50 IS tartja?
Amúgy az amerikai kettős adóztatást kizáró egyezmény tényleg kifut év végén?! Utána fizethetünk dupla adót? Ha külföldi bankon keresztül kereskedik az ember, akkor is érinti ez a változás?
Csak azt furcsáltam, hogy a portfolio is oda húzza. No meg "investing.com", simán csalhat lefele bármennyit. pl.:investing.com EUR HUF-ot Naposra beállítom, a 389.2-es hullám csúcsának "MAX" értékét 390.275-nek mutatja. Ha átállítom 4h-ra, akkor meg 389.2 (ez a valid). én várnék egy 386.2 alá csapást, napos szint letörést. a certisek nagyon elbújtak. USD TL-t senki nem vesz.. EUR TL csak a TL57 fogy, TL56-et meg csak dobták ma. Így vegyen bizalommal az ember long pozit?:D Szerintem az EUR USD így vagy úgy, de kiküzdi magából a rendes korrekciót, aztán jön a Worms játékban ismert "Sudden Death".
Tapasztalatból mondom, hogy forintnál a nagy éjszakai spread miatt ezeket a gyertya aljakat ne vedd fixnek. Sokan csinálják, hogy az ilyen szálkás gyertyának az alsó/felső szárát elfelezik. De amúgy oda húzod,ahova akarod, az én ábrám inkább csak szemléltetés volt,nem a pontosság volt a lényege.
értem,h trendvonalon ül, de akár törheti is: Pont kérdezni akartam valamit, amit nem értek: https://kephost.net/p/OTk5MDI4.png a portfolio a kék vonalat húzza, és te is azt húztad.miért nem a szárak legalját húzzuk? A zöld gyertya szára teljesen beleszámít, míg a pirosé csak addig, ahova visszazárt? usd 364, az eur huf miatt, közben eur usd boldogság van, ok beszéltük, akár 1.07...+++ újra beírtam, mert a link nem volt látható...
https://www.otpbank.hu/portal/hu/szocho-bevezetese Itt ezt nyisd le: 2023. július 1-jétől mely megtakarítási, befektetési termékek illetve jövedelmek mentesülnek a kormányrendelet által bevezetésre kerülő kamatjövedelmet terhelő szocho fizetési kötelezettség alól?
Pénzvisszavonásnál először a tőke kerül visszaküldésre, majd pedig ha az összes tőkédet visszahívtad, valójában akkor kerül sor nyereség realizálásra. Küldenek havi és éves kimutatást (a jó Isten se igazodik el rajta, én biztos nem és ezer oldal), de az adód magad intézed. A rendszer korábbi veszteségedet nyilvántartja a különböző devizájú számláidon, hiába vontad vissza az összes pénzt, ez az akár évekkel később elért - rendszer által nyilvántartott - nyereségedet csökkenti. Ezt azért betűzöm ki, mert sztem nem érdemes évente leadózni.
értem,h trendvonalon ül, de akár törheti is: Pont kérdezni akartam valamit, amit nem értek:https://kephost.net/p/OTk5MDI4.png a portfolio a kék vonalat húzza, és te is azt húztad.miért nem a szárak legalját húzzuk? A zöld gyertya szára teljesen beleszámít, míg a pirosé csak addig, ahova visszazárt? usd 364, az eur huf miatt, közben eur usd boldogság van, ok beszéltük, akár 1.07...+++
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!