A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
EUR/USD premarketen most -20 pip van a pénteki záróhoz képest. Az így gyakorlatilag semmi és ha(!) ott nyit az pont egy a pénteki long H1 korrekciós szint első lépcsője. Szóval szinten semmi. Megnéztem az utolsó nagyobb izraeli-arab cirkusz(intifáda 2000-es évek elején) hogyan nézett ki a dolog. Naposon nem látszik, h az akkori aktuális trendet befolyásolta volna. DE(!) az intifáda intenzitása/kezdése mint háborús cselekmény kevésbbé hirtelen/ váratlanul következett be. Kiderül.
A Keltner csatorna alja tetejét többször megérintette. Az alja 375, ez akár meg is lehet. De nehogy ebből egy nagy abc korrekció legyen, aminek most indult a c hulláma. Az bőven 370 alá mutat. Én pozi nélkül vagyok és lehet leszek egy darabig.
Ezt mutatja a chart. Hetesen jól látszik, ha igy marad. Mehet akar lentebb is. Hónapos sávozással leszúrás. Negyed éves Bollinger is nagyon tág. Egy fekete október mondjuk ennek betehet, meglátjuk. Eddig aki az elmúlt évben forintot tartott, annak kasza. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet új tető, de szerintem is kis esély. HufUsd továbbra is hónapos eladási jel.
nemrég dobtak 2x10000db USD TL certi pozit, ami nem kis lóvé. "jelzésértékű" eur usd próbál szinten maradni 1.05 felett, néha néha pöcögteti még most is. én most elhiszem, hogy lehet egy kis eur usd korrekció. 4h boli középen átküzdötte magát, most azon ül, bár a boli tető csak 1.057.. és nem sokkal van fentebb a napos boliközép sem (1.06) napos tetőket összehúzva kb. 1.065 -öt látok én elérhetőnek, mondom ezt úgy,h semmilyen mozgóátlag-os nem néztem, szimplán a chartot bepókhálóztam... Ami kevésbé bíztató, szeret az ilyen 1.xx3-akról visszahullani, erősödésnek indulni. 1.103 1.093 1.083 1.063 most a 1.053-al küzd, viszont 4h-n legalább boli középen ül (fentebb írtam). Nem vagyok szakértő, lehet totál szarul látom.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!