köszönöm. Ebben nem látok semmi kivetnivalót. Ettől az OTP még nincs elköteleződve a CRH mellett. Ez elviekben a részvényesek érdekét is szolgálhatná, ha valaki tisztességes módon csinálná.
Megszavazta, mivel ment a vita arról, hogy ennek elutasítása azt jelentené, hogy a cég le van tiltva arról, hogy pl. egy 20%-os megtérülésű projektet megvegyen.
Tudom, nekem is felajánlották, de a többséggel együtt én is elvittem a kötvényeimet a jegyzés után. Az meg transzferálást jelent, TBSZ-re transzferálni meg nem lehet, oda csak pénzt lehet befizetni és abból vásárolni.
Eleve nem terveztem, hogy 5 évig ott tartom a pénzt.
Bocs, Allianz ellene szavazott, ők feszegették, hogy a 10% megtérülés őrültség, 20% alatt szóba se szabad ilyennel állni.
OTP megszavazta.
A határozat lehetővé teszi az IT-nek, hogy ilyenbe fogjon. Ez egy élő felhatalmazás.
Közgyűlés 10.842.777 igen, 2.982.755 nem szavazat és 68.494 tartózkodás mellett meghozta a következő határozatot:
8/2015. (09. 04.) Közgyűlési határozat:
A Közgyűlés úgy dönt, hogy felhatalmazza az igazgatóságot, hogy a cégcsoport szabad és felhasználható készpénzállományából, kapcsolt vállalkozások vagy projektek értékesítéséből, hitelfelvételből származó forrásokból a cégcsoport tevékenységi körébe tartozó (közvilágítási, hőszolgáltatási, hőtermelési, energiahatékonysági, korszerűsítési stb.) (i) projekteket létesítsen, fejlesszen, valósítson meg, (ii) más által fejlesztett, megvalósított projekteket illetve projekteket tulajdonló társaságokat 10%-os hozamelvárás felett vásároljon. Jelen felhatalmazás kiterjed a projektek finanszírozásához szükséges források előteremtésére, így hitelfelvételre is.
Nem srv-valamilyen valószínűségű hogy pont te eladhatod
Az osztalék az viszont tuti lehet, hacsak nem kötnek ki apport melle különleges jogokat maguknak
Bármilyen áron veszi meg, az jobb, mint az osztalék. 366 Ft-ig nem fizetek adót, míg ha egy Ft osztalékot fizetnek részvényenként, akkor is adót kell fizessek.
A legtöbb magányszemély hitelező így van ezzel. Kb. 6 millió részvény került hozzájuk.
A részvényvásárlás teljesen egyenlő bánásmódot biztosít. Döntesz, hogy eladod-e, vagy sem. A spekulációs részt vegyük ki, azaz hogy Te mennyin adnád el.
Én se feltétlen adnám el, ha pl. a CRH eltűnne a képből, mert pl. ők eladnák a részvényeiket.
Aki marad, az kockáztat. De ez így van rendjén.
02.29-én nem tudom, hogy lesz-e közgyűlés. Ha nem lesz meg az 50%-os részvétel, akkor nem.
Viszont ha nem tesznek bejelentést a közgyűlés előtti napokban arról, hogy elmarad, akkor érdemes lesz őket felhívni, lesz-e közgyűlés!
Decemberben Komonczi jóvoltából nem jelent meg az elmaradó közgyűlésről hirdetmény, így én fölöslegesen mentem el. Még egyszer köszönném a Komonczinak ezt a kedvességét. Talán még meghálálhatom neki.
Na erre lehetne az alapokkal összefogni hogy a szívás /felelősség aranya alapján léphessenek kilépni
Kisrv-esek, majd alapok
A vezetés aki ide juttatta, újonnan érkezettek, akik a csődon nyertek, lány cégek pedig adjak el akinek akarjak
Ott voltam, amikor megszavazták az alacsony megtérülésű projektek vásárlását, akár hitelből, annak ellenére, hogy gazdaságilag nem támogathatónak tartották. Ezzel a CRH emberei megkapták a felhatalmazást. Már megkapták, nem kell már róla szavazni. Aláírni még nem tudják a szerződéseket, a márciusi közgyűlésig várni kel vele, akkortól önálló cégjegyzési jogot kaphatnak. Onnantól az OTP már csak a következő közgyűlésen szólalhat fel újra, a kettő közgyűlés között szabad a préda.
Apportáláskor a Synergon sorsára jutna, pár éven belül. Aki azt akarja, az lopni akar.
Ha fennáll vesztes per lehetősége, akkor jobb lenne nem megvárni, amíg jogerősen fizetésre köteleznék.
Srv visszaélésre adna okot, mert időzíthetik úgy, hogy az ő pakkjuk, még benne legyen a kikapott mennyiségben, jó magasan.
Osztalék lenne a legjobb megoldás, amikor mindenkinek db-szám szerint, egyenlően jutna a léből.
Olvastam én Komonczitól is interjút, olyat is, amiben arról volt szó, hogy hetek óta nem lehet kereskedni az Enefi részvényeivel.
Én se lógok folyamatosan az Enefin, de egyből észrevettem, hogy valami történt. Utána meg rá-rá néztem. Ha valakinek ebben állnak a 10 milliói, az csak ránéz a befektetésére. Ha meg ránéz, akkor látja, hogy valami nem stimmel.
Nálam a Google 2. találatként hozza ezt a fórumot.
Értem amit írsz, a saját magad szempontjából a legjobb a srv, ha a te részvényedet is jó áron (saját tőke körnéykén) megveszi a cég, és így nem kell adóznod sem. Csak azt akartam mondani, hogy ez sem feltétlen általános, de az igaz, hogy a kötvényesek többsége valószínűleg azonos cipőben van.
Viszont a saját részvény vásárlással továbbra is az a gondom, hogy az hogy tudja garantálni az egyenlő bánásmódot, mint egy osztalék? Mert ha 250 körül vesz a cég srv-t, akkor elég nyilvánvaló, hogy abból egyesek ki fognak maradni. Akár így is ki lehet tolni pár részvényessel. És nem tartom valószínűleg, hogy sikerül elérni, hogy pont az összes kisrészvényes jár jól, és a nagyok maradnak a 10%-os projektek megtérülését várva...
ENEFI - THE BEST