Topiknyitó: Armyllosz 2014. 01. 10. 11:36

ENEFI - THE BEST  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
venedetta 2016. 02. 21. 21:26
Előzmény: #6759  venedetta
.. tükör,na nem írok semmi hülyeséget.Mit akarsz mi legyen.?Mit szeretnél?
venedetta 2016. 02. 21. 21:13
Előzmény: #6758  venedetta
Biztos minden rendben van otthon Tibi,gondold már végig amit írtál.
venedetta 2016. 02. 21. 21:09
Előzmény: #6756  szalatibi
Az osztalékfizetés vagy osztalék rally során történő értékesítés és visszavásárlás nem üti meg az ingerküszöbötöket. Ebből arra következtetek, hogy Ti már el vagytok kötelezve vagy vagy a CRH ellen, vagy egyéb okokból. Úgy is mondhatnám, hogy be vagytok szűkülve vagy korruptak vagytok.
Jóslatom: fogtok még nézni körbe-körbe,hogy most mi a f.sz van.
Ennyi lett volna részemről.
Most egy rövid ideig megkímélem magam a CRH ilyenmegolyanvolt tavaly nyáron témától.
Sok sikert és Boldog Karácsonyt!"
Törölt felhasználó 2016. 02. 21. 13:29
Előzmény: #6756  szalatibi
Tisztelt "tibi"!

Sajnos nem olvastad el elég jól a közgyűlési határozati javaslatokat, mint szerintem nagyon sokan még. A 23. pont közgyűlési határozat az osztalék politikáról szól vagyis az Enefi Nyrt. az egyedi eredményének terhére 80% osztalékot fizessen...
Induljunk ki a 2014. évból, akkor 741 M HUF nyeresége volt az egyedi beszámolóban...Az cca. 27 HUF osztalék /részvény jelentene, de ne számoljunk annyival mondjuk csak a cca. 14 HUF...
1,2% alapkamatnál ilyen osztalékfizetéssel az árfolyam könnyedén 220-230 HUF környékén lehet....A piac beárazza....
A piac oda árazza a társaság értékpapír árfolyamát, akkor ott fog a saját részvény vásárlás is történni....
De természetesen nem lehet egy a véleményünk, akkor szavazz a CRH Invest Kft-re, és kapsz tőlük majd osztalékot...csak győzd kivárni........
Ja és Én elhiszem, hogy a környezetedben csak számító és korrupt emberek vannak, de Én egyik sem vagyok...bármilyen hihetetlen...
Nem tudom mi a bajod, de nem Én vagyok az akinek beszűkült a látó mezője, ha ilyeneket írkálsz...
El kellett volna jönni közgyűlésekre, bizonyára kétszer meggondolnád, hogyan gondolkozz a dolgokról...
szalatibi 2016. 02. 21. 02:13
Előzmény: #6755  szalatibi
És végül Tisztelt mukotvenyes és Tisztelt estarvezeto. Ezzel az srv mantrátokkal megtolhatjátok SCS. szekerét meg a Tieteket is, én mégsem tartom becsületesnek a véleményeteket. Ti sorstársaitok kivéreztetésével kívántok nagyobb megtérülést elérni az igazság nevében. Ezek a sorstársaitok pedig ugyanúgy x db 100 ezer Ft-os kötvényt jegyeztek, mint Ti. Csak ők bedobják majd 160-170...Ft-on, mert kell nekik a pénz hirtelen és nincs más választásuk. Mivel Ti jobban bírjátok, akár évekig is nőhet a BVPS...
Az osztalékfizetés vagy osztalék rally során történő értékesítés és visszavásárlás nem üti meg az ingerküszöbötöket. Ebből arra következtetek, hogy Ti már el vagytok kötelezve vagy vagy a CRH ellen, vagy egyéb okokból. Úgy is mondhatnám, hogy be vagytok szűkülve vagy korruptak vagytok.
Jóslatom: fogtok még nézni körbe-körbe,hogy most mi a f.sz van.
Ennyi lett volna részemről.
Most egy rövid ideig megkímélem magam a CRH ilyenmegolyanvolt tavaly nyáron témától.
Sok sikert és Boldog Karácsonyt!
szalatibi 2016. 02. 21. 01:32
Előzmény: #6752  szalatibi
Nem biztos , hogy jól emlékszem, de annak idején szerintem 5 millió RON befizetése után indulhatott a project, amit az előző cég+város halmozott fel. Persze nem tudhatjuk, hogy mi van ezekben a szerződésekben,de biztos nem az, hogy a város beletojik a vállalkozó hitelkiváltásába , csőfektetésébe, megbízható teljesítésébe, aztán előadja azt,hogy szegény polgárok képtelenek lennének fizetni, neki meg nincs szíve ekkora terhet rájuk rakni, sőt ők meg is szavazták azt, amiről azt állították sokáig, hogy nem szavazták meg. Szánalom ország ez a Románia is, a bírósági döntésékbe meg ne is menjünk bele.
szalatibi 2016. 02. 21. 01:30
Nem biztos , hogy jól emlékszem, de annak idején szerintem 5 millió RON befizetése után indulhatott a project, amit az előző cég+város halmozott fel. Persze nem tudhatjuk, hogy mi van ezekben a szerződésekben,de biztos nem az, hogy a város beletojik a vállalkozó hitelkiváltásába , csőfektetésébe, megbízható teljesítésébe, aztán előadja azt,hogy szegény polgárok képtelenek lennének fizetni, neki meg nincs szíve ekkora terhet rájuk rakni, sőt ők meg is szavazták azt, amiről azt állították sokáig, hogy nem szavazták meg. Szánalom ország ez a Románia is, a bírósági döntésékbe meg ne is menjünk bele.
szalatibi 2016. 02. 21. 01:30
szalatibi 2016. 02. 21. 01:14
Előzmény: #6751  szalatibi
Furcsa dolog ez az ESCO. Ha lól értem mifelénk a cég is bukik, a város is, a fogyasztók is, na meg legfőképpen a hitelezők.
szalatibi 2016. 02. 21. 01:02
Előzmény: #6750  Törölt felhasználó
Mindeközben:
link
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 16:57
Előzmény: #6749  philosopher
Tisztelt "philosopher"!

Ebben nagyon igazad van, ez a kialakult helyzet szinte hasonlít egy választási kampányra.
Csak az a különbség - és lehet, hogy közhelynek hallatszik - Nekem nem kell senki pénze, meg részvény sem,,,,ezt már említettem egy párszor!!!
philosopher
philosopher 2016. 02. 20. 14:51
Előzmény: #6748  szalatibi
Különben nagyon kezd hasonlítani ez is egy választási kampányra. Azért válaszd x-et vagy y-t mert z nagyon gonosz és rossz.

Annyival jobb itt a helyzet, hogy nem csak 4 évente van közgyűlés és könnyebb felelősségre vonni az IT tagokat, míg a politikusok elviekben is felelőtlenséggel bírnak, csak súlyos köztörvényes bűncselekmény esetében kell felelniük.
szalatibi 2016. 02. 20. 14:11
Előzmény: #6747  philosopher
A politikusokat is a közgyűlés választja, és elvben...:)
philosopher
philosopher 2016. 02. 20. 13:07
Előzmény: #6745  philosopher
De mondjuk az igaz, hogy az IT-t a közgyűlés választja, és elvben a részvényesek érdekeit kell képviselniük.
ingcapa 2016. 02. 20. 13:07
Előzmény: #6744  Törölt felhasználó
Itt mar csak a piocas ember segíthet!
Kerdezzetek a jo Civin mestertől!
philosopher
philosopher 2016. 02. 20. 13:06
Előzmény: #6744  Törölt felhasználó
A legjobb megoldás az lenne, hogy ha tisztességes IT tagok lennének. Önkéntelenül is elmosolyodok magamon...
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 12:56
Előzmény: #6741  Boole
A részvényesek csak a saját részvény vásárlásról dönthetnek, azt szabályozhatják.
Az osztalékjavaslatot viszont az IT kell megtegye, hisz a törvény őket teszi felelőssé az osztalékjavaslat kapcsán. Ha tisztességesek, akkor persze lehet irányszámot mondani, de ha hirtelen felindulásból vesznek pár elfekvőben lévő céget (megtehetik, megvan rá a felhatalmazás, a 10%-os megtérülés meg vagy bejön, vagy nem, esetleg nem jön be, talán nem jön be, előfordulhat, hogy nem jön be), akkor majd kapunk egy 120 millió Ft-os osztalékjavaslatot.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 12:53
Előzmény: #6672  Törölt felhasználó
Saját részvény vásárlás hatására egy szemléltető példa:

Tegyük fel, a cég átlagosan 60% BV/S áron visszaveszi a részvények 20%-át. Nyílván ez az akció a készpénz fogyásán keresztül csökkenti az abszolút értékben vett BV-t. De, hogyan fog alakulni a részvényeseket érintő BV/S ezt követően?

(BV-0.6*(BV/S)*0.2*S)/(0.8*S)=1.25*BV/S-0.15BV/S=1.1BV/S

10% nő az egy részvényre jutó könyv szerinti érték... Igaz, azt semmi se garantálja, hogy a részvény ár is nőni fog 10%-al.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 12:51
Előzmény: #6740  Boole
Ezért is írtam le neked egy tegnapi hozzászólásban a szeptemberi Vígszínházba illő Webterker-CRH előadást.
Abban se látsz kivetnivalót, hogy a Webterker-CRH páros minden előterjesztése az Enefi IT üléseken elhangzottakra épült?

Neked mikortól válna gyanússá a CRH tevékenysége?

A hozzászólásodban tisztességes részre teszem a hangsúlyt. Úgy hiszem, hogy a bennfentes információk felhasználását nem tartod tisztességesnek, márpedig a CRH-Webterker ezt tette.
Boole 2016. 02. 20. 12:47
Előzmény: #6740  Boole
Ezért mondtam, hogy a részvényeseknek kell eldönteni, hogy mit akarnak a Társasággal. Ha a többség úgy dönt, akkor be kell zárni a boltot és tisztességesen elosztani a zsetont.

Topik gazda

Armyllosz
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek