Topiknyitó: Armyllosz 2014. 01. 10. 11:36

ENEFI - THE BEST  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:39
Előzmény: #6698  Törölt felhasználó
Nem neked írtam kifejezetten.
A papírban levő bizalmatlanság egyik fő oka, hogy eddig maradt
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:36
Előzmény: #6694  Törölt felhasználó
a kicsik kisebbségben vannak
Nézz be a Bc károsult topikba, hányan aktívak ott.
Szerintem illuzórikus elképzelés az is hogy a 40 legnagyobb megjelenjen a kgyn es együtt szavazzon.
Annál is inkább hogy megy a keverés hol ekkor hol akkor , meg amakkor is van kgy , a napirend átláthatatlan. A napirendi pontok száma miatt kb 3napi hideg élelemmel felszerelkezve kene menniuk
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:35
Előzmény: #6690  exmnbs1
Nem felejtem ki.
Látom belőle, hogy az egyik fél milyen eszközökkel dolgozik.

Szerinted ki áll a cikk mögött? Szerintem azok, akik az osztalékkifizetés és saját részvény vásárlás ellen foglaltak eddig állást.

Én ott vagyok a közgyűléseken. Nem nekem kell bemutatni a helyzetet.
Írtam ma olyat, amiről eddig még nem tudtál? Hidd el, meg tudom ítélni a helyzetet. Nekem van miből véleményt formálni. Sokan ezt úgy teszik meg, hogy fogalmuk sincs az eseményekről, tőlem, vagy ilyen cikkekből kapnak morzsákat.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:29
Előzmény: #6689  philosopher
Még valami, a Te gondolatmenetedet folytatva: ha valakinek itt a részvény eladással nyeresége keletkezik, akkor a más részvényeken képződött veszteségével szembe tudja ezt állítani. Ugyanakkor az osztalék után 15%-ot fizetsz, akkor is ha más részvényeken veszteséged volt.

Tudtad ezt? Én is tudtam azt, amit Te leírtál.
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:28
Előzmény: #6674  Törölt felhasználó
Ebben az a nagyszerű hogy lehet hogy higitas is társulna az új lányokkal.
Tehát az osztalékbol a kisbufik kevésbé részesednek ék akkor
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:24
Előzmény: #6689  philosopher
Nem TBSZ-en van, illetve nézz rá a felhasználónevemre.
Ha ott lettél volna a csődegyezségi tárgylásokon, akkor tudhatnád, hogy a kötvényesek nagy része nem tőzsdei befektető.
A kötvény jegyzés az Equilor-nál volt, onnan sokan elhozták a kötvényeiket. Ha ismered a jogszabályokat, alkkor tudod, hogy ez mit jelent adóügyileg, még ha az Equilor-nál rá is beszélték az ügyfelet, hogy a 2-3 éves kötvényét TBSZ számlán vegye meg.
Az általad említett bizonyos emberek a kötvényesből lett kényszerrészvényes magánszemélyek többsége. Nekik 15%-os vagyonadót jelent az osztalék.

Az adózást nem kell elmagyarázd, nagy tapasztalatokkal rendelkezek a témában.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:23
Előzmény: #6685  Törölt felhasználó
Sosem tudnak a kisrészvényesek túl/elég hangosak lenni.
Amíg nem jelenik meg olyan szakmai nagybefektető, akinek hiteles múltja van a kisrészvényesekkel való bánásmód és a szakmai sikeresség oldaláról egyaránt, addig úgy kell tekinteni, hogy a nagyok a kicsik pénzét akarják kiügyeskedni. Minden más önámítás.

Amit tenni lehet ellene az három dolog fontossági sorrendben:
1) Kisrészvényeseknek összezárni a soraikat és rögtön a keletkezés pillanatában kivenni minden pénzt a nagyok önálló döntési jogköréből. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a cégből. A módján lehet elmélkedni, de kompromisszumot kötni, vagy halogatni öngyilkosság.
2) Telenyomni minél több független, transzparens, fenyegethetetlen és zsarolhatatlan kisrészvényesi képviselővel az Igazgatóságot, FB-t. Feltéve, hogy vannak ilyen személyek és vállalkoznak is erre. Egy-két embert simán meg fognak venni, fenyegetni, zsarolni, nav vizsgálat alá vonni, stb. Ne tévedjünk ez Magyarország.
3) Maximális nyilvánosság, és a legkisebb elmaradás esetén is azonnali, maximális aggressziójú jogi lépések.

Mondom mindezt úgy, hogy sosem volt estar/enefi részvényem, és nem is gondolom, hogy lesz a jövőben. Sok sikert!
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 11:21
Előzmény: #6691  philosopher
Akkor vegyük példának a MOL OMV felvásárlásos storykor elkövetett, részvényesek elleni merényletet, amikor 30 fölött vették, most meg 14-el birkózik.
A történet itt is ugyanaz lesz, srv-osztalék mindegy. Ezt adni kell, osztaléknál egyből szelvényvágás után, vagy esetleg előtte, srv-kor bonyolultabb, mert nem lehet kiszámolni, hol lesz a kamurally csúcsa.
A cég el fog sorvadni a profit elapadása miatt, vagy szétlopják apportokkal, ha nem osztják szét a részvényesek között a vételárat.
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:14
Itt mindenki a bevételt számolja úgy hogy az eladásról később lesz döntés
Pl meg az sem derült ki ki is lenne a szerencsés vásárló.

.
philosopher
philosopher 2016. 02. 20. 11:10
Előzmény: #6683  Törölt felhasználó
Hogy ne befolyásolná kp költése osztalékra vagy srv-re az árfolyamot?

Ha bőven saját tőke felett költesz srv-re, előbb utóbb nulla közeli lesz a saját tőke/rv. Fordított esetben pedig elvileg nő az egy részvényre jutó saját tőke.

Osztalék kifizetés pedig csökkenti az egy rv-re jutó saját tőkét. Ha a nyereségesség fennmarad, akkor persze az árfolyam nem feltétlen követi le a saját tőke változást.
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:10
Valahogy a cikkben leírtakat kifelejted
Szerinted OTP a feljelentés tükrében besorol Soós melle es ragaszkodik hozza?
philosopher
philosopher 2016. 02. 20. 11:03
Előzmény: #6676  Törölt felhasználó
Ha TBSZ-en van a rv, akkor nincs SZJA. De ha normál számlán van a részvény, akkor is ha osztalék után fizetsz adót, az azt jelenti, h a rv-t olcsóbban tudod eladni (pl. 100 Ft-ért), így egy csomó negatív adóalapod keletkezik, melyet más rv tranzakciók nyereségébe be tudsz vonni. Szóval csak az adó miatt a srv megoldást nem látom jobbnak az osztaléknál. Bizonyos embereknél (akiknek nincs más rv-e) lehet különbség, de nem ennek kellene mozgatni az egész javaslatot.
exmnbs1 2016. 02. 20. 11:02
Előzmény: #6677  Törölt felhasználó
A saját tőke a vételekkel csökken annyi
exmnbs1 2016. 02. 20. 10:58
Előzmény: #6672  Törölt felhasználó
Hat ja
exmnbs1 2016. 02. 20. 10:55
Előzmény: #6666  sahara
Kalkulált be a gyergyói leírást is hozza
2017 nyaráig sok víz lefolyik
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 10:54
Előzmény: #6661  vigkrisz
Te csak addig szavaznál a CRH-val, amíg egy kicsit meg nem ismernéd őket.

Egy újabb adalék a CRH működésére: Komonczi összeférhetetlensége kapcsán az Enefi felügyelő bizottsága adatokat kért be Komonczitól, Ő ezt semmibe vette, még csak válaszra se méltatta őket. Ez is elhangzott a január 8-i közgyűlésen.
Nézd meg a törvényt, mi a feladata a felügyelő bizottságnak. Komonczi úgy döntött, hogy Ő a törvény felett is áll.
Egy konkrét cégcsoporttal kapcsolatban kérték tőle a nyilatkozatokat, megtagadta ennek megtételét.

Még mindig a CRH-ban gondolkodol?

Akkor még egy adalék a közgyűlésről: Soós Csaba elmondta, hogy Komonczi megérkeztével az Enefi bevételeinek 85%-a nem érkezik be a céghez, azok eltérítődnek, aminek oka Komonczi személyében keresendő. Hogy hova tűnik a pénz, annak kitalálását rád bízom.
Még azt se várják meg, hogy kitegyenek minden kíváncsi szemet a cégből, már előtte akcióba léptek.
Tudom, hogy Te nem fogsz a CRH mellett szavazni. Ehhez elég lesz annyi, ha újra előveszed a szeptemberi és januári közgyűlés közzétételeit, és végiggondolod, kik is állnak a CRH elnevezés mögött.
Az OTP jelenléte meg ne zavarjon meg, ne várd tőlük azt, hogy a Te racionális elképzeléseid szerint fognak szavazni. Valami van a háttérben, amiről Ők ketten tudnak, ami nekik jó.
És úgy látszik, hogy az MNB-től se várhatjuk, hogy a kisrészvényesek védelmére kelnének. Lenne rá eszközük, csúnya pofonokat szórhatnának, ami a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőig is elérhetne.

Az OTP meg úgy van Soós Csaba ellen, hogy az OTP szavazataival tették ki a cégből a kisrészvényesek összes képviselőjét. Mit ártottak ők az OTP-nek? A helyzet komikuma az, hogy Siska urat most mégis visszahoznák. Talán elhallatszott a szavunk a nagy OTP-ig? Akkor mégis van valami szava a kisrészvényeseknek? Túl hangosak vagyunk, még meghallja valaki?
exmnbs1 2016. 02. 20. 10:53
Előzmény: #6665  szalatibi
Ezalatt az idő alatt miből gondolod hogy nyereség lesz es nem kerül felelesre?
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 10:43
Előzmény: #6679  xmann
Mit nem értettek ezen.
A lengyel projektben indiferens, hogy mint profittermelő-müködő van jelen az árazásban, vagy eladva készpénzben.
Készpénz elköltése srv-re, vagy osztalékra nem fogja befolyásolni az árfolyamot, legalábbis hosszabb távon.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 10:40
Előzmény: #6659  vigkrisz
Közel 8 millió db részvény van kisbefektetőknél. Ha csak a 20 legnagyobb eljönne és együtt szavazna, akkor figyelnének rájuk is, mivel a CRH-OTP páros így már kevés lenne az abszolút többséghez, ha át akarnak vinni egy határozatot, akkor le kellene ülniük alkudozni.
Törölt felhasználó 2016. 02. 20. 10:39
Előzmény: #6679  xmann
Én? Ti.

Topik gazda

Armyllosz
4 4 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek