A március 11-re meghirdetett közgyűlésen, vagy annak megismételt közgyűlésén (március 22.) az elején fel fogok szólalni (ha más nem tenné ezt meg előttem), és jelezni fogom, hogy a meghirdetés szabálytalansága miatt a közgyűlésen érvényes határozat nem születhet, így a napirendi pontok érdemi tárgylása nélkül zárják le azonnal a közgyűlést, ne tűzzék a napirendi pontokat napirendre.
Remélem, hogy nem kell két alkalommal ugyanazokon a pontokon végigmenni, vitatkozni.
A válaszát nagyon köszönöm. A szövegkörnyezet alapján azonban arra lehet következtetni, hogy amiért a 03.11-re összehívott közgyűlés nem szabályosan lett összehívva, ezért a közgyűlés nem 03.11-én, hanem 03.22-én lesz megtartva, tehát a 03.11-i közgyűlés elmarad vagy mi lesz vele? Ezt egyértelműen kéne egy közleményben tisztázni, mert az időpontok és azok változásainak okai, fogalmazási problémák és közzétételi sorrendjük miatt értelmezhetetlenek és összemosódnak.
Tisztelt XY úr! (a nevemet nem teszem közzé, ez egy "no name" fórum)
Lesz egy közgyűlés február 29-én, amelynek a megismételtje március 11-én lesz. Ennek nincs több megismételtje.
Lesz egy másik közgyűlés, amely március 11-re lett összehívva, annak a megismételtje március 22-én lesz. (Ennek összehívása technikai okok miatt nem lett szabályos.) Ennek sincs több megismételtje, de ehhez tartoznak a pénteken közzétett előterjesztések.
Végül lesz egy harmadik közgyűlés, amely március 23-ra lett összehívva, annak a megismételtje április 4-én lesz.
Ha további kérdései lennének, állunk rendelkezésre.
Ennek meg mi köze ahhoz? Az adminisztrátor rosszul végzi feladat és senki nem ellenőrzi. Fejetlenség van a cégnél. A telefont egy olyan ember veszi fel, aki csak annyit tud mondani, hogy a közlemény szerint, de többet nem mondhat és nem is tud. A molszámot meg senki sem veszi fel.
Én is ezzel indítottam pénteken. Óriási a fejetlenség a cég háza táján. Sajnos már azt is el tudom képzelni, hogy szándékosan zavarják össze a részvényeseket.
A február 29-i közgyűlést vegyük külön, az szabályosan lett meghirdetve, viszont témája csak beszámolás az eseményekről, így határozatot se kell hozni. Ennek megismételtje március 11-re esik.
A nagytulajdonosok elmúlt közgyűléseken megtapasztalt bejelentkezését látva úgy vélem, hogy csak a megismételt lesz megtartva, március 11-én. Természetesen én a február 29-re is készülök.
A másik közgyűlés viszont kész káosz.
Nem tudom eldönteni, hogy az új, a közzétételekkel megbízott személy ennyire nem ért ahhoz, amivel megbízták, vagy szándékosan alakították így a helyzetet. Meghirdették március 11-re a közgyűlést, de a honlapra nem töltötték ezt fel. Így szabálytalan, hisz lehet olyan részvénye, aki a honlapon követi az eseményeket. Én őszintén szólva nem találtam meg a honlapon a közzétételeket, se ezt, se a többit, esetleg leírhatná valaki, hogy ott hol kell keresni.
Ezt észlelve jött a bejelentés, hogy március 23-ra teszik át. Átteszik, vagy az egy új közgyűlés? Van törvényi előírás, ami lehetővé teszi azt, hogy ily módon áttegyenek egy már részben meghirdetett közgyűlést? Ha nincs, akkor nem úgy kellett volna közöljék, hogy a korábbi meghirdetett közgyűlés elmarad, helyette itt az új?
Majd pénteken újabb közzétételben arról értesítenek minket, hogy március 11-én mi lesz a téma?
Bennem már olyan lehetőség is felmerült, hogy a március 23-ra meghirdetett közgyűlést is megtartják, és arra nemsokára le kell adni a napirendi pont javaslatokat. Azaz három közgyűlés is futhat egyszerre. Így amiről mondjuk a március 11-re meghirdetett közgyűlés megismételt időpontjában, azaz március 22-én döntenek a részvényesek, március 23-án, egy újabb közgyűlésen már felül is írják a jobban értesültek.
Káosz!
Remélem a cég rendet tesz ebben egy közleménnyel, vagy ha ez nem születik meg, akkor a március 11-re készült előterjesztéseket a nagytulajdonosk a március 23-ra összehívott közgyűléshez is előrelátóan beadják.
02.29-én, aminek a megismételtje 03.11.-e, vagy 03.11-én, aminek a megismélteltje 03.22-e, vagy 03.23-án, aminek a megismételtje 04.04-e?
Mert a közgyűlés előterjesztései kiegészített változatában még mindig 03.11 és a 03.22 megismételt van a lap alján. Előtte azonban kijött a 2016. febr. 17. 17:10 órakor a Közgyűlési meghívó, amiben hibás adatközlés miatt 03.23-ra módosítják és 04.04-én a megismételt lennne.
Szerintem ez teljesen szabálytalan, abszolút tele adminisztrációs hibákkal.
A lényeg, hogy itt óriási a bizalomhiány, bizalmi válságban van a cég!
Ennek legfőbb oka pedig a CRH agresszív nyomulása, és a kép, ami kezd kialakulni a már elfogadott határozatok, illetve az előterjesztéseik kapcsán.
Azt meg ne találgasd, hogy én mit fogok csinálni 1 hét múlva, 1 hónap múlva, 1 év múlva, mivel még én magam se tudom. A körülmények alakítják a véleményemet.
Vissza lehet olvasni, hogy eddig min mentem keresztül, sokszor megosztottam a véleményemet. Még január 8. után is bíztam a CRH-ban, de ahogy leírtam, csak azért, mert az OTP beállt mögé. Az új közgyűlési javaslataik viszont számomra már nyílt támadásként értelmezhetők, felénk, kisrészvényesek felé. Az osztalékos mézesmadzagot én már nem veszem be.
Soós Csaba előterjesztéseiből pl. azt is látom, hogy a lengyel operáció eladása még messze nem végleges, a közgyűlés felhatalmazását kéri hozzá.
Ennek oka vajon mi lehet?
El tudom azt is képzelni, hogy a vevő is olvassa a híreket, és úgy döntött, hogy amíg nincs konszenzus, addig nem vállalja azt, hogy perelik a szerződést.
Én úgy látom, hogy nagyon jó árat kapna a cég a lengyel operációért. De meglehet, hogy vannak olyan érdekeltek, akik más módon tüntetnék el az Enefi életéből a lengyel operációt.
Ezt a hozzászólást nekem szántad?
A leghatározottabban visszautasítom azt, amit Te itt összehordtál.
Hozzászólásod számomra azt mutatja, hogy Te vagy az, aki beszűkült látókörű vagy. Te vagy az, aki csak azt látja, hogy a CRH bedobott egy megfoghatatlan osztalékfizetési javaslatot. Azt már nem látod meg, jobban mondva hozzászólásodból láthatóan nem akarod meglátni, nem akarod tudomásul venni, hogy a CRH tavaly nyár óta milyen irányba tereli a történéseket az Enefi-nél. Te vagy az, aki csak egy jövőbeli, megfoghatatlan esemény motivál, de a jelenről és a múltról nem akarsz tudomást venni.
Te elhiszed azt, hogy a CRH csak olyan bennfentes információk birtokában volt, amik alapján tavaly nyáron előterjesztésekkel éltek?
A lengyel operáció eladása egy hosszú folyamat vége lenne. Most nem keresem ki, de már jó egy éve is volt erről közzététel, olyan is, amiben egy, a lengyel leánynál elvégzett átfogó auditról írtak, ami az eladási folyamat részeként a múltra nézve adófizetési kötelezettségeket tárt fel.
Ez egy hosszú folyamat lehetett, nem úgy történt, hogy valaki bekopogott azzal, hogy itt egy szerződés, írja alá valaki. Azaz amikor a Webterker beterjesztette azt, hogy a leányok eladásából befolyó pénzből ők alacsony megtérülést (talán) biztosító projekteket vennének, sőt, még azon felül hitelt is felvennének, akkor a lengyel operáció eladásának folyamata már jó eséllyel a végéhez közeledett. Szerinted ők mindenről tudtak, kivéve arról, hogy a lengyel operáció eladása pár hónapon belül realizálható? Ennek tükrében olvasd el újra, hogy milyen előterjesztésekkel éltek a szeptemberi közgyűlésre.
Te mondod rólam azt, hogy beszűkült látóköröm van?
Nem, nincs beszűkült látóköröm, kifejezetten tágas a látóköröm. Nem csak egy esetleges jövőbéli osztalékkifizetés lebeg a szemem előtt, amiről azt se tudom, hogy ki, mikor, milyen előterjesztés alapján fogja megmondani, hogy milyen összeg kerül esetleg osztalékként kifizetésre.
Legszívesebben feltölteném a közgyűlés hanganyagát, hogy mindenki hallja, mi is történt ott, de ezt nem tehetem. Mint részvényes, kikérheted a részletes jegyzőkönyvet, olvasd át. Úgy tedd azt meg, hogy a tavaly szeptemberi közgyűlésen elhangzottak is lebegjenek a szemed előtt, illetve az is, amivel a CRH összehívta a márciusi közgyűlést. Lásd a folyamatot! Legyél nyitott arra, hogy meglásd, mi történik valójában most a cég körül.
Én igen is, figyelembe veszem azokat, akik régóta tartogatják a kötvényükért kapott részvényeket. Bárcsak mind ott lennének a közgyűlésen! Semmiféle kivéreztetés nincs az elképzeléseim között. Ha te ezt így gondolod, akkor nem érted, hogy miről írtam eddig.
A részvényesek jöjjenek el személyesen a közgyűlésre, vagy ha nem tudnak eljönni, akkor legyenek jelen egy számukra megbízható meghatalmazott útján, és szavazzanak! Ahogy azt korábban többször kértem tőlük. Továbbá felkészülten jöjjenek el, gyűjtsenek be minden elérhető információt azokról, akik befészkelték magukat az Enefi-be.
ENEFI - THE BEST