Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A piac előre áraz: ha azt látja, hogy 3év múlva feleződik az Apple/Google/Microsoft, stb elzabrált pénze, akkor azonnal büntet a tőzsdén - hiába várható addig 3-4 extraprofitos negyedév.
Amúgy meg előbb jön a pánik, utána lassan-lassan jön meg a józan ész: kit is büntet az új törvény? A nagyokat leginkább. Kik profitálhatnak belőle? A kiscégek, aka Russell 2000, akiknek alkalmasint csökkenhet az adójuk, ráadásul a "visszatelepülő" nagyok több megbízást adhatnak nekik.
longban vagy, jól olvastam?
nekem most viszket tenyerem, hogy egy kis DAX longot nyissak..
de asszem ráülök, sok dolgom lesz ma.
de fenntartom, amit tegnap írtam, az elmúlt 3 napos esést illene korrigálnia, tegnapi nem túl erős 9720-ig legalább, szvsz. aztán ki tudja, utóbbi napok után..
Törölt felhasználó2014. 09. 24. 09:13
Előzmény:
törölt hozzászólás
Azt azért mégsem írhatták, hogy:
"A részvényforgalom 70%-ának alakulásáért felelős 20 legnagyobb hedge-fund + a FED operatív képviselőinek napi rendszerességű telefonkonferenciáján a napirendi pontok áttekintése után a részvénypiac átmeneti beejtése mellett döntöttek."
közben úgy nézem, vissza is vették, szal a dax se a mozgók környékén nyit, és a reggeli minipánik is lehet h elmarad.
kár, van tegnapról egy picike (75 db) sp shortom, jó lett volna a 73-as támaszon kivágni, 1994.5-ről van, szal a beszálló jó, csak sajna annyira kis mennyiség, h alig nyerek vele vmit.
mindenesetre remélem, dax lenéz a mozgókig, és kicsit lerántja az sp futikat is.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?